• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Evcil Pet Shop Marka ürünleri ile ND Kedi Köpek Mamalarını Güvenli Alışveriş

Evcil Pet Shop Marka ürünleri ile ND Kedi Köpek Mamalarını Güvenli Alışveriş
Kedi dostlarımızın ne kadar hassas ve narin metabolizmalara sahip olduğunu birçok hayvansever farkında. Bu nedenle dostlarımızın daha özenli bir bakıma ihtiyacı oluyor.

Kedi dostlarımızın mama denemelerinde farklı alerjik reaksiyonlar göstermesi sebebiyle deri bölgesinde oluşan egzama, mantar gibi yaralar, onların hayatlarını tehlike atıyor. Özellikle mantar hastalığının tedavisinin çok uzun sürmesi ve meşakkatli olmasının yanı sıra insanlara da bulaşabilen bir hastalık olması, kedi sahibinin de hastalanmasına neden olabiliyor.

Özel Irklarda Daha Çok Ortaya Çıkan Hatalıklara Dikkat

Kısa veya uzun tüylü ayırt etmeksizin, kedi sahiplerinin minik dostlarına mama dışında verdikleri gıdalar, onların deri, bağırsak hastalıklarına yakalanmalarına neden oluyor. Irk ayırt etmeksizin kedinin  metabolizmasının hassasiyeti nedeniyle mamalara da bu tür reaksiyonlar gösterebiliyor. Nd kedi maması kedi dostlarımızın bu tür hastalıklardan korunması için bilimsel olarak formülize edilmiş mamalardan oluşan menülerini kedi sahiplerine sunuyor.

Yavruluk Dönemi Besin Hassasiyeti Taşıyan Kediler

Kedi dostunuzu özellikle sokaktan sahiplenmemişseniz ve özel ırk bir kediyle hayatınızı paylaşıyorsanız, bilinmesi gereken önemli ipuçlarının bilincinde olmanız da yarar var. Uzmanlar özellikle British Shorthair cinsi kedilerin deri üstü sorunları yaşamaya çok yatkın olduklarının altını çiziyor. Veterinerlik kliniklerindeki birçok vakanın Scothish ve British ırklarından meydana geldiğini söylemek yanlış olmaz. Özellikle yavruluk çağındaki dostumuzun katı gıda başlangıcında, onun ihtiyaçlarına uygun buğdaysız mamaları tercih etmekte fayda oluyor.

Özel Irkların Yeme Alışkanlığı

Yavru kedi maması hassas metabolizmalara sahip kediler için üretilen mamaları, veteriner klinikleriyle yaptığı uzun görüşmelerden sonra üretimine başlıyor. Bununla beraber Nd mama firması kendi internet sitesinde bulundurduğu danışmanlık yardımıyla kedi sahiplerini bu konuyla ilgili bilgilendiriyor. Bombay türü kedilerin kısa tüylü olması, hareketli olması ve yoğun çalışma hayatına uyum sağlaması nedeniyle birçok kedi sahibi tarafından tercih edilen bir tür olsa da, hassas yapıya sahip olan kedi cinsleri arasında yer alıyor. Biritish Shorthair cinsi gibi Bombay cinsi kedilerin beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerekiyor. Çevik ve hareketli olması nedeniyle en ücra köşelere bile ulaşabilen Bombay kedisinin, evin mutfak bölümünde çok vakit geçirdiğini fark edeceksiniz. 

Sokak Kedilerinde Beslenme 

Özellikle erişkin yaşa gelmiş bir sokak hayvanını sahiplenip ona ikinci bir yaşam şansı verdiyseniz, kedinizin ciddi bir beslenme alışkanlığı sıkıntısı çekeceğini gözlemleyebilirsiniz. Yetişkin yaştaki bir sokak kedisi sizinle tanışana kadar hayatta kalmak için bulabildiği her tür yiyeceği tükettiğinden, beslenme alışkanlığını da hiç tanımamış olacak. Bu nedenle sahiplendiğiniz kedinin ilk kontrolleri için güvendiğiniz veteriner kliğine götürmeniz, onun sağlığı için büyük bir önem taşıyor. Sahiplendiğiniz kedi dostunuzun muayenelerinde çıkabilecek sağlık sorunlarına hazırlıklı olmanız, tedavi sırasında ona destek olmanız anlamına geliyor. Sokakta yaşayan hayvan dostlarımızın yaşam şartlarının zorluğu nedeniyle daha küçük yaştan alışkanlık edindikleri beslenme şekli nedeniyle iç hastalıklarla karşılaşma olasılığınız çok daha yüksek.  

Özel Irk Köpeklerde Beslenme ve Deri Hastalıkları

Yaşamınızı paylaştığınız özel ırk bir köpekse yine yavruluk döneminde katı gıdaya başladığınız ilk günden itibaren köpek dostunuzu gözlemlemeniz gerekir. Yediği mamaya verdiği tepki, kusma, isal, kanlı isal veya kabız gibi iç hastalıkların belirtilerini gösteriyorsa, veteriner hekiminizi bu konuyla ilgili bilgilendirin. Veteriner hekiminiz muayene  istemediği sürece gözlemlemeye devam edin. Bir haftalık bir süre durum devam ediyorsa veteriner kliniğinize başvurun. Nd köpek maması ister yavruluk döneminde olsun ister yetişkin yaşında, köpek dostunuzun ihtiyacı olan besinleri alabilmesi için çeşitli menüler sunuyor. Nd mamalarına kurye mama sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

 

Formun Üstü

Formun Altı

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İstanbul Otelleri Konforda Üst Sıralarda27 Mart 2019 Çarşamba 19:49
  • Keten Şalvar Modelleri26 Aralık 2018 Çarşamba 14:48
  • Kadın Çanta26 Aralık 2018 Çarşamba 14:44
  • Amsterdam'da Gezilecek Yerler13 Aralık 2018 Perşembe 11:07
  • Deri Bot Bayan Giyimin Kış Kreasyonunun En Önemli Parçaları Arasında Yer Alıyor27 Kasım 2018 Salı 17:17
  • Gümüş Kolye Çeşitleri17 Ağustos 2018 Cuma 23:42
  • Kadın Ceket26 Temmuz 2018 Perşembe 22:11
  • Bornova kiralık daire fiyatları ne kadar?01 Temmuz 2018 Pazar 17:41
  • Resim Defteri23 Haziran 2018 Cumartesi 16:55
  • Tuval23 Mayıs 2018 Çarşamba 15:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00