• BIST 9705.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Bakan Soylu'dan Karatay Belediyesi'ne Teşekkür

Bakan Soylu'dan Karatay Belediyesi'ne Teşekkür
Karatay Konferansları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Katılımıyla Gerçekleşti.

Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen  'Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin Topluma Yansımaları' konulu konferans İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleştirildi

Celaleddin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezinde düzenlenen 5. Karatay Konferansları kapsamında Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Doç. Dr. Ömer Akdağ katılımcılara hain darbe girişimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı, Muhammet Uğur Kaleli, Ömer Ünal, Hüsnüye Erdoğan, Leyla Şahin Usta, Mustafa Baloğlu, Ziya Altunyaldız ve Mehmet Babaoğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, KTO AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Karatay Tüm ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun, AK Parti Teşkilat Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

"Milletin iradesi için evet diyeceğiz"

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç,  “Türkiye’de milletin iradesini dışlayan mevcut vesayetçi sistem, bu ülkeyi her bir buçuk yılda bir hükümetlerin değiştiği istikrarsız bir düzene mahkum etti. 1960'lar, 70'ler, 90'lar ve 2000'li yılların başında, koalisyonların neden olduğu krizler yaşandı. Ülke onlarca yıl siyasi istikrarsızlığın pençesinde kıvrandı. Biz o dönemler bir daha yaşanmasın diye halk oylamasında  ‘Evet’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Asla Yolumuzdan dönmeyeceğiz"

Terörle mücadele gösterdiği kararlı mücadeleden dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk; "Türkiye'yi yönetilebilir olmaktan çıkarmak, güçlü yönetimini itibarsızlaştırmak için oynanan oyunların farkındayız. Karanlık yapıların Türkiye siyasetini dizayn girişimleri bizleri asla yolumuzdan döndüremeyecektir. Ülkemizde bir daha darbeye teşebbüste bulunulmaması için, terörün sorununun kalıcı çözümü için yönetim sistemine reform getirilmesi zorunludur. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek yeni yönetim sistemiyle 2023 ve 2071 hedeflerimize güçlü bir şekilde gideceğiz" dedi.

"Türk milleti hainlerin heveslerini kursaklarında bıraktı"

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "terörle en büyük mücadeleyi veren yoğun programının arasında Hz. Mevlana'nın gel çağrısına uyarak Konyamız'ı şereflendiren İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya çok teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Mehmet Hançerli, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Konya'nın üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirtti. Başkan Hançerli, "15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın bizleri vatan savunmasına çağırmasıyla darbeciler bozguna uğradı. Ülkemiz üzerinde kanlı eylem planları tezgahlayanların hevesleri kursaklarında kaldı" ifadelerini kullandı.

"Karatay davamıza sahip çıkıyor"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, "Konya'da büyük bir yarış var ama bu yarış diğer siyasi partilerle değil. evetlerin hangi ilçemizde daha çok çıkacağına yönelik bir yarış. Bugüne kadar Karatay bütün seçimlerde ipi hep en önde göğüsledi. Karataylı hemşerilerimizi davamıza ve ülkemize sahip çıktığından dolayı tebrik ediyorum" dedi. Başkan Akyürek, programın ev sahipliğinin yapan Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesine teşekkür etti.

"Karatay kendi rekorunu kıracak"

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "İnsanların hayatlarında dönüm noktaları olduğu gibi devletlerin ve milletlerinde hayatlarında dönüm noktaları vardır. 16 Nisan halk oylaması da bunlardan biri. Bizlerde bu süreçte karış karış Türkiyemiz'i ziyaret ediyoruz. Konya bu şanlı davaya büyük destek veriyor. Karatay'ın rekoru var. 16 Nisan'da da Karatay kendi rekorunu yine kıracaktır" şeklinde konuştu.

Arat: 16 Nisan'a hazırlanıyoruz

Baloğlu'ndan sonra konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, yoğun programına rağmen Konya'ya gelen Bakan Soylu'ya teşekkür etti. 16 Nisan'da Konya'nın üzerine düşeni yapacağını söyleyen Arat, "Konya teşkilatları olarak 15 yıldır partimize Konya'nın verdiği desteği dikkate alarak bu sorumlukla hareket ediyoruz. Ana Kademe, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve Konya'daki tüm 16 Nisan'a hazırlanıyoruz." dedi.

Bakan Soylu'dan Karatay Belediyesi'ne teşekkür

Karatay Belediyesinin ve KTO Karatay Üniversitesi'nin işbirliği ile Celaleddin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezinde düzenlenen programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasına Konya'nın birlik ve beraberliğine dikkat çekerek başladı. Soylu, "Konya'nın yaptığı hizmetlerle, ortaya koyduğu kucaklayıcılığıyla bize her zaman gönlünü açtı. Burada bize ev sahipliği yapan Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesinin değerli yöneticilerine teşekkür ediyoruz" dedi.  

"Türk milletini terbiye etmeye kimsenin gücü yetmez"

Bakan Soylu, Türk milletini yorarak terbiye etmeye çalıştılar ama başarılı olamadılar diyerek şunları söyledi: "Bu milletin sadakatini ortadan kaldırmaya çalıştılar, senelerdir milletimizin üzerinde oyun oynamaya çalıştılar. Arkasına dönüp bakmaktan yoruldu. Acaba yeniden bu ülkenin bir başbakanını asarlar mı diye... Darbelerle yoruldu. Ezan-ı Muhammedi'yi o minaresinde kıstıklarında içine ağlamaya başladı. Bir ülke içine ağlamaya başladı. Çok yorulduk. Çok yordular bizim ülkemizi. Ekonomik krizlerle yordular. Bir taraftan terörizmle yordular. Bir taraftan gezi olaylarıyla bir taraftan 17-25 Aralık darbesiyle bir taraftan 6-7 Ekim olaylarıyla, Pensilvanya'daki meczubun

f 16'larla, helikopterlerle  masum milletin üzerine kurşun yağdırarak bu ülkede size düzgün yaşamayı haram edeceğiz diye bu ülkeyi yordular.1960 darbesiyle, 1971 muhtırasıyla ve 1980 darbesiyle yordular."

"16 Nisan büyük bir itirazın adı olacak"

16 Nisan'ın sadece bir referandum olmadığına dikkat çeken Bakan Süleyman Soylu; "16 Nisan sadece 18 maddelik  bir referandum değildir. 16 Nisan omzunda büyük bir yük olan büyük medeniyetin yarına hasarsız taşımak zorunda olduğu bu büyük medeniyetin, büyük anlayışın kendisinin üzerine oynanan bütün oyunlarına yüksek sesle artık bizi terbiye edemeyeceksiniz diye ortaya koyduğu büyük bir itirazın adıdır. Kendisini 2023'e, 2051'e ve 2071'e hedeflemiş bir ülkeyiz. Hükümet beş yıllık bir karne koyacak milletin önüne ve diyecek ki 'Ben bunu yapacağım.' Meclis de bir taraftan yasayı, kanunu yapacak bir taraftan da milletle hükümet arasında önemli köprü işlevini yerine getirebilecek. Yargı da kendi işini yapacak. Şimdi karman çorman bir sistem var. Bırak kuvvetler ayrılığını. Kuvvetler karmaşasının olduğu bir sistem. Bir taraftan yargının meclise karıştığı, bir taraftan yargının hükümete tahakküm ettiği, eğer hükümet zayıfsa kukla gibi oynattığı, eğer mecliste başka bir sıkıntı varsa hükümetin meclisi istediği gibi yönettiği karman çorman bir sistem. Bu sistem baba ile oğlunu birbirine düşürür. Bu sistem kardeşi kardeşe düşürür" diye konuştu.

"Bu millet bunun hesabını sorar!"

Bakan Soylu, "Terörün değirmenine su taşıyanlar bilmenizi isterim ki bu millet bunun hesabını sorar" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer bugün Cumhuriyet Halk Partisi o kardeşlerimize tek tek anlatmanız gerekir siyaset yapabilirsiniz başımızın üzerine. Belediyecilik yapabilirsiniz başımızın üzerinde. Farklı fikirler farklı düşünceler ortaya koyabilirsiniz başımızın üzerine. Ülkenin bir beka meselesi varsa, eğer ülkenin gelecek meselesi varsa, ifade etmeliyim ki eğer burada siz bugün Türkiye terörle yüksek bir mücadele ortaya koyuyor, kararlı bir mücadele ortaya koyuyor, terörü tasfiye noktasına getirdiği bir anlayış içerisinde. Siz terörün değirmenine su taşıyor, ona can suyu vermeye çalışıyorsanız bilmelisiniz ki bu millet bunun hesabını sorar.”

"Türkiye Konya'dan güç alacak"

Konya her zaman gereğini yerine getirdi getirmeye de devam edecek diyen Bakan Soylu, "Konya ülkeme moral oldu, birlik oldu, beraberlik oldu. 16 Nisan'da Konya'dan daha kuvvetli bir ses bekliyoruz. Benim Konya ovam daha da bereketlensin daha da yeşersin daha dünyamı kucaklasın. Konya öyle bir ses çıkar ki tüm Türkiye senden güç alsın" diyerek sözlerini noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00