• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Organize Hayvancılık Bölgesi Kurulacak

Organize Hayvancılık Bölgesi Kurulacak
Ticaret Borsası Ve Belediye İşbirliğinde Yeni Bir Proje BaşlıyorTicaret Borsası ile Aksaray Belediyesi’nin ortak girişimleriyle hazırlanan Aksaray Organize Hayvancılık Bölgesi projesi için Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ile Belediye Başkanı Haluk Ş

Başkan Yazgı ve Borsa Başkanı Hamit Özkök son aşamaya gelen projenin değerlendirme toplantısı yaparak projenin içeriğini konuştular.

Hayvancılıkta alanında yapılan teşvik ve desteklemelerle birlikte yüksek miktarda üretim sağlaması amacıyla daha modern ve büyük çaplı hayvancılık işletmelerin kurulmasını öngören Aksaray Organize Hayvancılık Bölgesi projesi, üreticilere büyük avantajı beraberinde getirecek.

Aksaray Ticaret Borsası öncülüğünde Aksaray Belediyesinin işbirliği hazırlanan proje, küçük ölçekli aile işletmeciliğini büyütmeyi düşünen işletme sahipleri için iyi bir fırsat. Çünkü projede yeni kurulacak işletmeler son teknoloji ve donanımlara sahip olacak. Birim hayvan başına alınan verim en üst seviyeye ulaşacak.

Projenin ile ilgili olarak Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile daha önce birçok kez görüştüğünü belirten Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, projenin hemen hemen son aşamaya geldiğini söyledi. Aksaray’a böylesine önemli projeyi kazandırmak için büyük emek sarf edildiğini aktardı.

Bölgenin en büyük ve modern Ticaret Borsasına sahip Aksaray’a böyle bir projenin yakışacağını belirten Başkan Haluk Şahin Yazgı, projenin öncelikle şehir insanına ve daha sonrada ülkeye ekonomik kazançlar sağlayacağını ifade etti.

Belediye olarak böylesine önemli projeye destek ve katkı vermekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Yazgı, projenin şimdiden Aksaray’a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

PROJE 60 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVANI KAPSIYOR

Organize Hayvancılık Bölgesi projesi birçok ilkleri içinde barındırıyor. İlk etapta 60 Bin Büyükbaş hayvanı kapsayan projede 150 adet ahır işletmesine yer verilecek. İşletme büyüklükleri 300 ve 500 büyükbaş hayvan kapasiteli olacak.

Yine projenin içerisinde Yem Hazırlama Ünitesi, Yem Deposu, Silaj Çukurları, Hastalıklı Risk Grubunda Hayvanlar için Muayene ve Hayvan Tedavi Merkezi ile Karantina Bölgesi, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendislerinin Çalışma Birimi, Yönetim ve İdare Hizmet Binası gibi sosyal tesisler yer alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00