• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Arınç: Başörtülü öğretmene itiraz ettiğimiz maalesef doğru

Arınç: Başörtülü öğretmene itiraz ettiğimiz maalesef doğru
Arınç: Başörtülü öğretmene itiraz ettiğimiz maalesef doğru

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 28 Şubat’ta başörtülü olduğu için görevden alınan, ancak Danıştay kararıyla göreve dönme vizesi alan öğretmen için Milli Eğitim Bakanlığı’nın Danıştay’a itiraz ettiğini doğruladı.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Arınç, bu konunun Milli Eğitim Bakanlığını doğrudan ilgilendirdiğini belirterek şunları söyledi:

“NE YAZIK Kİ DOĞRU”
Geçmişte bir bayan öğretmenle ilgili bir konu, idare mahkemeleri tarafından reddedilmiş, daha sonra Danıştay, bu kararları iptal ederek meslekten çıkarılamayacağı konusunda bir karar vermişti. Bu kararı şüphesiz takdirle karşılamak gerekir ancak gazetenin haberinde bakanlığın bu konuyu temyiz ettiği ve temyiz dilekçesinin de Danıştay'a verildiği ifade ediliyordu. Konu doğrudur. Ne yazık ki doğrudur.

Hükümet başörtüsü için yasak istedi



Sayın bakanımızdan habersiz hukuk müşavirliği sürecin devamı bakımından Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na bir temyiz dilekçesi vermiştir. Daha sonra sayın bakanımız tarafından konu fark edildiğinde hem adı geçen hukuk müşaviri görevden el çektirilmiş hem de Danıştay Başkanlığı 12. Dairesine dilekçe verilmek suretiyle bu temyiz talebinden vazgeçildiği bildirilmiş bulunmaktadır.

Yani şöylece özetleyebilirim: Danıştay kararını müteakip Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından 10 Nisan 2013 tarihli ve şu sayılı yazıyla karar düzeltme talebiyle Danıştaya başvurulmuştu. Ancak yakın zamanda yaşanan gelişmeler, TBMM gündemine gelen yeni yasal düzenlemeler, Bakanlığımızın ihtiyaçları, kurumumuzda yeniden bir değerlendirme yapılma zorunluluğunu gündeme getirmiş.

“O KİŞİ GÖREVDEN ALINDI”
Yapılan bu değerlendirmeler neticesinde 19 Temmuz 2013 tarihli yazımızla karar düzeltme talebimiz geri çekilmiştir ve Bakanlık Hukuk Müşavirliğini yürütmekte olan kişi görevden el çektirilmiştir." Türkiye'yi yakından ilgilendiren iç ve dış olaylarda ilgili bakanlar tarafından da bilgiler sunulduğunu kaydeden Arınç, özellikle Suriye ve Mısır'da yaşanan gelişmelerle ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından bilgilendirmek suretiyle görüşüldüğünü belirtti.

Radikal

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00