• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Peyman Konyalı Çiftçilere Doğru Tarım Teknikleri Eğitimi Verdi

Peyman Konyalı Çiftçilere Doğru Tarım Teknikleri Eğitimi Verdi
Kuruyemiş sektörünün öncü şirketlerinden Peyman, sözleşmeli tarım uygulamaları kapsamında, Konya’da “Kabak Çekirdeği Yetiştiriciliği Bilgilendirme Semineri” düzenledi. Konyalı çiftçiler seminere büyük ilgi gösterdi.

Peyman, sağlıklı ve katma değerli üretim hedefiyle sözleşmeli tarıma desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda, Peyman tarafından Konya ilinde “Kabak Çekirdeği Yetiştiriciliği Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. 12 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen seminerde, Eskişehir Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Sali Fidan ve doğru tarım uzmanları tarafından çiftçilere; yetiştiricilik, sulama, gübreleme ve bakım süreçlerinin en doğru şeklinde nasıl olacağı konusunda eğitim verildi. Çiftçilerin karşılaştığı sorunlar için çözüm önerileri aktarıldı, eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Peyman Agro Müdürü Adem Kılıçkaya, sözleşmeli tarım çalışmaları bünyesinde düzenledikleri seminerle, üreticiyi tarım konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Kılıçkaya; “Doğru tarım tekniklerinin uygulanmasıyla toprağın en verimli şekliyle kullanılmasını, ekim süreçlerinin uzun yıllara dayandırılmasını ve tarımda yüksek rekoltelere ulaşılmasını destekliyoruz. Dünya için önemli bir hammadde hazinesi olan Türkiye, böylelikle daha yüksek kalitede ve miktarda ürün için vazgeçilmez bir üretim alanı olduğunu tüm dünyaya gösterebilir. Kadının tarımdaki önemi ve değişmez rolünü göz önüne alarak, onları toplantılarımıza davet ediyoruz. Kadınların çözüm üretme yeteneği ve çalışkanlığıyla bilinçli tarım uygulamalarında önemli bir rol üstlendiğine inanıyoruz. Kadınların tarım alanındaki varlığını güçlendirmek, bilinçlendirmek ve çalışmalarını sistemli hale getirmek için biz de üzerimize düşen görevin bilincindeyiz” dedi.

 

Peyman’ın, sözleşmeli tarım uygulamalarını bilinçli ve sistemli olarak yürüten ilk şirket olduğunu vurgulayan Kılıçkaya; “Tedarikçi-çiftçi-Peyman arasında güçlü ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturuyoruz. Bu sistemle, sağlıklı ve izlenebilir üretimi destekleyerek, global pazar standartlarında üretim yapılmasını sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Peyman, çiftçi eğitimlerine yıl sonuna kadar devam edecek. Eğitim verilecek ürünler ve teknikler, her bölgeye ve tarım alanına göre değişecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00