• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Katrancılılar Sıla-i Rahimde buluştu!

Katrancılılar Sıla-i Rahimde buluştu!
Eskilder Köyodası programları kapsamında istişaresi yapılarak kısa sürede Katrancılılar Buluşuyor için çalışmalara başlanmıştı. Bu Hafta sonu Konya’da yaşayan çok sayıda Katrancı’lıların yanı sıra köy halkının katılımıyla Sıla-i Rahim’de buluştu.

Eskilder’in Öncülük ettiği, ve Köy Halkından Eskil Kültür Eğitim Derneği Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Ünlü, Selçuklu Düğün Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Kutlu ve Köy Halkından Mustafa Ünlü’nün organize ettiği Katrancılılar Buluşması 08 Aralık 2019 Pazar günü ikindi namazına müteakip hatim dua programı ile geniş katılımla katrancıda gerçekleşti. 

Katrancı Köyü Muhtarı Mahmut Ünlü program ile ilgili Yaptığı açıklamada;

Bir Sıla-i Rahim örneğini köylülerimiz ve akrabalarımız ile beraber yaşadık. Eski örf adetleri yaşatmak adına bu tür birlikteliklerin çok önemli, Kimiz Konya’dan, Kimimiz daha uzaklardan geldi. Bizler birbirimiz biliyoruz. Ama özellikle çocukların gençlerin birbirini görmesi tanıması kaynaşmaları çok daha önemli,  Bu işin sevabı çok büyük, Öncelikle Konya’da Eskilimiz adına önemli bir sivil toplum kuruluşu haline gelen ve bu buluşmada öncü olan Eskil Kültür Yardımlaşma Derneği başkan ve yönetimine ve  bu işle ilgilenen arkadaşlara köyüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Dedi.

Etkinliğin Organizatörlüğünü yapan Eskil Kültür Eğitim Derneği Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Ünlü, Selçuklu Düğün Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Kutlu ve Köy Halkından Mustafa Ünlü ise  Konu ile ilgili yaptığı ortak basın yazılı basın açıklamasında ise;

Eski adêt, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, akrabalar arasındaki bağı kuvvetlendirmek amacıyla başlattığımız  "Katrancılılar Buluşuyor"  etkinliğimizin ilkini çok geniş bir katılımla gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz. Bu buluşmamızın Bizler açısından Manevi değeri olan Köyümüzde yaptık.

 Etkinliğimiz planlandığı gün ve saatte gerçekleştirdik Programımız Bir süre selamlaşma ve sohbet faslı yaptıktan sonra okunan hatim-i Şerif’ler için hatim duasını yapıldı. Köyümüzün ileri gelenleri irmik ve çeşitli ikramlarda bulundu.

Oldukça memnuniyet verici ki beklediğimizden fazla katılım sağlandı. İnşallah bir sonraki buluşmada geniş katılım daha güzel bir organizasyon ile daha iyisini yapmayı hedefliyoruz. Etkinliğimize gelen tüm köylülerimize ve programımıza katılarak onurlandıran Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yönetimine teşekkür ediyor, gelemeyenleri ise bir sonraki etkinliğimize mutlaka şimdiden davet ediyoruz. Dediler.

whatsapp-image-2019-12-08-at-16.59.53-(1).jpegwhatsapp-image-2019-12-08-at-16.42.19-(1).jpegwhatsapp-image-2019-12-08-at-16.42.23-(1).jpegwhatsapp-image-2019-12-08-at-16.42.20.jpeg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00