• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Talaşlı; Eskil Tarım Hayvancılık İhtisas OSB olacak!

Talaşlı; Eskil Tarım Hayvancılık İhtisas OSB olacak!
Talaşlı; Eskil Tarım Hayvancılık İhtisas OSB olacak!
       İşte Talaşlı'nın konuya ilişkin açıklamaları:

      Bu hafta yeni projemi açıklamadan önce Pazar günü yapılan S.S.Bor Pancar Ekiciler Kooperatifi yönetim kuruluna seçilen Eskilli hemşerimiz Tahsin Meral ‘i kutluyorum.

        Mayıs ayı içerisinde açıklamış olduğum 1.projem olan Su projemin Aksaray Tarım Platformu tarafından Aksaray’ın çılgın projesi olsun diyerek sahiplenilmesine ve Orman ve Su İşleri Bakanına arz edilmesine,2.Projem, Tuz gölü Projeme 25.Mayıs tarihinde Aksaraymedya da ki makalesi ile eleştiri ve destekleri  için Aksaray Üniversitesi Tuz gölü Su ve Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Doç. Dr. Semih Ekercin hocama teşekkür ederim. 3.Projem olan yaylalarımızla ilgili projemden sonra Bozcamahmut da  112 acil servis açılacak olmasına ve Borsa Başkanının Eskilimizi ziyaretine vesile olmamdan dolayı ziyaret ve telefon ile teşekkür eden  hemşerilerime saygılarımı sunuyorum. Tekrar Eskilimiz de birbirimize güvenerek birlik ve dirlik için, Eskilimize hizmetkar olmak için siyaset de olduğumuzu, Siyasetin hizmet için olduğu bilinci ile hareket edeceğiz.

         Eskil Karatepe bölgemiz de TARIM HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması sağlanacaktır. Toprak yapısı analizi ve su projesi hazır olan bu bölge Eskil’imizin sonra Orta Anadolu’nun örnek işletmesi olacaktır.

        TARIM HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulmasına müteakip peşinden otomatikman Türkiye’nin 20.nci TARIM MESLEK Lisesi’ni Eskil’imize kazandırmış olacağız.

        Su projesi, tuz gölü projesi ve tarım hayvancılık projelerim bir bütün olarak hayata geçirilerek Biogaz ve organik gübre üretimi ile birlik de ELEKTRİĞİ’Nİ DE KENDİ ÜRETECEK Eskil’imiz 2023 yılına hazır ve örnek ilçe olarak girecektir.

        Bütün bu projelerimde özellikle ESKİL Havzası’ndan bahsediyorum. Çünkü artık bütün destekler önümüzde ki yıllar da havza bazında verilecektir. Çünkü biliyoruz ki Dünya tarımını havza bazında geliştiriyor.

        Tarım ve hayvancılığı bir bütün olarak gördüğümüz için kurulacak Tarım kooperatifi ile,

        Modern tarım için gerekli olan tarım aletleri, sulamada sürdürülebilir tarım için ürün gamına göre yağmurlama veya damlama sistemleri sağlanacaktır. Eskilimizin büyükbaş hayvancılığında en büyük sıkıntı yem sorunudur. Kaba yem sorununu çözeceğiz. Kıraç dediğimiz bölge de tarımı geliştirirken çöl tabir ettiğimiz, Akkaş, Koçlar, Tol, Setik, Kumlu ve İkizce yaylalarımız da küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için altyapı ve bilinçli hayvancılık geliştirilerek refah seviyesi ve gelirimiz artacaktır.

       Eskil’imiz için hazırladığımız TARIM HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİİ BÖLGESİ projesini ve müteakiben gelecek olan TARIM MESLEK LİSESİ ile ilgili projemi özet olarak sundum. Selam ve dualarınızda bulunmak dileği ile. Saygılarımla.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00