• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

AK Parti'de istifalar başladı

AK Parti'de  istifalar başladı
AK Parti'de istifalar başladı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifa etti. AKParti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun, AKParti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin de istifası istediğiöğrenildi. Akay ve yönetiminin, salı gününe kadar dilekçelerini Genel Merkez’egöndereceği belirtildi.

İlk olarak seçimlerde başarısız olan illerin yönetimleriteker teker istifa etti 

AK Parti Ankara İlBaşkanı Murat Alparslan istifa etti.

Alparslan, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "2002yılında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarında teşkilat başkanı olarak siyasihayatıma başladığım, devamında 2005 yılından itibaren Ankara İl Başkanlığındabaşkan yardımcısı olarak icra ettiğim hizmetlerimden sonra 2009 yılındanitibaren il başkanı olarak seçilmem üzerine, geriye kalan beş yıllık süreiçinde tüm seçimlerden zaferle çıktığımız bir sürecin sonunda görülen lüzumüzerine görevimden istifa ediyor; başta bu onurlu görevleri tarafıma tevdi edenGenel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte siyaset yaptığımtüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki süreçte ülkemin,milletimin ve partimin hizmetinde olacağımı bu vesileyle ifade etmekistiyorum."

 

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI AKAY VE YÖNETİMİN İSTİFASI İSTENDİ

AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan YardımcısıSüleyman Soylu’nun, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetimininistifası istediği öğrenildi. Akay ve yönetiminin, salı gününe kadardilekçelerini Genel Merkez’e göndereceği belirtildi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bugün GenelMerkez’de Soylu ile görüştü. Akay’ın görüşmesinin nedeni birkaç ilçeyönetiminin görevden alınmasını talep etmekti. Ancak Soylu’nun Akay’danyönetimiyle birlikte görevlerinden istifa etmelerini, dilekçeleri de en geç 3Haziran Salı gününe kadar Genel Merkez’e iletmelerini istediği öğrenildi.

İl Başkanlığına 2011 yılında atanan Akay, 2012 yılındayapılan kongreden de güven tazeleyerek çıkmıştı.

Akay ve yönetimi, 2014 yerel seçimlerine iddialı girdi,ancak İzmir’in 30 ilçesinden sadece 6’sını kazanabildi. Geçen 19 Nisan’da ilbaşkan yardımcılarını yeniden belirleyen Akay’ın cumhurbaşkanlığı seçiminekadar görevde kalması bekleniyordu. Seçim sürecinde AK Parti İzmir BüyükşehirBelediye Başkan adayı olan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile ters düşenAkay’ın görevde kalma şansı, AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu Genel BaşkanYardımcılığı koltuğuna Süleyman Soylu’nun oturmasıyla daha da azaldı. BaşbakanYardımcısı Bülent Arınç’a yakınlığı ile bilinen Akay, AK Parti İzmir’de, AliAşlık’tan sonra en uzun süre görev yapan il başkanı oldu.

İSTİFA EDEN  AK ÖRGÜTLER

AK Parti Kars İl Teşkilatı yönetimi,

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Avukat Kazım Sunar

Çanakkale’nin Merkez, Gökçeada ve Gelibolu ilçelerindeki AKParti yönetimleri

AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir,

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve yönetim kurulu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00