• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Recep Konuk: Yük almak için talibim

Recep Konuk: Yük almak için talibim
Recep Konuk: Yük almak için talibim

Pankobirlik Genel Başkanlığı'ndan istifa ederek AK Parti Konya Milletvekili aday adaylığını açıklayan Recep Konuk, AK Parti Konya İl Başkanlığı'na gelerek başvurusunu yaptı. Başvuru sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Konuk, Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinde milli iradesini ortaya koyacağını söyledi.

7 Haziran'da Yeni Türkiye için tazelenmiş bir güç teşkil edecektir” diyen Konuk, hizmet edebileceğini düşünen ve bu hizmeti siyaset kurumunda milletin geleceğe dair umut ve heyecanını yükseltmek için mesuliyetleri olduğuna dikkat çekerek, “Bu ülkenin evladı olan hiç kimse bu mesuliyetin gereğini yapmaktan imtina etmemeli, taşın altına elini koymaktan kaçmamalı, kaçınmamalıdır. Konyamıza, hemşehrilerimize, ülkemize, milletimize hizmet konusunda iradesi ve kararlılığı olan herkesin bu görevlere talip olma hakkı ve mesuliyeti vardır.

Hizmete talip olan adayların hem sayısının hem de niteliğinin artması, hem demokrasimizin daha iyi işlemesinin ön koşuludur hem de siyasi partilerimizin ve milletimizin elini kuvvetlendirecek en önemli husustur. Ömrünün üçte ikisinden fazlası millet huzurunda ve amme hizmetinde geçmiş, mesuliyet almaktan ve mesuliyet üstlenmekten çekinmemiş bir kardeşiniz olarak ben de bu mesuliyetten imtina edemezdim ve milletvekili aday adaylığı müracaatımı yaparak, Yeni Türkiye iddiasıyla yoluna devam eden partimizde hizmet kervanının bir neferi olmaya talip oldum. Hem Sayın Başkanımızın verdiği bilgi çerçevesinde hem de medyadan takip ettiğimiz kadarıyla söyleyebilirim ki, Konyamızda ülkesine, milletine, şehrine, hemşehrilerine ve partimize hizmet etme mesuliyetinin gereğini yerine getirmek için hepsi birbirinden değerli, mazileri, kariyerleri, nitelikleri, ülkemiz ile partimize hizmetleri ile gönüllerde yeri olan rekor sayıda arkadaşımız adaylık müracaatı yaptılar” dedi.

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ DE KOYACAĞIZ

Konya ile Ankara'nın bugün aynı dili konuştuğunu ve aynı hedefleri paylaştığını dile getiren Konuk, “Bu dil ve hedef buluşması bu ailenin ve Sayın Başbakanımızın başarısıdır. Konya ve Anadolu için bu ailenin hayalleri var, bu ailenin Konya'yı ve Anadolu'yu taşımak istediği zirve noktaları var. Sayın Başbakanımız Yeni Türkiye'yi ve Yeni Türkiye'nin hedeflerini çizdi. Sayın Başbakanımızın ülkemizi ulaştırmak istediği hedeflerin altına hepimiz imzamızı atarız. Bu hedeflere ülkemizin ulaşmasını istemek partili partisiz her Türk vatandaşının da ortak temennisidir.

Ancak sadece temenni etmek, sadece ne güzel olur demek yetmiyor, yetmez. Daha çok demokrasi, daha zengin ve daha müreffeh bir Türkiye, daha çok iş, daha çok aş, dünya milletler ailesi içinde itibarı ve gücü ile belirleyici konumda olan bir Türkiye için işin ucundan tutmak, gelişmiş ilk on ekonomi içinde ülkemizin yer alması için taşın altına elimizi değil gövdemizi de koyacak cesarete sahip olmamız gerekir. Bu gayrete omuz vermeyi, bu gayrete destek olmayı, bu gayrette yük almayı, bu hizmet kervanında yer almayı istemek ve talep etmek herkes gibi şahsımın da vazifesidir. Bu hizmet kervanında makam ve mevkilerden önce hizmetin bizatihi kendisi önemlidir ve Yeni Türkiye yolunda bu yola revan olmak her makam ve mevkiden kıymetlidir. Ömrünün üçte ikisinden fazlasını amme hizmetine vakfetmiş ve bulunduğu her hizmette kendini taşıtmak yerine hizmetkarlığını yaptıklarını daha itibarlı ve daha müreffeh bir noktaya taşıma gayretinden asla taviz vermemiş Recep Konuk olarak, siyasete de yük olmak için değil yük almak için talibim” diye konuştu.

'HİZMETİN ADI VE MEKANININ ÖNEMİ YOKTUR'

Siyaset yollarıyla hizmet arzularının şahsi beklentilerden ve hedeflerden uzak olduğunu kaydeden Konuk, “Bizim bu ailede hizmetkarlığa adaylığımız Konya'nın ve Konyalının bizim de ucundan tutma şerefine nail olduğumuz kazanımlarının tahkim edilmesi ve daha da büyütülmesi içindir. Hizmetin adı veya mekanının önemi yoktur. Asıl olan hizmetin ve hizmetkarlığına talip olduklarımızın değişmemesidir. Bu dün böyleydi, bugün böyledir, yarın da böyle kalacaktır. Bu bir ayrılık değil daha sıkı kucaklaşmadır. Bizim gayemiz tarladan uzaklaşmak değil tarlayla Ankara arasındaki bağı kuvvetlendirmektir” açıklamasında bulundu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ  merhabahaber.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00