• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
» »

Eskilliler Gecesi programı KONTV'de böyle yer aldı....

Eskilliler Gecesi programı KONTV'de böyle yer aldı....

Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi’nde Eskil Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Eskilder) tarafından düzenlenen

önetim Kurulu Başkanlığını Süleyman Altan'ın yaptığı  ESKİLDER Konya'da yaptığı önemli çalışmalara önceki akşam bir yenisini daha ekledi.

ESKİL PROTOKOLU'NDAN PROGRAMA YOĞUN İLGİ

Eskil Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği'nce (ESKİLDER) gerçekleştirilen birinci yıl kutlama etkinliği Konya'da Aziziye Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa; Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, AK Parti Eskil İlçe Başkanı Ali Mutlu, Eskil İl Genel Meclis Üyesi Sadrettin İriş, MHP Eskil İlçe Başkanı Mustafa Güdendede, BBP İlçe Başkanı Mahmut Ünlü, Eskil Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülkadir Karakaya, Anadolu Gençlik Derneği Eskil Şube Başkanı Mahmut Özgiray, AK Parti Eskil Belediye Başkan Adayı İsmail Meral, Sağsak Köyü Muhtarı Hüseyin Dağlı, Eskil Zafer Mahallesi Muhtarı Menderes Noyan, Eskil Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Mustafa Kılıç ve çok sayıda Eskilli katıldı. Mevlüt Keskin'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

PROGRAM DUAYLA BAŞLADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan program Mustafa Sanlav Hoca'nın şehitlerimiz ve gazilerle birlikte Eskil'de son günlerde kaybettiğimiz genç isimler Ayhan Ermiş, Yaşar Filikçi, Tayfun Çeçen ve Hakan Altan'la birlikte ebediye intikal edenler için okuduğu duayla başladı.

ALTAN, AZ ZAMANDA ÇOK İŞ YAPTIK

Programın açılış konuşmasını yapan ESKİLDER Kurucu Başkanı Süleyman Altan, "ESKİLDER olarak birinci yılında önemli hizmetlere imza attık. Bu çalışmalarımızı da 101 öğrenciye burs vererek  taçlandı. Hemşehrilerimizin desteğiyle inşallah daha büyük ve önemli çalışmalara imza atacağız. Bugün buraya teşrif eden herkese sonsuz teşekkürler. Programımıza sponsor olan firmalara, hiç ücret almadan sahne alan sanatçılarımıza gece gündüz Eskil ve insanı adına koşturan dernek üyelerimize sonsuz teşekkür ederim." diye konuştu. 

ALÇAY, ESKİLDER'İN ÇALIŞMALARI MEMNUNİYET VERİCİ

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay da "ESKİLDER'in çalışmalarını büyük bir memnuniyetle takip ediyorum. Hemşehrilerimizin Konya'da yaptığı kayda değer çalışmalar gurur verici. Eskil Belediyesi olarak her zaman derneğimizin yanındayım. Buradan derneğimize desteklerini esirgemeyen Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli'ye ve Eskilimiz adına burada mücadele eden tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum." dedi.

HANÇERLİ'DEN DESTEK SÖZÜ

Kendisinin de Eskilli olduğunu ve bundan onur duyduğunu kaydeden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Konya'da özellikle Karatay Bölgesi'nde yaşayan kayda değer Eskilli nüfusu var. Burada yaşayan hemşehrilerimizin böyle  bir dernek çatısı altında bir araya gelmesi önemli. Derneğin Eskilli öğrencilere burs vermesini çok önem veriyorum, Burada üzerime ne düşerse her zaman destek vermeye hazırım." Şeklinde konuştu.

Derneklerin Verdiği Burslar Doktorlar, Mühendisler Yetiştiriyor

Derneklerin aidiyet ve yardımlaşma duygusunu güçlendirdiğini söyleyen Başkan Mehmet Hançerli “Özellikle eğitim konusunda derneklerin katkısı çok büyük. Bugün derneklerden burs alarak okuyan kişiler 5-6 sene sonra burs verecek duruma geliyor. Geleceğin doktoru, mühendisi, avukatı, işletme ve iktisatçısı oluyor. “Beni dernek okuttu bende bizden sonraki arkadaşları okutacağım” diyorlar. Bu şekilde süreklilik arz eden bir yardımlaşma döngüsü ortaya çıkıyor.''dedi. Çalışmalarından dolayı Eskil Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Altan’a teşekkür eden Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi olarak derneklerin yanında olduklarını vurguladı.

 

Konuşmaların ardından derneğe emeği geçenlere plaket takdimi gerçekleştirildi.

BAŞARILI İSİMLERİ VE GECEYE DESTEK VERENLERE PLAKET

Protokol konuşmalarından sonra çeşitli dallarda başarı gösteren Eskilli isimlere plaket takdim edildi. 

Milli Güreşçilerimiz Abdurrahman ve Ahmet Altan kardeşlere, Milli Atletimiz Ayhan Sağlam'a, Konya Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini büyük bir başarıyla yürüten Okan Tekkalan'a, İşitme Engelliler 60 KG serbest ve grokoromen stilde Türkiye Şampiyonu Fatih Cengiz ve Yıldızlar Kategorisi 42 KG'da Türkiye birincisi Mustafa Dölek'le birlikte geceye sponsor olan Safran Yapı, Arafat Hac Malzemeleri, Çeçenoğlu Turizm ve Lüx İnşaat firma temsilcileriyle birlikte hiç bir ücret almadan geceye çıkan Eskilli sanatçılar Hüseyin Çeçen, Aksaraylı Ergün (Esgi), Savaş Han ve Özcan Çakın'a plaket takdim edildi.

GECENİN SÜRPRİZİ MUSTAFA SANLAV HOCA'DAN

Çeşitli yarışmalarla birlikte hediye çekilişlerinin olduğu programda gecenin sürprizini Güvenç Turizm Aksaray Temsilcisi Mustafa Sanlav yaptı. Dua için sahneye çıkan Sanlav bir kişiyi ücretsiz olarak 15 günlük umreye götürebileceğini ifade etmesi salonda alkışla karşılık buldu. Çekilen kurada Konya'da inşaat boyacılığı yapan Eskil'in Bozcamahmut Yaylası'ndan Erol Türker şanslı isimdi. Şimdiye dek umreye gitmediğini ifade eden Türker böyle bir hayırlı işe vesile olduğu için ESKİLDER ve Güvenç Turizm'le birlikte Mustafa Sanlav Hoca'ya teşekkür etti. 

İzlenme: 4685
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00