• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yeni Umut Derneği Dualarla Açıldı

Yeni Umut Derneği Dualarla Açıldı
Çevre düzenlemesi Karatay Belediyesince gerçekleştirilen ve madde bağımlılığı ile mücadele ederek gençleri bilinçlendirmeyi misyon edinen Yeni Umut Derneği dualarla açıldı.

Açılış törenine Konya Valisi Muammer Erol, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Yeni Umut Derneği Başkanı Abdülkerim Yiğit, Dernek Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak söz alan Yeni Umut Derneği Başkanı Abdülkerim Yiğit; yeni üniversitelerin kurulması, sosyal ve

kültürel yaşamın canlanması, artan istihdam olanakları gibi sebeplerle Konya kent merkezinin yurtiçi ve yurtdışı göç aldığına dikkat çekerek, artan nüfus ve farklı kültürlerin bir arada yaşamaları ile birlikte kullanımı gittikçe çoğalan ve gençleri tehdit eden madde bağımlılığı konusunda mücadelenin altını çizdi. Kullanıma alıştıktan sonra önüne geçmenin daha zor olduğunu vurgulayan Yiğit; önleyici tedbirler alarak gençlerin zararlı alışkanlıklara başlamadan eğitimli birer birey haline getirmenin öncelikli amaçları olduğunu belirtti. Abdülkerim Yiğit; Derneklerin kamu kurumları ile yaptıkları ortak çalışmaların yanı sıra gönüllülerle kötü alışkanlıklara müptela olmuş kişilerin bir araya gelmesi gerektiğini kaydederek mesleki eğitim, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler yürütülerek madde bağımlılığı ile mücadele edeceklerini sözlerine ekledi. Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; yerel yönetimler olarak her şeyi yapmaya çalıştıklarını ancak insan yetiştirmek ve eğitim konusunda zaman zaman tıkandıklarını belirterek sivil toplum kuruluşlarının bu noktada devreye girdiklerini vurguladı. Madde bağımlılığı hususunda yerel yönetimler olarak kendilerinin üstlerine düşeni yaptıklarını belirten Mehmet Hançerli; tespit edilen mahallelerde ki zararlı maddelerin imhası noktasında Emniyet Teşkilatı ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını kaydetti. Karatay Kaymakamlığı ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile yapılan protokol çerçevesinde kurulan sevgi evlerinde 50 gencin bir taraftan rehabilite edildiğini bir taraftan da bina kullanım hakkına sahip olduklarını dile getiren Hançerli,  Karatay Belediyesince açılan Celaleddin Karatay Gençlik Merkezinin gençlerin hizmetinde olduğunun altını çizdi. Hedeflerin aynı olduğuna dikkat çeken Mehmet Hançerli, gençlerin pozitif enerjilerinin belirli noktalara kanalize etmenin faydalı olacağına dikkat çekerek bu noktada devreye girecek olan Yeni Umut Derneği’nin Karatay’a ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi. Son olarak konuşmalarını yapan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş; çocukların ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirme, kötü alışkanlıklardan korunma, yaz tatillerini verimli geçirmesi, milli ve manevi duygularla geleceğe hazırlanması noktasında Yeni Umut Derneğinin yapacağı hizmetlerin önemini vurgulayarak kendilerinin öncelikli görevlerinin koruyucu önleyici hizmetler olduğunu belirtti. Altıntaş; bu tip faaliyetlerde bulunan kuruluşların canlı tutulması ve yöreye hizmetin arttırılması noktasında çalışmalarının devam edeceğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

        Yapılan konuşmaların ardından Yeni Umut Derneğine katkıda bulunanlara plaket takdimi yapılarak dernek dualarla hizmete açıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00