• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Saadet partisinden Demokratikleşme paketi ile ilgili açıklama

Saadet partisinden Demokratikleşme paketi ile ilgili açıklama
Saadet partisinden Demokratikleşme paketi ile ilgili açıklama

 Çeşitli düzenlemelerinyer aldığı paketin bazı maddelerini olumlu buluyor ve destekliyoruz. Lakindiğer maddeleri incelediğimizde ciddi olumsuzluklarla karşılaşıyoruz.

Demokratikleşme paketiyle ilgili en büyük beklentilerimizdenbirisi siyasi partiler kanunu ile ilgili düzenlemelerdi. Fakat Başbakan’ın bukonuda topu taca attığını söyleyebiliriz. Düzenleme önerilerinden birincisimevcut sistemin aynen devam etmesi, ikincisi yüzde 5 Türkiye barajı daraltılmışbölge barajı sistemi. Bu öneriler, barajı düşürmez tam tersine barajı arttırır.Yüzde 5 Türkiye barajı ve daraltılmış bölge demek barajların yüzde 25’lere çıkarılmasıdemektir. Başbakan’ın bu konuda söylediklerine baktığımızda biz birdemokratikleşme kaygısı değil, oy kaygısı görüyoruz. Hükümet, Türkiye’nin işinegelen değil AKP’nin işine gelen bir sistemi ortaya koyuyor. Onun hesabıyapılıyor. Belli ki uzmanlar oturmuş, hangi seçim sistemini getirirsek AkParti’nin oylarını arttırırız hesabı yapmış ve ortaya da bu tablo çıkmıştır.

Paketin önemli unsurlarından birini oluşturan kamudakibaşörtüsü yasağına yönelik düzenlemeler de yine cılız kalmıştır. ‘Kamuda yasağıkaldırıyorum’ diyen Başbakan’a buradan sesleniyoruz: “Kanunen Türkiye’de zatenbir yasak yoktur. Türkiye eğer gerçekten bir hukuk devletiyse zaten böyle biryasak söz konusu olamaz. Yasak bugüne kadar zorba bir dayatmanın ürünü olarakuygulanmıştır. Darbeci bir anlayışın sonucudur. Darbe yapmak ne kadar hukukdışı ise başörtüsünü yasaklamakta o kadar hukuk dışıdır, o kadar suçtur.Olmayan bir yasağı 11 yıl devam ettirdikten sonra, şimdi bunu bir özgürlüklütfunda bulunuyormuş gibi sunmanız hiç doğru değildir.”

Kamuda başörtüsü serbestiyetinin sınırlandırılmasıkonusunda da ‘resmi kıyafet kullanılan yerler’ denilerek buna da bir sınırlamagetiriliyor. Hatta isim isim sayılıyor. Yani bir serbestiyet getiriyoruz derkenaslında bir yasaklama getirilmiş oluyor. İnanç özgürlüğünün resmisi, gayriresmisi olamaz. Resmi kıyafet giyenlerin inanç özgürlüğü yok mu? Bunların inançhakkı yok mu?.. Doktor olursan inanç özgürlüğünü kullanabilir, ama örneğinpolis olursan kullanamazsın. Böyle bir özgürlük anlayışı olmaz. Budemokratikleşmenin de ruhuna aykırıdır, inanç özgürlüğününde. İnanç özgürlüğüen temel haktır.

Türkiye’nin hem yerel hem de bölgesel anlamda tarihi birsüreçten geçmektedir. Bir ateş çemberinin ortasındayız. Batı Sevr planlarından,Türkiye’yi bölme planlarından hiçbir zaman vazgeçmedi. Bu tarihi süreçte, bizhükümetten, milletimizin birliğini güçlendirici adımlarbekliyoruz, Batı’nın ikiz yasalarla Türkiye’ye dayattığı, bin yıllıkkardeşliğimizi bozacak adımlar değil. Demokratikleşme sürecinde atılacakadımlar, birlik ve beraberliğimizi bozacak bir zemine neden olmamalıdır.

 

Değerlibasın mensupları
Yaşanangelişmeler, 40 yıl sonra da anlaşılsa, Milli Görüş’ü hep haklı çıkarmıştır. Bu yüzden  Milli Görüş politikalarına dönülmedikçe, ne ülkemizde nede İslam dünyasında huzur ve barışın sağlanması mümkün değildir.

Bunun için yapılması gereken, bir an evvel İslambirliğinin kurulmasıdır. İslam barış gücünün oluşturulmasıdır. İslam SavunmaPaktı'nın hayata geçirilmesidir. Müslümanların güçlerini birleştirmesidir.

Ancak, bu işler inanç işidir, azim işidir, kararlılıkişidir.

Bu da Milli Görüşçülerde vardır.

Saadet Partisi; güçlü ve bağımsız bir ekonominin teminatıdır.

Huzurun ve barışın teminatıdır.

Ahlaki ve manevi kalkınmanın teminatıdır.

Bolluk, bereket ve refahın teminatıdır.

Saadet Partisi Türkiye’nin teminatıdır.

Saadet Partisi İslam Birliği’nin teminatıdır.

Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat vardır. 2014’deyapılacak yerel seçimler Yaşanabilir Bir Türkiye’nin kurulması için birbaşlangıç olacaktır.

Yolumuz milletin yoludur.  Bütün gücümüzle çalışacağız.

Kapı kapı dolaşıp gerçekleri milletimizle paylaşacağız.

Bugün bunun için buradayız.

İnşallah Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’yıelbirliğiyle kuracağız.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00