• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Talaşlı; Yaylalarımız hizmete doyacak

Talaşlı; Yaylalarımız hizmete doyacak
Talaşlı; Yaylalarımız hizmete doyacak

 

İşte Talaşlı'nın konuya ilişkin açıklamaları:
Daha önce açıkladığım iki adet ( Su ve tuz gölü projeleri) projelerime gelen olumlu tepkilere, telefonlara teşekkür ederim. Yiğit Eskilimiz bilmeli ki Belediye Başkanının görevi: Birilerini korumak veya birilerini ezmek değildir. Başkanın görevi eksikleri gidermek hizmet etmek, adil şekilde hizmeti dağıtmak ve yapmaktır. Hak arayanın yanında olmaktır. Haklıyı korumaktır.
 

Eskil 2023 projemin 3.Etabını daha sonra açıklamak üzere;

 Bu hafta yaylalarımızla birlikte yapacaklarımızı özetle açıklayalım.
 
Öncelikle Bozcamahmut’a Belediye Şubesi açılacaktır. Burada ki şube de belediye hizmet birimleri ile birlikte bekleme salonu da olacaktır.(Çocuk oyun salonu dahil.)Biliyoruz ki sağlık hizmetleri için hızlı hizmet vermek gereklidir. Acil olarak kullanılmak üzere bir adet belediye ambulansı hazır olacaktır. Biliyoruz ki geçmiş de Cafer Bozdağ bıçaklandığında Eşmekaya da kan kaybından kaybettik. Yine Süleyman Çakın kalp krizi geçirdi, yetişemedi kaybettik. Üzüntülüyüz. Bu önemli can alıcı hizmeti gerçekleştireceğiz.
 

Yine Bozcamahmut yaylamızla birlikte Kaputaş veya çulfa yaylamıza tohum takas merkezi kurup bu yaylalarımıza tohum hazırlama ünitesi ve selektör kurup takas edilen tohumlar çuvallanarak çiftçimize hizmet verecektir.

Bozcamahmut da ki şubemizden bütün yaylalarımıza yolcu servislerimiz konulacaktır. Hemşerilerimiz servis saatini beklerken ikramımız olan çaylarını içerken soğuk ve sıcak havalarda sıkıntı çekmelerini önleyeceğiz. Bununla birlikte Aksaray da eski terminale Eskil’li hemşerilerimiz için bir yazıhane hazırlanıp soğukta karda kışta açıkta bekleme son bulacaktır. Yine burada ücretsiz ikramımız olacaktır.

Atıl duran, Fırın işletmeye açılacaktır. Açılacak olan fırınımız rekabetten çok hizmet odaklı olup burada yerel köy ekmeğimiz, pide, tandır ekmeği gibi lezzetli tatlar sunan ekmekler üretilecektir.

Yine atıl olarak duran taş parke makinelerinin kalıpları değiştirilerek taş parke yerine kanalizasyon altyapısı için gerekli olan atık su boruları ve aksesuarları üretilerek çevre köy ve kasabalara satışı gerçekleştirilerek gelir elde edilecektir. Altyapı boru ve aksesuarlarında (Devletin altyapı ödeneklerinin yarısını karşılaması ile büyük bir talep oluşmuştur. Bu pazarda Eskil Belediyesi olarak üretim ile yerimizi alacağız.

Belediyemize tanzim satış şirketi kazandırılarak burada;

Ücretsiz dağıtacağımız halı tezgâhlarında dokunan kilimleri ve süt mamullerinin satışını gerçekleştireceğiz. Eskil kiliminin marka olmasını sağlayacağız. Kadınlarımıza ücretsiz vereceğimiz halı tezgâhlar ile kadına saygıyı hürmetle birlikte kadınlarımız üretimde söz ve kazanç sahibi olacaklardır. Halı tezgâhlarında dokunan halı ve kilimler Belediyemizce peşin alınarak satışı gerçekleştirilecektir.

Belediyemizce yine kadınlarımıza yönelik mikro krediler devreye girecek, ev hanımlarına kendi işlerini kurmaları için verilen mikro krediler ile iş sahibi yapılması sağlanacaktır. Örneğin alınacak dikiş makinaları ile evinde nevresim çarşaf dikerek bunu Belediyemizin tanzim satış mağazasına satabileceklerdir.

Büyük projelerimiz devam eder iken hemşerilerimize hizmetimiz durmayacaktır. Bizim dönemimizde hayal dahi edilemeyenler gerçekleştirilerek Eskilimiz 2023 yılına hazır girecektir.

Selam ve dualarınızla bulunmak dileği ile. Saygılarımla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00