• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Aksaray 1 ton hafifledi!

Aksaray 1 ton hafifledi!
Obezite ve metabolik cerrahi geçiren hastalar toplamda 1175 kilo zayıfladı.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Namık Özkan, son bir yılda gerçekleştirdiği Obezite (Tüp Mide) ve metabolik cerrahi ile 36 kişinin yaşam kalitesini ve hayatını değiştirdi.

15 Kasım 2017 tarihinde Aksaray’da bir ilki gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan, geçen bir yıllık sürede binden fazla hastayı muayene etti. Uygun olan 6’sı il dışından olmak üzere 36 hastaya obezite ve metabolik cerrahi uygulayarak, toplamda 1175,3 kilo vermelerini sağladı. 

      Ameliyat için, Almanya’dan Aksaray’a geldi

Prof. Dr. Namık Özkan’ı basın ve sosyal medya üzerinden takip eden ve Almanya’da yaşayan bir hasta ile Aydın, Muğla, Ankara, Denizli ve İstanbul gibi farklı illerden de hastalar obezite (tüp mide) ameliyatı olabilmek için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek, ameliyat oldular.

Binden fazla hasta muayene oldu

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan, göreve başladığı bir yıllık süre içerisinde obezite ve metabolik cerrahi için gelen binden fazla hastayı muayene etti.

İdari görevinden dolayı haftanın bir günü hasta kabul eden ve haftada iki, üç gün obezite ve metabolik cerrahiler ile birlikte diğer genel cerrahi ameliyatları ve endoskopik işlemleri de gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan şöyle konuştu.

 “Her hasta obezite ve metabolik cerrahi için uygun değil”

Obezite ve metabolik cerrahi ameliyatlarını doktor kontrolünde yapılan diyet, egzersiz ve ilaç tedavilerine rağmen kilo veremeyen, ek hastalığı olmayan ve vücut kitle indeksi (VKİ) 40’ın üzerinde olan 18-65 yaş arası kişiler ile VKİ 35 ve üzerinde olup diyabet, hipertansiyon, uyku apnesi ve eklem rahatsızlıkları ek hastalıkları bulunan hastalara yapabiliyoruz. Muayene gelen her hasta obezite ve metabolik cerrahi için uygun değil. Obezite ameliyatlarının yanında yapılan tetkikleri sonucunda uygun hastalarda şeker hastalığı ameliyatları da yapıyoruz. Ayrıca 3 hastamızın midesine balon yerleştirerek kilo vermelerini sağladık. Obezite ve metabolik cerrahi ameliyatı olmak için Aksaray dışından bir çok hastamız hatta Almanya’da yaşayan bir hastamız gelerek Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat olmuştur. Hastalarımızın obezite ve metabolik cerrahi (şeker hastalığı) ameliyatları için Aksaray dışına çıkmalarına gerek kalmamıştır. Tabii ki bu ameliyatlar ekip işidir. Ameliyat öncesi hazırlık sırasında hastaları değerlendiren diğer branşlardaki hekim arkadaşlarıma, diyetisyenimize, ameliyat ekibine, yoğun bakım ve servis hemşirelerine, poliklinik sekreterine katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum. Hastanenin yeni binasına taşınması ile birlikte obezite ve metabolik cerrahi ameliyatlarımız devam edecektir. 36 hastamız toplamda 1175,3 kilo zayıflamıştır. Ameliyat sonrası belli zaman aralıklarında hastaların kontrol ve takiplerini devam etmektedir ” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00