• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Talaşlı; Yaylalarımıza Selçuklu Mimarisi Köy Konakları Yapacağız

Talaşlı; Yaylalarımıza Selçuklu Mimarisi  Köy Konakları Yapacağız
Talaşlı; Yaylalarımıza Selçuklu Mimarisi Köy Konakları Yapacağız

               Sevgili hemşerilerim daha önce açıkladığım projelerimizin Aksaray ve çevre İl ve İlçelerinde hatta Ankara dan dahi ses getirmesi ve sahiplenilmesi Eskilimiz adına sevindirici ve sesimizin daha gür duyulmasına vesile olmuştur.Teşekkür ederim.Sizlerin bu teveccühü bizi daha çok çalışmaya ve hizmet etmeye teşvik etmiştir.

                Bu projemiz de yaylalarımıza hizmet için yapacağımız Köy Konakları ile engelli, yaşlı ve gençlerimiz ile çocuklarımızla ilgili projemizin ana hatlarını ifade etmek istiyorum.

                Eskilimiz de ki mahalleler Türkiye örneğinde ender rastlanır şekilde yaylalarımızdan oluşmuştur. Eskil merkeze hizmet, büyük projelerimiz ile devam eder iken yaylalarımız da mikro projelerle birlik dirlik içinde sosyal ve ekonomik aktivelerle gelişecektir.

                Büyük yaylalarımızda Selçuklu mimarisinde KÖY KONAKLARIMIZ yapılacaktır. Köy konaklarımız ; Bilgisayarlı muhtar odası, sohbet odası, çocuklar için tam donanımlı sıhhatli oyuncak odası(Oyuncak odasında ki oyuncaklarımızı 0-12 yaş grubu için AL GÖTÜR  oyna Getir sistemi ile oyuncaksız  çocuğumuz kalmayacaktır.) ve sosyal aktiviteler için Salon dan oluşacaktır. Köy konağının bu Sosyal Salonu’ seminerler, toplantılar, nişan ve kına gecelerinin, çetnevir gecelerinin yapılacağı gibi spor aletleri de(masa tenisi, langırt …v.b.)aletlerle donatılacaktır.

                Daha önce açıkladığım projemde bahsettiğim Eskilimizin kiliminin üretimi için ücretsiz dağıtacağımız kilim dokuma tezgâhının küçük bir örneği köy konağımızda olacaktır. Konak ve çevresi yeşil bir park ile donatılacaktır.

                 Hizmetlerimizin aksamadan yürümesi için Eskil merkez ve yaylalarımızın nüfus yapısı yani yaşlılarımızın, engellilerimizin gençlerimizin, çocuklarımızın sayısını bileceğiz. Çocuklarımızın eğitim başarıları için ihtiyaçlarını an be an tespit ve takip edeceğiz. Okullarımız ve dershanelerle iletişim için de olacağız. Başarılı öğrencilerimizi ödüllendirerek başarıyı daim kılacağız. Üniversite de okuyan ve yeni üniversite kazanan öğrencilerimizi Üniversite ve şehir bazında tespit edip bu genç kardeşlerimizin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak için gerekenler yapılacaktır. Üniversiteli öğrenci kardeşlerimiz isim isim kayıt altına alınacak olup, sorunlarına anında çözüm üretilecektir.

                  Eğitimin dışında öğretmenlerimizden, eğitmenlerden sohbetleri ile faydalanılacaktır. Gerekli yasal izinler alınarak her ay bir okulumuz çevre illerimize tarihi ve dini turizm gerçekleştirilecektir.

                   Spor kulüp ve derneklerimize sahip çıkılacak, spor ve sporcular teşvik edilecektir. Eskilimizin spor da söz sahibi olacak sporcularımıza sahip çıkılacaktır. Spor anlayışımız sadece futbol ile sınırlı olmayacaktır. Bütün spor dalları teşvik edilecektir.(Tanıtım günlerinde Ankara da Eskilgücü forması hediye edildiği gün, Eskilimiz de ESKİLGÜCÜ sahaya çıkacak futbolcu bulamadığı için ligden çekilme söz konusu olmuş bu gibi komik durumlara düşürülmeyecektir. Aksaray da ilgili yerler de komik gülümsemelere izin verilmeyecek olup, lise öğrencilerimizin spor da ki başarıları teşvik edilerek gurur duymamız sağlanacaktır.)

                    Hep daha güzeli için çalışırken yeni ama yetkisiz insan değil yeterli ve yetkili insanı teşvik edeceğiz. Etkili ve takip eden bir siyaset yapılacaktır. Siyaset hizmet için olacaktır. Yiğit Eskilimiz de birlik dirlik ve güç birliği ile Ankara ya(Meclise) mutlaka bir Eskil’li gönderilecektir. Selam ve dualarınız da bulunmak dileği ile. Saygılarımla.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00