• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Bakan Aşçı ilçe ve beldelerde incelemelerde bulundu

Bakan Aşçı ilçe ve beldelerde incelemelerde bulundu
Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Aksaray'da ilçe ve beldelere ziyaretlerde bulundu...

Bakan Aşcı, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, AK Parti Gurup Başkan Vekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekili Nevzat Palta, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı  ile birlikte ziyaretlerinin ilkini doğup büyüdüğü Yeşilova Beldesine yaptı.

Belediye Başkanı Adnan Bayraktar ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Aşcı, 17. Türk Devletinde bakan olma şerefine nail olduğunu bu sevinç ve mutluluğu, birlik ve beraberlik içinde Aksaray’da yaşamak istediğini bunun için yemin töreninin ardından ilk önce Aksaray’a geldiğini söyledi.

Aksaray’a, Türkiye’ye hizmet etmekiçin gayret göstereceklerini belirten Bakan Aşcı, Aksaray’ın sorunlarını çözüme kavuşturmak için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Kızılırmak suyunun Aksaray’a getirilmesi en önemli işlerimizden birisi olacak diyen Bakan Aşcı; ‘Aksaray’ın sorunlarını biliyoruz. Gayret edeceğiz, olacaksa hemen olacak olmayacaksa hayır diyeceğiz hiç sündürmeden yapacağız.’ dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de yaptığı açıklamada Tıp Fakültesinin kuruluş kararının resmi gazetede yayımlandığını bunun için hiçbir engelin kalmadığını ifade ederek 400 yataklı yeni Devlet Hastanesininde yakında temelinin düzenlenecek törenle atılacağını söyledi.

Aksaray’a havaalanı yapılması konusunda da açıklamalarda bulunan İnceöz, ‘Aksaray ve Niğde illerinin ortak kullanımına sunulacak bir havaalanı yapılması konusunda Sayın Başbakanımızın bir ifadesi oldu. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Niğde ve Aksaray’a iki havaalanımı yoksa iki ilin ortasında daha büyük kapasitede yapılacak bir havaalanımı bu proje takibimizde inşallah en kısa zamanda bu konuda net bir durum ortaya çıkacak’ dedi.

Bakan Aşcı Vali Şeref Ataklı ve beraberindeki heyet daha sonra beldede kurulan Pazar yerini gezerek vatandaşlara görüştü. Bakan Aşcı daha sonra Yenikent, Sultanhanı ve Eşmekaya Beldelerini ziyaret etti. Belde Belediye Başkanları ve vatandaşlarla görüşen Bakan Aşcı, bölgenin sorunlarını bildiklerini, talepleridedinlediklerini belirterek 2 aylık kısa bir süredede  olsa sorunların çözümü hizmetlerin en iyi şekilde sunulması için gayret göstereceklerini söyledi.

Vali Şeref Ataklı yapılan ziyaretlerde yaptığı açıklamada belde ve ilçelerin eksik hizmetlerini giderme gayretinde olduklarını söyledi. Vali Ataklı; ‘Belediye başkanlarımız eksikliklerini talep ediyorlar bizde elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz. Bu süreç bu şekilde devam edecek. Bizler bütün vatandaşlarımızın hizmetindeyiz’ dedi.

Aksaray Milletvekili Nevzat Palta’da yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak; ‘hep beraber çalışıp gayret edeceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. O zaman çözülemeyecek bir sorun kalmayacaktır.’ dedi.

Aşcı daha sonra Eskil İlçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesini ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı İlçe Kaymakamı Mustafa İlhan ve İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay’dan bilgi aldı. Vatandaşlarla görüşerek bir süre sohbet eden Bakan Aşcı ziyaretlerinin ardından Ankara’ya döndü.

haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00