• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

CHP’li Bozkurt Şehit Çocuklarına Psikolojik Yardım İstedi

CHP’li Bozkurt Şehit Çocuklarına Psikolojik Yardım İstedi
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, ailesini teröre kurban vermiş, anne ya da babası şehit olmuş çocuklara devlet eliyle psikolojik destek sağlanmasını istedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanıtlaması istemiyle önerge veren Bozkurt, ülkemizde son dönemde artan terör olaylarının, toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkilediğini, çocukların ve ergenlerin yetişkinlere göre şiddet ve terör olaylarından çok daha fa​rklı ve fazla etkilendiğini belirtti.

ŞEHİT ÇOCUKLARI BÜYÜK PSİKOLOJİK SORUNLARLA BAŞ ETMEK DURUMUNDA KALMAKTADIR

Uzmanların, çocukların yaşları ne olursa olsun terör ve savaşın her an kendilerine de zarar verebileceği kaygısını yaşadıklarını belirttiğine dikkat çeken Bozkurt, şehit çocuklarının ise, tüm bunlara ek olarak aile bireylerini kaybetmiş olmanın da acısıyla çok daha büyük psikolojik sorunlarla baş etmek durumunda kaldığına dikkat çekti.

Yas süreciyle ilgili yaşına uygun bilgi vermenin, duygularını tanımlamasına ve anlamlandırmasına yardımcı olmanın, kendisine uygun baş etme yöntemlerini keşfetmenin çocukların bu süreci sağlıklı atlatmaları için önemli adımlar olarak ifade edildiğini dile getiren CHP’li Bozkurt, ülkemizde devlet tarafından gazi ve şehit ailelerine, başta sağlık, eğitim, ulaşım olmak üzere pek çok hak tanınmasına rağmen şehit çocuklarının psikolojik ve pedagojik destekten mahrum bırakıldığını ifade etti.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ŞEHİT ÇOCUKLARI İÇİN PROJE YÜRÜTMEKTE MİDİR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde çocuklar ile ilgili yürütülen çalışmalar ve projeler olduğuna dikkat çeken Bozkurt, şehit aileleri özellikle, suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklara yönelik yürütülen ANKA Çocuk Destek Programı gibi bir programın kendi çocuklarını da kapsamasını talep ettiğini ifade etti.

Ülkemizde baba veya annesini teröre kurban vermiş kaç çocuk bulunduğunu, bu çocuklara psikolojik destek sağlanması adına ne tür çalışmalar yürütüldüğünü soran CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, “ANKA Çocuk Destek Programı’na şehit çocuklarının da dahil edilmesi veya benzer projenin onlar için de yürütülmesi planlanmakta mıdır? Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak, devlet okullarında veya özel okullarda öğrenim gören şehit çocukları için özel rehabilitasyon programları düzenlenmesi düşünülmekte midir?” sorularını yöneltti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00