• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Tollular Sıla-i Rahimde buluştu!

Tollular Sıla-i Rahimde buluştu!
Eskilder Köyodası programları kapsamında Bu Hafta sonu Konya’da yaşayan çok sayıda Tol’luların yanı sıra köy halkının katılımıyla Sıla-i Rahim’de buluştu.

Eskilder’in Öncülük ettiği, ve Köy Muhtarı Rahim Kesikbaş,  Eskil Kültür Eğitim Derneği Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Ünlü, Organizasyon Sorumlusu Mustafa Ünlü’ün organize ettiği Tollular Buluşması 05 Ocak 2020 Pazar günü Öğle namazına müteakip hatim dua programı ile geniş katılımla Tol’da gerçekleşti. 

Programa, Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Altan, Eskilder Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Ünlü,  Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Başpınar, Sinan Çiftçi’nin yanı sıra Zafer Mahallesi Muhtarı Menderes Noyan, Filikçi Köyü Muhtarı Raşit Bozdağ, Çulfa Mahallesi Muhtarı Adem Öksün, Katrancı Köyü Muhtarı Mahmut Ünlü, Yavuz Sultan Selim Mahallesi Muhtarı Hacı Bayram Köse, Çukuryurt Köyü Muhtarı Hasan Uzar ve Hürriyet Mahallesi Muhtarı Yahya Mutlu katıldı.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Rahim Kesikbaş program ile ilgili Yaptığı açıklamada;

Her nefis ölümü tadacaktır. Öncelikle, Bugün köyümüz adına çok önemli bir değer olan Şehidimiz Muhammet Erkesikbaş’ın Babası Hasan Erkesikbaş’ı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Ailesi ve köyümüzün başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun inşallah,  Bir Sıla-i Rahim-i Mahallemiz, akrabalarımız ile beraber yaşadık. Eski örf adetleri yaşatmak adına bu tür birlikteliklerin dinimizde de önemli bir yer tutmaktadır, Kimimiz Konya’dan, Kimimiz daha uzaklardan geldi. Bizler birbirimiz biliyoruz. Ama özellikle çocukların gençlerin birbirini görmesi tanıması kaynaşmaları çok daha önemli,  Bu işin sevabı çok büyük, Öncelikle Konya’da Eskilimiz adına önemli bir sivil toplum kuruluşu haline gelen ve bu buluşmada öncü olan Eskil Kültür Yardımlaşma Derneği başkan ve yönetimine ve  bu işle ilgilenen arkadaşlara köyüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Dedi.

Etkinliğin Organizatörlüğünü yapan Eskil Kültür Eğitim Derneği Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Ünlü, ve Organizasyon sorumlusu Mustafa Ünlü ise   Etkinliğimiz planlandığı gün ve saatte gerçekleştirdik Programımız Bir süre selamlaşma ve sohbet faslı yaptıktan sonra okunan hatim-i Şerif’ler için hatim duasını yapıldı. Köyün ileri gelenleri ve çeşitli ikramlarda bulundu. Oldukça memnuniyet verici ki beklediğimizden fazla katılım sağlandı. İnşallah bir sonraki buluşmada geniş katılım daha güzel bir organizasyon ile daha iyisini yapmayı hedefliyoruz. Etkinliğimize gelen tüm hemşerilerimizi ve programımıza katılarak onurlandıran Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yönetimine teşekkür ediyor, gelemeyenleri ise bir sonraki etkinliğimize mutlaka şimdiden davet ediyoruz. Dediler.

Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Altan ise Eski adêt, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, akrabalar arasındaki bağı kuvvetlendirmek amacıyla başlattığımız Köy odamız Eskilder buluşmaları kapsamında  Katrancıdan sonra ikinci buluşmamız "Tollular Buluşuyor" sıla-i rahim etkinliğimizin ilkini çok geniş bir katılımla gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz. Bu buluşmamızın Manevi değeri olan Tol yaylamızda yaptık.  Öncelikle Köy Muhtarımız Rahim Kesikbaş’a kıymetli köy halkına ve programımıza iştirak eden muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. bu tür buluşmalar derneğimiz öncülüğünde diğer köy ve yaylalarda da devam edecektir dedi.

Program sonu Mezarlık ziyareti akabinde ise bugün vefat eden Şehidimiz Muhammet Erkesikbaş’ın babası Hasan Erkesikbaş’ı vefatı nedeniyle Eskilder Yönetimi, Muhtarlarımızın yanı sıra programa sonradan katılan Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Ali Mutlu taziye ziyaretinde bulunuldu.  

1-016.png2-021.png3-021.png4-019.png5-011.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00