• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

En Kaliteli Damızlık Düveler Aksaray’ımız İçin…

En Kaliteli Damızlık Düveler Aksaray’ımız İçin…
S.S Niğde Aksaray Tarım Kooperatifleri Birliği ve Yeşilova Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Cuma Kürkçü, Yeşiltepe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ok, Türk Tarım ve Hayvancılığının köylerden başladığına dikkat çekti.

S.S Niğde Aksaray Tarım Kooperatifleri Birliği kontrolü altında, Yeşilova Tarımsal kalkınma Kooperatifi Başkanı Cuma Kürkçü ve Yeşiltepe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ok Almanya ve Avusturya’dan yüksek kaliteli damızlık vasfı taşıyan simental ırkı damızlık hayvanların Kooperatif ortaklarına Tarımsal kalkınmanın köyden başladığını ve kooperatiflerin milli tarım ekonomisinin lokomotifi olduğunun bilinci ile yüksek genetikli damızlık hayvanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile birlikte seçerek ortaklarına tedarik etmektedirler.

Konu ile alakalı ortak bir açıklama yapan S.S Niğde Aksaray Tarım Kooperatifleri Birliği ve Yeşilova Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Cuma Kürkçü, Yeşiltepe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ok, Türk Tarım ve Hayvancılığının köylerden başladığına dikkat çekti.

Başkan Kürkçü ve Ok açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.

“Avrupa’dan yüksek genetiği olan, kaliteli damızlık Simental düveleri ortaklarımızla buluşturmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yetkililerimizle seçim gerçekleştiriyoruz. Burada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlemiş olduğu teknik ve sağlık kriterlerine uygun hayvanların seçimini gerçekleştirerek ülke hayvancılığının gelişmesine ve ekonomisine katkı sağlayacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Seçimini gerçekleştirdiğimiz yüksek genetikli damızlık simental ırkı hayvanların öncelikle köylerimize, kasabalarımıza ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor hepinize saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00