• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Talaşlı; Açıklanan Çiğ süt fiyatı tekrar gözden geçirilmeli

Talaşlı; Açıklanan Çiğ süt fiyatı tekrar gözden geçirilmeli
Talaşlı; Açıklanan Çiğ süt fiyatı tekrar gözden geçirilmeli

 İşte Talaşlı'nın konu ile ilgili açıklamaları;

                    1.Nisan.2013 tarihinde açıklanması gereken çiğ süt fiyatını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker tarafından İzmir de geçtiğimiz günler de açıklandı.

                    Ulusal Süt Konseyi çiğ süt fiyatını 1.Nisan da açıklaması gerekiyor idi. Konsey ve bakanlık temsilcileri ile yapılan toplantılar da çiğ süt maliyetinin 1.30 kuruş olarak hesap edilince Süt konseyi fiyatı açıklamadı.

                   Süt Konseyinin bakanlık temsilcileri ile yaptığı toplantı da çiğ süt maliyet hesabına göre süt maliyetinin 1.30 kuruş olduğu halde, açıklanan çiğ süt alım TAVAN fiyatı 95 kuruş, bunun üzerine 9 kuruşluk prim de eklendiğin de 1.04 kuruş eder. Ki bu Fiyat bile maliyetin altındadır. Tarım Bakanı süt desteğinin yüz de 50 oranında artırdıklarını geçen ay açıklamıştı. Ama süt desteği zaten 8 kuruş idi. Yüz de 50 artırılan destek 12 kuruş olmalı idi. Galiba hesap hatası oldu, yoksa Sayın Bakanın eski desteğin 8 kuruş olduğunu bilmemesi düşünülemez herhalde.

                  Açıklanan bu Fiyat TAVAN Fiyat( 95 kuruş) olup, üreticiden süt sanayicisi sütü 70 ila 75 kuruş Fiyat aralığında alıyor. Bir de 1.    Nisan da açıklanması gereken fiyat bu ay açıklandığına göre fiyat farkı geri ödemesi yapılacak mıdır? Yem fiyatları, veteriner ücretleri, ilaç ödemeleri ve çiğ süt maliyeti bizzat bakanlık tarafından 1.30 kuruş tespit edilmişken 95 kuruşluk çiğ süt fiyatı çiftçimize inek kestirir. Çiftçimizi batırır.

                70 ile 75 kuruş fiyat aralığında çiğ süt alan süt sanayicisi, bu sütün kremasını ve yağını aldıktan sonra pastörize süt diye 2.00 TL. ye satmasına ses çıkarılmazken TAVAN fiyat olarak açıklanan 95 kuruşluk fiyat üreticiyi süt sanayicisinin hizmetkarı yapar. Çiftçilerimizin, Süt Üreticiler Birliğinden bir açıklama beklemesi herhalde haklarıdır. Açıklanan 95 kuruşluk fiyatın tekrar gözden geçirilerek maliyetin üzerinde bir fiyatın açıklanmasını bütün çiftçilerimiz adına beklemekteyiz dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00