• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

AK Parti adayları STK'lara soracak!

AK Parti  adayları STK'lara soracak!
AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Yusuf Uçar, Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da 23 Mart Pazartesi günü tüm sendika, dernek, vakıf ve meslek oda ile kuruluşlarının yönetim kurulu üyelerine dönük bir temayül yoklaması yapılacağını açıkladı.

7 Haziran’da yapılacak olan 25. dönem Milletvekili genel seçimlerine yönelik aday belirleme tespit çalışmaları devam eden AK Parti Konya İl Teşkilatı, sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir temayül yoklaması gerçekleştirecek.

STK’lara fikirleri sorulacak…

23 Mart Pazartesi günü Konya Ticaret Odası’nda 10’00’da başlayacak olan yoklama saat 17:00’a kadar devam edecek ve Konya’da faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşu yönetim kurulu üyelerinin katılması hedefleniyor.

Uçar; “AK Parti Farkını Yine Ortaya Koydu”

memleket.com.tr

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Yusuf Uçar, temayülde STK’ların kimi milletvekili görmek istedikleri yönünde oylarını özgürce kullanacağı bir uygulama yapılacağını söyledi. Böylelikle AK Parti milletvekili aday belirleme sürecindeki farkını da ortaya koyacağının altını çizen Uçar, temayülün ayrıntıları ile ilgili şu bilgileri verdi; “Dernek, vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurulu asıl üyeleri temayüle STK'larımızı bekliyoruz. İsim listeleri valilik dernekler masasından alınacak. Temayül için Pazartesi günü sandık kurulacak. Oy verme işlemi, 10:00 ile 17:00 arasında yapılacak. Oylar mühürlenip, teşkilat temayülü gibi genel merkezimiz temsilcilerine teslim edilecek. Sonuçlar açıklanmayacak. STK’lar temayülde AK Parti milletvekili aday adayları ile sınırlı kalmayarak isterlerse arzu ettiği isimlere de oy kullanabilecek. Oy pusulasında kesinlikle oy sahibi ismi sorulmayacak, aday olması istenen en fazla 14 ismin yazılması istenecek.”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yusuf Uçar, STK’lara çağrıda bulunarak tercihlerinin ciddiye alınacağı, milletvekili adaylarının belirlenmesinde önemli bir kriter olacak bu uygulamaya sahip çıkacaklarına inandığını belirterek; “Böylelikle AK Parti Konya’da sadece kendi parti dinamiklerinin değil; STK’ların da tercihlerini öğrenerek kendine bir yol haritası belirleyecek milletvekili adaylarını geniş bir taban mutabakatı ile seçmiş olacak” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00