• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Türkiye’de 25. Organik Pazar Aksaray’da kurulacak

Türkiye’de 25. Organik Pazar Aksaray’da kurulacak
Vali Aykut Pekmez Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ile beraberinde çiftçilerden oluşan heyeti Valilik Makamında kabul etti.

İl Müdürü Bestami Zabun Aksaray’da yürütülen tarımsal faaliyetler hakkında Vali Pekmez’e bilgi vererek Aksaray’da 15 çiftçinin organik sebze yetiştiriciliği yapacağını söyledi.

Organik ürün yetiştiriciliği ile ilgili hazırladıkları eğitim programının ardından bakanlığa sundukları yetiştiricilik projesinin onaylandığı bilgisini veren Zabun; Aksaray’da 15 çiftçiye herhangi bir kimyasal madde kullanılmamış sertifikalı organik tohum dağıtımı yaptıklarını ağırlıklı sebze ürünleri olmak üzere 15 çiftçinin bu yıl  organik ürün yetiştireceğini söyledi.

Türkiye’de 25. Organik Pazar Aksaray’da kurulacak

Organik bahçelerin oluşturulmasının ardından üretilen ürünlerin satışının da özel alanlarda yapılacağını ifade eden Zabun; “Organik ürün yetiştiren çiftçilerimiz yaptıkları üretim gözetim ve denetim altında olacak. Aksaray’da Pazar yerinde özel bir alanda bu ürünlerin satışı yapılacak. Bu ürünlerin organik logosu ve sertifikaları olacak. Bu proje ile Türkiye’de 24 yerde kurulan bu pazarın 25. Aksaray’da kuracağız’ dedi.

Vali Aykut Pekmez; organik üretimin önemini belirterek bu konuda yapılan çalışma ve üretimlerin devlet tarafından da desteklendiğini belirtti.

Organik üretimde altyapı şartları, üretilen ürünlerin pazarlama ve satış durumlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Pekmez; vatandaşların organik üretime olan taleplerinin büyük artış gösterdiğini bildirdi.

Ürünlerin yetiştirildiği yerlerde çevresel faktörlere dikkat çeken Vali Pekmez; Aksaray’da ilk önemli örneği olacak organik üretim ve bu ürünlerin pazarının oluşturulmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Pekmez Aksaray’da önemli bir örnek olacak bu projenin başarılı şekilde sonuçlanacağına inandığını belirterek,  organik üretim yapacak çiftçileri tebrik etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00