• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aksaray’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aksaray’da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle İftarı Programı ve partisinin Aksaray’da düzenlediği miting programı için Aksaray’a geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aksaray Valisi Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,  Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlediği miting programında vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Aksaray Valiliğini ziyaret ederek Vali Aykut Pekmez ile görüştü. Valilik Şeref Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle İftarları programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında Aksaray’a yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;  Aksaray'a son 16 senede, eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, orman ve su işlerinden toplu konuta, "toplam 11 katrilyon lira" yatırım yapıldığını bildirdi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çalışmalar kapsamında, bin 798 yeni dersliğin yapıldığını, ihtiyaç sahibi öğrencilere "36 trilyon" eğitim desteği verdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'a üniversitenin açılması ile  8 bin 121 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdunun açıldığını, 400 yataklı Aksaray Devlet Hastanesi'nin de aralarında olduğu 7'si hastaneden oluşan 23 sağlık tesisi kazandırdıklarını anlattı. Devlet hastanesinin, 200 yataklı ek bina yapılarak büyütüldüğünü söyleyen Erdoğan, Aksaray'da 4 bin 840 konut uygulamasını hayata geçirdiklerini aktardı. Ayrıca TOKİ tarafından Aksaray Sanayi Sitesi'nde, küçük sanayi sitesi esnafı için bin 620 adet dükkan yapılacağını bildiren Erdoğan, ulaşımda ise 17 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun, 191 kilometre daha eklenerek 208 kilometreye ulaştırıldığını ifade etti. Erdoğan, Aksaray Çevre Yolu'nun da proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Hızlı tren, 'Aksaray'ın da hakkıdır' dedik. Aksaray-Ulukışla hızlı tren bağlantı yolu, yatırım programına alındı. İnşallah yakında ihalesini yapıyoruz. Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde hızlı tren projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 7 milyar yani 7 katrilyon liralık maliyeti olan projeyi de 2023 yılında tamamlamayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

"Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir diğer hızlı tren projesinin ise "530 kilometre uzunluğa sahip, toplam maliyeti 11,5 katrilyon" olan Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hızlı tren hattı olduğunu söyledi.

Aksaray'daki baraj çalışmaları hakkında da bilgi veren ve Mamasın Barajı'nın rehabilite edildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'ın en önemli problemlerinden olan içme suyu meselesini çözdüklerini ve şimdi de modern bir içme suyu arıtma tesisini daha inşa ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Aksaraylı çiftçilerimize toplam 1,3 milyar lira tarımsal destek verdik. Yani ne demek bu, katrilyon. Şimdi başlattığımız hayvancılık destekleme programlarımızla yüzde 50 ile yüzde 80 arasında hibe veriyoruz. Aksaray'da verdiğimiz 285 trilyon liralık teşviklerden 133 bin 263 sigortalı ve işveren faydalandı."

 

"Ne söz verdiysek yerine getirdik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında; "Yunus Emre'nin izinden giderek, gönüller yapmak için çıktığımız bu yolda, Allah'ın yardımı, sizlerin teveccühüyle pek çok hizmet gerçekleştirdik. Bitenlerin yanında şu an inşası devam eden eserlerimiz, çalışmalarımız var. 'Yapıldığında ülkemize ne güzel yakışır' dediğimiz projelerimiz var. Geleceğe dair hayallerimiz, umutlarımız, hedeflerimiz var. Hamdolsun, bugüne kadar size ne söz verdiysek yerine getirdik."

"Sırf birilerine şirin görünmek uğruna da yapamayacağımız şeylerin sözünü vermedik" diyen Erdoğan, şimdi daha büyük yatırımlar için yola koyulduklarını vurguladı.

Vatandaşların büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iftar programında şehit yakınları ve gazilerle bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan programın sona ermesinden sonra Aksaray’dan uğurlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00