• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Türkiye’nin 2023 Hedefinde Konya Merkez Şehir

Türkiye’nin 2023 Hedefinde Konya Merkez Şehir
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu’nu ziyaret eden Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, TYB’nin kültürümüzü ayakta tuttuğunu söyledi.

tyb-kulturumuzu-ayakta-tutuyor-2.jpg

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu’nu ziyaret etti.

 

TYB Kültürümüzü Ayakta Tutuyor

Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette konuşan Cemil Paslı, TYB’nin geliştirdiği yeni kavramlarla birlikte Konya’da çok güzel faaliyet ve organizasyonlara imza attıklarını dile getirerek, TYB’nin Konya kültürünü ayakta tuttuğunu söyledi. TYB’nin kağıttan dünyanın keşfine de öncülük ettiğini ifade eden Paslı, Konya’nın kültür şehrinin olmasının yanı sıra sanayi ve ticaret alanında da adından söz edilir bir şehir hüviyetine kavuştuğunu belirtti. Paslı konuşmasında: “Son günlerde ‘Yeni Marmara’ oluşumu hep gündemde, Konya merkezli Aksaray, Karaman, Niğde ve Nevşehir’ illerinin de yer aldığı KOP Bölgesinde önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Marmara Bölgesinin fiziki sıkışıklığı ve farklı sebeplerden dolayı yerli otomotiv dahil diğer sektör ve alanlarda Konya’nın cazibe merkezi olması için kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler işbirliğiyle bu bölgenin marka değerinin, kalitesinin artırılması için daha çok çaba sarf etmeliyiz” dedi. Konya’nın marka değerinin yükselmesi için her türlü işbirliğine açık olduklarını söyleyen Paslı, TYB Konya Şubesinin faaliyetlerini takdirle izlediklerini de sözlerine ekledi.

 

Türkiye’nin 2023 Hedefinde Konya Merkez Şehir

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu ise konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Cemil beyi hem bir üyemiz olarak hem de Konya’mızdaki değerli yazarlarımızdan biri olarak onun geçmişten bugüne hem kültür dünyamıza hem de Konya’nın sosyal hayatına katkılarını takdirle takip ediyoruz” dedi. Konya’nın daha sinerjik bir şekilde temsili ve Konya’nın tanıtımına katkı sağlayacak her çalışmanın arkasında Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünün destekleri ve gayretleri bulunabileceğini ifade eden Köseoğlu, Konya’nın Marmara’nın bir alternatifi haline gelmesi ve yerli otomotiv noktasındaki çalışmaları desteklediklerini söyledi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ilerlerken Konya’nın merkez şehir konumunda olduğunun altını çizen Köseoğlu, sadece sanayi yönündeki atılımlar değil, insani atılımlara da bu manada ihtiyaç olacağını ifade etti. Köseoğlu konuşmasında: “Konya’nın ‘Yeni Marmara’ haline gelebilmesi için insani birikimlerimizi üst düzeye çıkarmamız gerekiyor. Dolayısıyla Sivil Toplu Kuruluşları olarak bizlere önemli görevler düştüğünün farkındayız. Bu anlamda bizlere destek sözünüzü önemli buluyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarla Konya’nın katma değerinin attırdığımızı düşünüyoruz. Ancak bunu daha da ileri seviyeye, kademeye nasıl taşıyabiliriz, bu manada fikri alışverişte bulunmamız gerekiyor.” dedi. Köseoğlu, “Konya’yı ne kadar ileriye taşıyabilirsek, dolayısıyla Türkiye’yi de aslında o kadar ileriye taşımış olacaklarını” sözlerine ekledi.

 

BYEGM Konya İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürleri Necati Gökçelik ve Okan Çamsoy’un da yer aldığı ziyarette Paslı, Köseoğlu’na BYEGM yayınlarından hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00