• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Tuncer Öğretmen’den 50 sonra Yüksecik Yaylasındaki Öğrencilerine Ziyaret!

Tuncer Öğretmen’den  50  sonra Yüksecik Yaylasındaki Öğrencilerine Ziyaret!
Aksaray’ın Eskil İlçesine Bağlı Yüksecik Köyüne 1967 Yılında 19 yaşındayken öğretmen olarak atanan Tuncer Aybakan(69) okuttuğu öğrencilerini 50 yıl sonra ziyaret etti.

Öğrencilerinin özlemini içinden silemeyen Tuncer Aybakan Öğretmen  Niğde’den yola çıktı ve 50 yıl önce 1967 yılında  görev yaptığı Eskil’e Bağlı Yüksecik yaylasına gelerek öğrencilerini buldu. Tucer Öğretmen ve öğrencilerin 50 yılın ardından buluşması duygu dolu anlara sahne oldu.

BEN BEKARDIM, 14 YAŞINDA EVLİ ÖĞRENCİM VARDI!

Öğretmen Aybakan o dönemde Yüksecik Köyü okuluna atandığı zamanlarda elektriğinin, yol ve içme suyu sıkıntısının olduğunu,  kuyulardan tuzlu su içildiğini  belirterek o günleri şu şekilde anlattı.

O dönemde yaklaşık sınıfta 6 yaşından 14 yaşına kadar öğrencilerim vardı. 14 yaşında Ali Derin(Petrolcü)  isminde evli öğrencim vardı.   ben ise bekardım, Şimdi rahmetli olduğunu öğrendim. Allah Rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Köyde öğretmen çok sevilirdi. Öğrencilerim beni  bir baba gibi görür severlerdi.

MUM VE GAZ OCAĞI İLE AYDINLATMA

Köyün genelinde olduğu gibi okulumuzun da elektriği yoktu. Çoğu zaman mum ve gaz ocağı ile aydınlatma ihtiyacımız gidermeye çalışırdık. Sınıflarda odun sobası vardı. Yakacağımız odun parasını öğrenci velilerinden imece usulü toplanarak ısınmaya çalışırdık.

Aradan 50 yıl geçti Bir gün Niğde’den yakınım Aksaray’da traktör galerisi işletmecisi Ali Demiray’a Eskil İlçesine bağlı Yüksecik köyünde öğretmen olarak görev yaptığımı anlattım.  Aklımda tuttuğum ve çok özlediğim öğrencilerimin ismini yazarak vermiştim. Bir gün galerici Ali Demiray bu köye satmış olduğu traktörü teslim etmeye gitmiş, öğrencilerimden Adem Kırlı’yı bulmuş ve beni bir gün arayan oldu. Telefondaki öğrencim kendini tanıtınca sesini duyunca çok duygulandım ve gözyaşlarımı tutamadım. Telefondaki öğrencim Adem Kırlı idi. Beni Köye davet etti.

EŞİYLE BİRLİKTE ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARETE GELDİ

Tuncer öğretmen bu davet üzerine Eşi ile birlikte 50 yıl önce görev yaptığı Yüksecik yaylasına geldi. Tuncer öğretmenin gelmesi ile birlikte Yüksecik Yaylasında duygu dolu anlar yaşandı. Erkek ve bayan olmak üzere toplamda 10 öğrencisi ile buluşma fırsatı buldu. Öğrencileri özel ilgi gösterdi. Tuncer öğretmen Çok mutlu oldum çok gurur duydum. Bütün öğrencilerime Allahtan sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Ben çok mutlu oldum herkese bu mutluluk nasip olmaz. Öğrencilerimin hepsini öpüyorum gönüllerinde yaşamayı diliyorum. Öğrencilerimi bulmama vesile olan Galerici Ali Demiray’a ayrıca  teşekkür ediyorum.

ESKİ ÖĞRENCİLERİ DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Yüksecik köyü okulu öğrencilerinden Adem Kırlı(60) duygularını şu şekilde anlattı.  

Her şeyden önce hocam 69 yaşında olmasına rağmen çok sağlıklı gördüm. Talebeleri olarak her birimiz 56-65 yaşını geçmiş öğrencileriyiz. Bunca yıldan sonra tekrar görüştüğümüzden dolayı çok büyük mutluluk yaşadık dedi.

Bir diğer öğrencisi olan 59 yaşındaki Habib İlgin ise;

Hocam ilk geldiğinde Beni Habib İlgin’e götürün demiş,  Evime kapısı çaldı baktım tanıyamadım. Öğretmenimin eşi bana nasıl tanımazsın!

İlkokul öğretmenin Tuncer Aybakan bir anda şaşırdım hemen arkadaşlarımı aradım hocamız burada gelin elini öpün dedim, Arkadaşlarda toplanarak eski günleri yad ederek muhabbet ettik.

50 yıl sonra bir öğretmen, görev yaptığı bir köye gelip de öğrencilerini arıyorsa, bu çok büyük bir vefa örneğidir. Herkes bunun farkına varamayabilir ama bizler öğrencileri olarak bunun farkına vardık. Bizler şimdi hocamıza nasıl saygı gösterirsek gösterelim az gelir. Hocamız gerçekten çok saygı değer bir insandır.

 Gençlik yıllarında burada görev yaptı. Çok hareketli sportif bir yapıya sahipti. Bizleri öyle sağlam yetiştirdi ki burada bulunan 10 öğrencisinin terbiyesinde, mayasında hocamızın emeği vardır.  Görev süresince bize aşılamış olduğu okul ve aile terbiyesinin bizlerin yetişmesinde önemli bir yeri vardır.

Bu öğrenci grubunun Geçmişinde her hangi bir kirliliği olmayan insanlardır. Arkadaşlar adına hocamıza çok teşekkür ediyor. Hocamızın Ellerinden öpüyorum. Tuncer Hocamız bilsin ki kendisini kalbimizden hiç silmeyeceğiz dedi. 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00