• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Aksaray Cumhurbaşkanı’nı coşkuyla karşıladı

Aksaray Cumhurbaşkanı’nı coşkuyla karşıladı
Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, kent meydanında 10 binlere seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendine yüzde 74.1 oy oranı ile en fazla destek veren 5. Şehir olan  Aksaray’a teşekkür ziyareti için geldi.

Aksaray halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bağrına bastı. Aksaray ziyareti öncesine saatler kala meydanı dolduran coşkulu kalabalık Erdoğan’ı sabırsızlıkla bekledi. Meydanı dolduran kalabalığın yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görebilmek için birçok vatandaş yollara döküldü. Erdoğan’ın içinde bulunduğu otobüs miting alanına yaklaşırken Aksaraylılar, cumhurbaşkanı’nı karanfillerle karşıladı. Halkın yoğun ilgisine kayıtsız kalmayan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan otobüs içinden halkı selamladı.

AKSARAY SENİNLE GURUR DUYUYOR

Miting öncesinde selamlama konuşması yapmak için kürsüye çıkan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı Meydanı dolduran on binlerce Aksaraylı  ‘Aksaray seninle gurur duyuyor’ sloganı ile karşıladı. Slogan karşısında ‘Bende sizinle gurur duyuyorum’ diyen Başkan Yazgı, “Sayın Cumhurbaşkanımız Şehri süleha’ya, Darüz Zafer yurdu Aksaray’a, Somuncu Babanın Diyarı, Kılıçarslan’ın şehri Aksaray’a hoş geldiniz” diyerek meydandaki coşkuyu ikiye katladı.

Türkiye’nin seçimle görev başına gelen ilk Cumhurbaşkanına seslenen Başkan Yazgı “Siz Aksaray’ın değil, Türkiye’nin değil, dünya liderisiniz. Sizleri şehrimizde ağırlamaktan gurur duyduk. Onur duyduk” dedi.

CUMHURBAŞKANI TEŞEKKÜR ETTİ

Coşkulu tezahüratlarla meydan adeta inlerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kürsüye çıkarak “Aksaray 2014 seçiminde Pensilvanya’nın kurduğu çatıyı yüzde 74 ile başlarına yıktı. Ahde vefanız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 12 yıl boyunca siz bize sahip çıktınız. Bizde yüklediğiniz emaneti yere düşürmeden inşallah gece gündüz çalışıyoruz ve çalışacağız. 12 yıl boyunca hep Yunus Emre’nin gösterdiği yolda ilerledik. İhya etmenin çabası içinde olduk” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti hükümetinin Osmanlılar gibi yardıma muhtaç her ülkeye yardım ettiklerini Filistin, Irak, Suriye’ye, Hindistan gibi ülkelere yapılan yardımları örnekler vererek açıkladı.

Son 12 yılda Aksaray’a 4.5 katrilyon yatırım yapıldığını kaydeden Erdoğan, “Bizden önce 79 yılda Aksaray’a ne kadar bölünmüş yol yapılmıştı, 17 kilometrecik. Biz 12 yılda 191 kilometre yol yaptık. Halep oradaysa arşın Aksaray’da. Tarihi köprümüzün restorasyonların yaparak ecdadımızın eserlerine sahip çıktık. Şimdi Aksaray’a 400 yataklı hastane yapacağız. Biz geldiğimizde Türkiye’de 76 üniversitesi vardı şimdi 191 oldu. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Bunlar yapılıyor. Aksaray Ulukışla ihalesine Haziran’da çıkılıyor. Ama bunlarda ne proje var, sadece pankart var" dedi.

                    

Erdoğan, 2002 öncesi Başörtüsü sorunu ve batan SSK sitemi, koalisyonlar döneminde batık bankalar, çöken ekonomiyi hatırlattı ve “Bak biz Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman gibi bir ayrım yok. Neden, biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevdik. Konut edindirme adı altında da para kestiler. 3,5 Katrilyon da o var. Bir taraftan memuru ve işçiyi gözeteceğim diyorsun ama dediklerine bak. Hemen toplandık ve bu paraları 18 katrilyonu biz ödedik. MHP, 25 bankayı batıran bunlar değil mi? 40 milyar dolar ülkeyi borçlandıran bunlar değil mi? Bunlara 5 yıl görev verilmedi mi, neden 3,5 yılda kaçtılar. 5 koyun verin bunlara koyup giderler. Bular Bolu, Sakarya depreminin altında kaldılar. Simav depremi oldu, 1 yılda yeni bir Simav inşa ettik, Van’da oldu, 1 yılda yeni bir Van inşa ettik. Bunlar alışmışlar milleti cahil yerine koyup aldatmaya. Onun için de bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam diyorlar. Millete yutturamayacaklar artık. Kar eden SSK’yı 6 yılda batırmış kişiye değil 4 yıl, 4 dakika bile müsaade etmez. 6 yılda iflasa gidiyordu SSK. İşte 7 Haziran ders günüdür ders” diyerek seçim gününü işaret etti.

Borç batağındaki Türkiye’nin şuan İMF’ye borç veren ülke konumuna geldiğini ve her yönden Türkiye’yi batağa çekmek isteyenler olduğunu aktaran Erdoğan, Pensilvanya’ya “Hocaefendi neden kaçıp gittin ya, gideceksen neden Amerika’ya gittin, Mekke, Medine’ye gitseydin. Şimdi bunların illerde imamları var. Şimdi onlar da kaçıyorlar. Bunların inlerine gireceğiz demiştim. Şu an inlerine girdik. İmam mihrabı bırakıp kaçar mı, bunlar kaçar. Kovalayacağız, çünkü bu ülkeyi, milleti parçalamaya müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

                              
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Aksaraylılara teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00