• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Alkollü İçeceklere Ruhsat Vermeye Bir Son Verin

Alkollü İçeceklere Ruhsat Vermeye Bir Son Verin
Alkollü İçeceklere Ruhsat Vermeye Bir Son Verin

Saadet Partisi Karatay İlçe Teşkilatlanma Başkanı Mahmut KILINÇ basın açıklamasında şunları söyledi; Hükümetin geçtiğimiz üç yıl içerisinde sigara ile yaptığı mücadele ve kapalı yerlerde sigara yasağı kısmen başarılı olmuştur. Bu uygulamadan dolayı sigara içiminde %15 azalma olmuştur. Hükümetimize bundan dolayı  teşekkür ediyoruz dedi.

Sigara ile yapılan mücadelede kısmen başarılı olan hükümet alkollü içkilere gelince hiç bir yaptırımda bulunmamaktadır diyen başkan KILINÇ sözlerine şöyle devam etti; Dinimizce haram sayılan alkollü içecekler adeta hükümetce teşvik edilmektedir. 1999 yılına kadar  çocuk yuvası, kütüphane, camii, Kur’an kursu, vs. gibi yerlerin en fazla 200 metre  uzağına alkollü içki satıcısı açılabilirken, 1999 yılında kurulan DSP-MHP-ANAP Hükümeti bunu 100 metreye düşürmüştür. 2004 yılında ise AKP Hükümeti, Avrupa Birliği uyum yasaları gereğince metreyi sıfırlayarak  “Mesafe Şartı” diye bir şey kalmamıştır. Artık camiinin yanına, karşısına, hatta altına dahi Tekel Bayi açılabilir durumuna getirilmiştir.

Bazı bakanlarımızın talihsiz beyanlarda bulunduklarını söyleyen Mahmut KILINÇ sözlerine şöyle devam etti; Bir bakanımız  “İçki denen meretin tadı hariç her şeyini bilirim, iyi bir milli gelirdir” derken, Bir başka bakanımız ise: “Biz hükümete geldiğimizde birkaç çeşit alkollü içki üretiyorduk, şimdi ise bu sayıyı 41 çeşide ulaştırdık diyerek bir övünç kaynağıymış gibi milletimize yutturmaya çalışmaktadır dedi.

Başbakanımızın: “Tekel Bayi Ruhsatı alamayan bana gelsin”  lafını talihsizlik olarak değerlendiren KILINÇ , On  yıl önce beş yüz milyon litre alkollü içki tüketimi olan ülkemizde son senelerde iki buçuk milyar litre tüketime ulaşmıştır dedi.

Televizyonlarda sigara gölgelenip gizlenirken, içki içme, kadeh kaldırma olayı gizlenmemektedir diyen Saadet Partisi Teşkilatlanma Başkanı Mahmut KILINÇ sözlerine şöyle devam etti: Belediyelerimiz şehrimizdeki camileri restore etmektedirler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak vermiş oldukları Tekel ruhsatları sayesinde içki tüketimi artmaktadır.  Bir çok meskene, iş yerine, ekmek fırınına, ruhsat vermeyerek kılı kırk yaran belediyelerimiz, Tekel bayilerine kolayca neden ruhsat vermektedirler anlamış değiliz dedi.

Kur’an Kursu önüne Tekel ruhsatı veren belediyelerin hiçmi vicdanları sızlamıyor diyen Başkan KILINÇ sözlerini şöyle tamamladı;  Sanayi Siteleri içine içkili bar, gazino, özel meyhane ruhsatı veren belediye başkanları geceleri nasıl uyuyabiliyorlar?  Müslüman bir ülkede yaşadıklarını, başkanlarında Müslüman olduklarını hatırlatır bir an önce bu yanlıştan dönmelerini canı gönülden istediklerini belirtti.                                                                                                  

                                                   SAADET PARTİSİ TANITMA BİRİMİ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00