• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Yeni Su Deposu ve İshale Hattı Yenileme Çalışmalarına Başlanıyor

Yeni Su Deposu ve İshale Hattı Yenileme Çalışmalarına Başlanıyor
Eskil İçme suyu İnşaatı yapım işini alan, Cem-Su İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti. firması yetkilileri İlçemize gelerek Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ı makamında ziyaret etti.

Eskil Belediyesi, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan SUKAP proje kapsamında İller Bankası A.Ş. %50 hibe destekli Eskil İçme suyu İnşaatı yapım işini alan, Cem-Su İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti. firması yetkilileri İlçemize gelerek Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY’ı makamında ziyaret etti.

Firma yetkilileri yapılacak işle ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Hava şartlarını elvermesiyle beraber çalışmalara hemen başlanacağının bilgisini verdiler.

 2017 yılında içme suyu ilgili önemli çalışmalara imza atıyoruz.’’ Diyen Başkan Alçay, Çalışmalarla ilgili şunları söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çalışmalarımızla, 2015 yılında Katrancı kuyusu-Tol deposu arası Top kuyusu-Tol deposu arası ile Tol-Eskil arası 17.400 Metre ve Tol-Gölbez-Meryemağıl- Çulfa Arasındaki hatta İnsan Sağlığını tehdit eden aspest boruların yerine, İnsan sağlığına uygun polietilen borularla değiştirdik.

Yine 2016 yılı içerisinde İlçemiz Eğrikuyu yaylasına yaptırmış olduğumuz 300 m3’lük ayaklı depo ve yeni artezyen kuyusu ile Zafer Mahallesi içme suyu şebekesini B.Bozcamahmut yaylasından ayırarak hem kuyularımızın yükünü azalttık hem de bu bölgedeki yaylalarımıza etkin bir şekilde daha sağlıklı su götürme imkânı sağladık. 

2017 yılında yapacaklarımıza gelince Sıcak-Sekerler yaylaları arası, Sıcak-Ortakuyu yaylaları arası, B.Bozcamahmut-K.Bozcamahmut yaylaları arası, Gölbez-Akkaş yaylaları arası, Tol-Akgöl-Yazır yaylaları arası, Meryemağıl-Küçük Çokum arası, Tatarlı deposu ile Sıcak yaylası arası olmak üzere 38.000 metre ishale hattının yenilenmesi B.Bozcamahmut yaylasına yeni bir 300 m3’lük ayaklı depo yapılması, Sıcak yaylasında bulunan 300 m3’lük ayaklı depomuzun genel temizlik ve tadilatının yapılması. Tol yaylasında bulunan 500 m3’lük gömme depomuzun kapsamlı olarak tamirat ve tadilatını yapırak hijyen acısından insan sağlığına uygun olan suyu halkımıza sunacağız. Ayrıca ilçemizde 4–5 yıldan beri yaşanan su kesintisi ortadan kaldırmak için 500 m3’lük yeni bir gömme depo daha yapacağız. Diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00