• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Talaşlı; "Göç Bitecek Umutlar Yeşerecek"

Talaşlı; "Göç Bitecek Umutlar Yeşerecek"
Talaşlı; "Göç Bitecek Umutlar Yeşerecek"
 

İşte Salih Talaşlının Açıklamaları;                                     

Gençlerimizin geleceğe dönük güçlü umutları yok,Umut olarak göç görülmektedir.Son yıllarda ki pancar ekiminin daralması,kantarların kaldırılması ve ticaret de ki daralma Eskil’imizin insanlarını yeni beklentilerle umutsuzluğa sevk ediyor.Bir umut yüksekokulun gelmesi ve Adalet Bakanlığı’nın yeni cezaevleri hazırlığında olması ve bir yarı açık  cezaevinin Eskil’e alınmasına çalışmak ticaret hacminin biraz nefes almasını sağlayacaktır. Burada da yüksekokulun 2 yıllık olması ve 30 kişilik bir yüksekokul olması daha da tehlikeli ve bizi dikkatli olmaya sevk etmelidir. Eğer ki açılan okula öğrenci bulunamaması veya gelen öğrencilerin geri dönmesi Eskil’imize 10 yıla  mal olabilir.Onun için yüksekokulla birlikte daha işlevsel olan Ziraat Fakültesi gibi fakültelerin gelmesine çalışmak olmalıdır.Bu fakültelerin altyapısı olan TARIM MESLEK LİSESİ’nin mutlaka Eskil’imize kazandırılacaktır..

Eskil’imizde Hayvancılık artık sürdürülebilir ve para kazandıran bir sektör olmalıdır. Bunun için Hayvancılık ta maliyetin yüzde 70 ini oluşturan kaba yem üretimini ekonomik maliyet ile elde edilmelidir. Bunun için Karatepe tarıma ama sadece kaba yem tarımına açılacaktır. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan envanteri çıkarılarak ıslah edilmiş ırk tercihleri yapılıp bu hayvan ırkları tanıtılacaktır. Klasik ve düşük verimli hayvanların ıslah edilerek modern işletmelere dönüşmesi için kurulacak şirket ile süt alımı ve süt işlenmesi konusuna odaklanılacaktır. Bu konu da gelişmiş ülkelerle kardeş İLÇE olması sağlanacaktır. Belçika ve Hollanda ile kardeş ilçeler ile örneğin Belçika mavisi ırkının gelişimini ve ilçemizde üretimini sağlamak, bedava besicilik değil et piyasasına yön veren para kazanan bir ilçe olunacaktır. Kardeş ilçe olmak karşılıklı ziyaretler sağlamak tarım ve hayvancılık da gelişimi ve teknoloji transferi sağlanacaktır. Her tarım dönemin de Çiftçi kardeşlerimizin Eylül, Ekim ve Nisan Mayıs aylarında karşılıklı Belçika Hollanda kardeş ilçe ziyaretleri düzenli olarak sağlanacaktır. Kamu(Devlet) kuruluşları, üretici ve sivil toplum kuruluşları ile (Süt Birliği, Hayvancılık örgütleri ile)süt ve et konusunda entegre tesisler oluşturma zamanı gelmiştir. Büyük ve küçükbaş hayvanların pazarlanması ve değerlendirilmesi konusunda Eskil’imiz piyasa yapıcı yani Fiat oluşturmada öne çıkmalıdır. Bu konuda birim oluşturulup Türkiye hayvan hareketlerini ve Fiatları takip edilip üreticilerimiz bilgilendirilecektir. Böylece artık Eskil’imiz damızlık üretimine geçip Türkiye hayvancılık damızlık piyasasına girmesini sağlayıp, gelir elde ederek piyasa yapıcı olmasını sağlayacağız. Kimse koltuğunda rahat oturamayacak ve çalışılacaktır.

Bazı kıymetli hemşerilerimiz hep büyük projelerle geliyorsunuz, yollar ne olacak diye soru soruyorlar. Kolayı var yollar ve asfalt için projeye gerek yok zaten,onlar görevimizdir.Yapılır yapılması zorunludur.Örneğin Eskil İkizce Şabanlı yolu özel idarenin demeyiz. Bir kamyon 2 işçi arkadaşımızla o çukurları bir gün de yama yaparak asfaltlarız. Reklamsız duyurusuz yaparak yolu kullanan hemşerilerimizin takdir ve dualarına bırakırız. Görevimiz olanı önce olmazmış gibi gösterip sonra müjdeli haber gibi bunu başardık gibi işlerle işimiz olmayacaktır. Bizim derdimiz Eskil’imizin gelişimi, tarımda hayvancılık da ve ticaret de söz sahibi olmasıdır. En önemlisi bizim projelerimizin hepsi diğer projelerle iç içe olmasıdır. Nasıl ki gelişim insansız olamayacağı gibi, gençliğimize ve öğrencilerimize vereceğimiz destekleri daha önce ki projelerimizde açıklamıştık. Yani komple projelerle Yiğit Eskil’imize hizmete hizmetkârlığa talibiz.

Artık Yiğit Eskil’imizin ayağa kalkma zamanıdır. Geleceğe sağlam adımlarla yürüme zamanıdır. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini çalmama zamanıdır. Selam ve dualarınızda bulunmak dileği ile. Saygılarımla.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00