• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Talaşlı Tuz gölü projemle Eskil hem ticaret hem turizm merkezi olacak

Talaşlı Tuz gölü projemle Eskil hem ticaret hem turizm merkezi olacak
Talaşlı Tuz gölü projemle Eskil hem ticaret hem turizm merkezi olacak
İşte Talaşlı'nın konuya ilişkin açıklamaları:

                     ESKİL 2023 projemin  II. Etabı

                    13 Mayıs.2013 tarihin de ESKİL 2023 projemin I. etabını açıkladıktan sonra gelen olumlu

Tepkilere ve projeme Eskil ile Aksaray’ın yakın ilgisi ve alakasına teşekkürler. Projemin II. etabına geçmeden küçük bir anektod düşmeme izin lütfen.

                  Eskil 2023 projemin, Ankara da ki tanıtım günlerin de Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’na sunulması Eskilimiz adına sevindim. Yalnız o projem sadece Eşmekaya ve Akgöl e su getirme projesi değildir. Ayrıntılara girmeden sadece amacını söyleyeyim. Karatepe den Yüksecik yaylasına, Karapınar(Obruk)sınırımızdan Koçlar yaylasına kadar yani komple ESKİL HAVZASININ sulama ve Karatepe Organize Hayvancılık projesidir. Orta Anadolu nun 1.nci, Türkiye nin 2.nci Organize Tarım ve Hayvancılık Organize Bölgesi olacaktır. Bu proje IPARD proje desteklerinden yararlanması için önlemler alınacaktır. Yani Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni ile uyumlu olacaktır. Yani projem Sadece Eşmekaya göledine su getirme projesi değildir. Ancak /Siyasi kişilerde ki /telaşa ve korkuya gerek yok. Her şey Eskilimizin geleceği içindir. Gün birlik dirlik olma zamanıdır. turizm

                  ESKİL 2023 Projemin II. Etabı,

                  TUZ GÖLÜ PROJEM,

                   Bu projem de de ayrıntılara girmeden burada sadece projenin genel amacını ve ana hatları ile açıklayacağım.

                   Tuz gölümüz de ilk tuz üretimi eskilere dayanmasına rağmen ilk TUZLA 1906 yılın da ÇAMALTI TUZLASI açılarak yasal tuz üretimi başlamıştır. Tuz gölü 3 İlimiz sınırları içerisindedir. Ankara, Konya ve Aksaray. Ankara ilçesi Şereflikoçhisar, Konya ili Cihanbeyli ilçesi, Aksaray ise Eskil ilçesi ile çevrelemiştir.

                    Şereflikoçhisar ilçesin de 2 adet TUZLA (Kaldırım ve Kayacık tuzlaları.),Cihanbeyli ilçesin de ise Yavşan Tuzlası vardır. Her ne hikmet ise Eskilimiz sınırları içerisin de TUZLA bulunmamaktadır. Ki en kaliteli tuzlar bizim sınırlarımız içerisindedir.

                    Yine her ne hikmet ise 2001 yılında sadece bizim TUZGÖLÜ ne sınırlarımız Çevre Özel Koruma alanı ilan edilmiştir. Sit alanı ilan edilmesine gerekçe olan 14 adet endamik bitki ve kuş koruma alanlarının içerisinde Cihanbeyli tarafında ki tersakan bölgesi ve Şereflikoçhisar sınırları da olmasına rağmen sadece ESKİL sınırları Özel Çevre Koruma alanı ilan edilmiş ve bu sanki bir lutufmuş gibi bize sunulmuştur. Çevre ye duyarlı, saygılı olalım ama tuz üretimimizi engellemek için bize kurulmuş bir tuzaktır. Gelin çevreyi hep beraber koruyalım yani Cihanbeyli ve Şereflikoçhisar ilçeleri ile beraber koruyalım ne dersiniz? Nasıl Şereflikoçhisar da 2 adet, Cihanbeyli de 1 adet TUZLA var ise biz de en az bir adet TUZLA açma izni alacağız. Çünkü, yeni açılacak 10 adet TUZLA dan en az 2 adet TUZLA nın Eskilimiz de olmasını sağlayacağız.

                    Tuz gölünde tuz üretimine müsait alan 1200 kilometrekare olmasına rağmen 120 kilometrekarelik alan da üretim izni var. Bunun da yarısın da üretim yapılıyor. Bu kısıtlı alana rağmen 1.500.000 ton tuz üretilmektedir. ESKİL e TUZLA alınması halin de 500.000 ton tuz üretimi sağlanabilir. Maddi getirisini sadece Cihanbeyli Yavşan tuzlasını örnek vererek yazayım, Yavşan tuzlasında yıllık 800.000 ton tuz üretiliyor. Tuzun piyasa fiyatı 40._TL/TON. Sadece üretimden kaynaklanan gelir 32.000.000 TL dir. Eskilimize girecek parayı siz hesap edin. Bunun nakliyesi var, işçilik var, sosyal harcamalar ile  Eskilimiz ihya olacaktır.

                       Bunun yanın da turizm olarak TRAK kulüp ve safari turizm kulüpleri ile görüşülmüş, ortak trakkıng turizmi geliştirilecektir. Turizm için ESKİL KONAĞI faaliyete geçirilecektir. Tuz gölünden günbatımı ve güneşin doğuşu bir ekoloji turizmdir.

                       Eskil 2023 Projemin II. Etabı ile Eskilimize Yiğit Eskillimize hizmet için hazırız. Eskilimizin geleceği için, zaman birlik ve dirlik zamanıdır. Selam ve Dua ile.

 Haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00