• BIST 9524.59
  • Altın 2489.559
  • Dolar 32.5037
  • Euro 34.7109
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Turnuvanın Görünürlük Cazibesi artırılmalı!

Turnuvanın Görünürlük Cazibesi artırılmalı!
Sitemizin Mail adresine Bugün düşen bir mail’i takipçilerimiz ile paylaşıyoruz.

İşte O Mail!

TURNUVANIN GÖRÜNÜRLÜK CAZİBESİ

İlçemizde uzun yıllardır süregelen ve gelenekselleşen futbol turnuvası geriye dönüp bakıldığında çokta elde kalan bir değer bırakmadığı aşikar. Sosyal etkilerinden bahsetmiyorum. Futbolun ilçemize kattığı sosyal değer hiç te azımsanacak seviyede değildir. Öyleki düne kadar farklı köylerdeki hemşehrisi ile tanımadığına bağlı olarak oluşturulan mesafeler artık futbol müsabakalarındaki kaynaşmalara bağlı olarak beraber köfte/ekmek ayran yemeler, çekirdek çitlemeler, çay içmeler vb. halkımızın birbirini yakından tanıma, dostluklarını kurma ve pekiştirmeye kadar bir çok sosyal etkisi olmuştur. Fakat ben yazıda sosyal etkisinden değil görünürlüğünden bahsetmek istiyorum.

Yaklaşık 6 yıldır aralıksız süregelen turnuvada şampiyon olan takım destekçileri, oyuncuları, ekibi dışındakilere sorsanız şampiyonun, ikincinin, üçüncünün hangi takımlar olduğu, turnuvanın en golcü oyuncusunun, en az gol yiyen kalecisinin, en iyi defans oyuncusunun vb. kimler olduğu bilinmemektedir ve bunlarla ilgili kayıtta bulunmamaktadır. Her geçen yıl talebin arttığı halkımızın bu denli kaynaştığı turnuvanın daha cazip hale getirimesi adına bazı görünürlüklerin yapılmasının gerektiği kanısındayım. Fakat bu işin çokta kolay olmayacağını tahmin edebiliyorum. Neler yapılabileceği ve oluşabilecek riskleri aşağıda maddelere dökmek istedim. İlgilenebilecek kişi, firma, kurum ve kuruluşların konuyu çözümlemesi ilçemize değer katacaktır.

  1. Web sitesi oluşturulması
    1. Faydaları: Site sayesinde geçmiş verilerin uzun vadeli saklanması ve dünyanın dörtbir yanından tüm ilçe halkının ve ilçemizle gönül bağı olanların sıcak takip yapabilmesi
    2. Riskleri: Maliyet olarak ne kadar bir yük getirebileceğini bilmiyorum. Yüksek maliyet risk olabilir. Konu hakkında web sitesi konusunda deneyimli kişilerden görüş alınabilir. Maliyet yanında en büyük risk site yönetimi olacağı kanaatindeyim. Halk olarak eleştirme kapasitesi yüksek bir milletiz. Herkesin memnuniyetinin sağlanması mümkün değildir. Bu nedenle eleştiriler bazen vicdan ötesine gidebilecektir. Eleştirilerin en aza indirilebilmesi adına nasıl önlemler alınabilir düşünülmelidir.
  2. Tüm maçların kamera çekimi
    1. Faydaları: Bu sayede tüm turnuva süresince emek veren kişiler kayıt altına alınarak ileriki yıllara anı olarak saklayabileceği bir görüntü birikimi sağlanabilir.
    2. Riskleri: Bu tür görüntülerin web sitelerinde saklanması ve yayınlanması büyük bir veri tabanı gerektirdiğini duymuştum. Bu nedenle web sitesi kapasitesi bu iş için yeterli olmayabilir. Bu konuda youtube vb sitelere bağlantı yapılabilir mi?
  3. Sosyal paylaşım sitesi
    1. Faydaları: Günümüzde sosyal paylaşım siteleri toplumun büyük bir kesimi tarafından takip ediliyor olması hasebiyle yapılan etkinliklerin buradan yayınlanması büyük bir kitleye ulaşılabilmesi açısından önemlidir.
    2. Riskleri: Ortak değerlerin sosyal paylaşım sitesi üzerinden yönetilebilmesi güç bir iş olacağını düşünüyorum. Büyük bir kesimi ortak bir değerde yönetebilmek kabiliyet ve kararlılık gerektirmektedir. Öncelikle bu işi yapabilecek kişinin turnuvayı başından sonuna takip edebilecek müsaitlikte olması gerekmektedir. Ayrıca bu kişinin yaptığı paylaşımları özenle kimseyi kırmayacak ve toplumun tüm kesimini dengede yönetebilecek seviyede olmalıdır.
  4. Enlerin seçilmesi
    1. Faydaları: Turnuva süresince üstün performans sergileyerek en olabilen kişilerin en iyi golcü, en iyi kaleci, en centilmen takım, en iyi defans oyuncusu, en iyi orta saha oyuncusu, en iyi teknik direktör, en iyi başkan, vb çalışmalar takımların konsantresini artıracaktır.
    2. Riskleri: Bu tür uygulamlarda herkes enlerin kendi takımında olduğu görüşündedir ve objektif bir karar mekanizmasının oluşturulabilmesi çok güçtür. En iyi kaleci en az gol yiyen kaleci seçilebilir ama doğrudan mantıklı kabul görmeyebilir. En fazla gol atan oyuncu en iyi forvet seçilebilir. Fakat diğer unsurlar, başkan, teknik direktör, orta saha, defans gibi göreceli durumlar hakkında net sonuçlar ortaya koymak tartışmalara neden olacaktır. Eleştirilere göğüs gerilerek oluşturulacak bir ekip bu hususu üstlenebilir mi bilemiyorum.

 

Konu hakkında Aksaray İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün öncü olabileceğini düşünyorum yerelin önceliklerine göre hareket edemeyeceği için. Bu hususta Eskil Belediye’mizin öncü olması başkanımızın tasarrufunda olup yönetilebilmesi risklerinin belediyemiz ve yöneticilerimize zarar vereceği düşünülürse öncülük edilmeyebilir. Yerel sivil toplum kuruluşları veya basına yönelik hizmet veren şahıs veya şirketler bu hususta fizibilite yapıp bir maliyet çıkararak bu hususta öncülük edebilir mi bilemiyorum.

 

Aşağıdaki linkler incelenebilir

KONYAHERKESİÇİNFUTBOL

RAKİPBULKONYA

 

Selamlarımla…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00