• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Bakan Yıldız “Her Geldiğimde Farklı Bir Aksaray Buluyorum”

Bakan Yıldız “Her Geldiğimde Farklı Bir Aksaray Buluyorum”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, istişare toplantısı yapmak üzere geldiği Aksaray’da bir dizi temaslarda bulundu.

İlk olarak Aksaray Belediyesini ziyaret eden Bakanı Taner Yıldız’ı,  Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı karşıladı. Her geldiğinde Aksaray’ı çok farklı bulduğunu ifade eden Bakan Yıldız, 7 Haziran tarihinin, Türkiye’nin geleceği için karar verme günü olduğunu kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Aksaray’da ki ilk durağı Aksaray Belediyesi oldu. Bakan Yıldız’ı Belediye Binası önünde Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Milletvekili adayları İlknur İnceöz, Nevzat Palta, Hüseyin Hüyük ve Ak Parti teşkilat kademe üyeleri karşıladı. Başkan Yazgı,  Belediye hizmetleri ilgili kısa bir sunum gerçekleştirdi ve belediyecilikte enerji konusuna ayrıca yer verildiğini kaydetti.

Aksaray Belediyesinin enerji konusuna son yaptığı çalışmadan bahseden Başkan Yazgı, “Sayın Bakanımız Taner Yıldız beyi Aksaray’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bizler belediye hizmetlerinde enerji konusuna ayrıca ehemmiyet veriyoruz. Geçen hafta temeli attığımız kapalı Salı pazaryerine çatısına güneş paneli yerleştirmek suretiyle güneş enerjisini elektrik enerjine dönüştüreceğiz. Buna benzer bir tesisimiz şuan çalışıyor. Yani şehrimiz içme suyu kaynaklarının bir kısmını bağlı köy mevkiinde çıkartıyoruz. Ve yine bu mevkiide kurduğumuz paneller sayesinde güneş enerjisini elektrik enerjine dönüşümünü sağlıyoruz. Yine katı atık depolama tesisimizde de kurduğumuz sistem ile çöpten elektrik enerjisi üretimimiz sürüyor” dedi.

Aksaray Her Zaman İstikrara Katkı Sağladı

Aksaray’ın her zaman istikrara katkı sağlayan bir şehir olduğunu aktaran Bakan Yıldız, Aksaray’a geliş sebebini şöyle açıkladı; “İstişare toplantısı yapmak üzere Aksaray’dayız. Aksaray hiç tereddütsüz 3 adayımızı Ankara’ya gönderecektir. Çünkü Aksaray her zaman olduğu gibi ülkenin istikrarına yaptığı katkı ve bu inanca sahip illerimiz arasında olmuştur. Her geldiğimiz de farklı bir Aksaray buluyoruz. Bizler yerel ile genel merkezin gösterdiği sinerji en güzel örneklerini Aksaray da görüyoruz” diye konuştu.

Oy Vermek Türkiye’nin Geleceği İle İlgili Karar Vermektir

Seçime 7 -8 gün gibi kısa bir süre kaldığını hatırlatan Bakan Yıldız, konuşmasının devamında “Şimdiye kadar 9 seçimi geride bıraktık. Ama her defasında biz güçlenerek çıktık. Çünkü doğru yaptığımız kadar güçlendiğimizi hamdolsun her defasında fark ettik. Doğruları yapmaya devam edeceğiz. Ülkemiz için, geleceğimiz için en önemli seçimlerden bir tanesine giriyoruz. Vatandaşlarımızın yalnızca bir vatandaşlık hakkı, yalnızca bir seçimde oy kullanmak olarak bakmamalarını özellikle tavsiye ediyorum. Bunu istirham ediyorum. Çünkü katılım oranının yüksek olması gerek bütün vatandaşlarımızın Türkiye’nin geleceği ile ilgili karar vermesi, gerekse de Türkiye’nin bugünkü konularının müdahale etmesi anlamındadır. Vatandaşımızın, halkımızın her türlü müdahalesi sandık vasıtası ile seçim vasıtası ile olmaktadır. Ama vesayet rejimlerinin müdahalesi sandığa mani olmak üzerinedir. O yüzden vatandaşımız yalnızca kendi oyuna değil ülkesine de sahip çıkmış olacak. Biz partimize oy veren, AK Parti’ye oy veren ve vermeyen bütün vatandaşlarımızın bütün vatandaşlarımıza bunu tavsiye ediyoruz. Katılım oranının yüksek olması özellikle çoğulcu demokrasiye geçişi ile de alakalı önemli bir husustur. O yüzden önümüzdeki pazara hep beraber sandıkların başına gideceğiz ve orada Türkiye’nin geleceğini Allah’ın izni ile şekillendirmiş olacağız” dedi.

Aksaray ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yazgı, günün anısına Bakan Yıldız’a kalem ve Aksaray Belediyesinin yeni logosunun yer aldığı çini işlemeli tabak hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00