• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Bakan Fakıbaba’dan, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesiyle ilgili açıklama!

Bakan Fakıbaba’dan, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesiyle ilgili açıklama!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamasında;

“Bakanlık olarak 2006 yılından bu yana genel bütçe imkânları ile kırsal kesimde yaşayan üreticilerimizi desteklemek ve tarım-sanayi entegrasyonunu sağlamak amacıyla “Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı”nı (KKYDP) yürütüyoruz. Program kapsamında bugüne kadar tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması için 7 bin 930 tesise, yatırım tutarının yüzde 50’si oranına tekabül eden toplam 2 milyar 100 milyon lira hibe desteği ödemesi yaptık.

Tarımsal tesislerin yanı sıra 262 bin adet tarım alet ve makinesi alımına 1 milyar lira, sulama suyunun tasarruflu kullanımına yönelik 13 bin 537 bireysel ve toplu basınçlı sulama tesisine 288 milyon lira hibe desteği sağladık.

Böylece kırsal kalkınma yatırımlarına toplamda 3.4 milyar lira hibe desteği vermiş olduk. Yatırımcıların kendi katkısı ve bu yatırımların; inşaat, hizmetler, ulaşım, ticaret gibi diğer sektörlere olan etkisini de dikkate aldığımızda, bu destek programımızla; kırsal alanda yaklaşık 10 milyar liralık bir ekonomik büyüklük oluşturulduğunu görüyoruz.

Bu projelerle aynı zamanda yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağladık.

Bugüne kadar 11 etabı tamamlanan KKYDP’nın 12. Etabı için proje başvuruları 11 Aralık 2017 tarihinde sona erdi. Bu etapta, 6 bin 478 adet başvuru yapıldı. Bu başvurularla ilgili, illerde “Proje Değerlendirme Komisyonları” ve merkezde Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nce yapılacak değerlendirmeler sonucunda programa alınacak projeleri belirleyeceğiz.

Belirlenen bu projelerin tamamı onaylandığı ve sözleşmeye bağlandığı takdirde, hibeye esas tutarı olan 3.6 milyar liranın 1.8 milyar lirasını hibe olarak ödeyeceğiz.

Kırsal alandaki kalkınmamızı sağlamamız, üretimi artırmamız, hayvancılığımızı geliştirmemiz amacıyla üreticilerimize ve sektöre yönelik desteğimiz artarak devam edecektir.”

Kaynak:Tarım Bakanlığı Basın Bülteni

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00