• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Serdengeçti Borsadan Birifing Aldı

Serdengeçti Borsadan Birifing Aldı
Aksaray Ak Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti Aksaray Ticaret Borsasını Ziyaret Etti.

Ziyaret sonrasında Aksaray Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonunda İstişare toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Aksaray’ın en büyük sorunu olan su sorunu masaya yatırıldı. Aksaray’ın şu anki su durumu ve sulanabilir tarım arazisi ve ileride yaşanacak su sıkıntısı hakkında Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök tarafından bilgiler aldı.

Yapılan toplantıya Aksaray Ak Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Zeybek, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen, Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Başkan, Yenikent Belediye Başkanı Mehmet Akdere, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Meclis Üyeleri Hasan Kurt, Raşit Oğuz, Sefa Altınkaya, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Tayfun Aydın ve Aksaray’ın Tarım ve Hayvancılık Konularına Hakim üretici Çiftçi ve İş Adamları Katıldı.

Toplantıda Bir Konuşma Yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök” Aksaray Milletvekilimiz sayın Mustafa Serdengeçti Beyefendi Aksaray Ticaret Borsamıza Hayırlı Olsun Ziyaretimize, hem de bayramdan sonra istişare de bulunmak için bizi ziyaret ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz bu ziyareti dolu hale getirebilmek için Belediye Başkanlarımızı, Sivil Toplum Örgütü Başkanlarımız ve sahada tarım ve hayvancılıkta büyük gayret gösteren üretici kardeşlerimizle birlikte su brifingi verme adına sayın vekilimizi Aksaray da ki Tarım, Hayvancılık ve tarım potansiyelimizi ama en önemlisi tarımsal alanda yaşadığımız büyük sıkıntımız olan su sorunumuzu kendilerine anlattık. Aksaray Ticaret Borsası olarak hazırlamış olduğumuz bu projenin inşallah hayata getirilebileceği konusunda kendisi de iyi görüşler belirtti. Aksaray suda son çığlıklarını yaşıyor. Hepimiz suyla yakından haşır neşir olan insanlarız. Çözüm konusunda da çalışmalarımızı en kısa zamanda başlatacağız. Ben Sayın Vekilimize duyarlılığından ve Aksaray tarım ve hayvancılığı ile yakından ilgilendiğinden dolayı çok teşekkür ediyorum” İfadelerine yer veren Özkök. Ak Parti Milletvekili sayın Mustafa Serdengeçti ‘ye Aksaray Ticaret Borsası ve Selçuk Üniversitesi iş birliğiyle hazırladığı su dosyasını Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ten teslim alarak Aksaray’ın su sorununu birlikte çözeceğiz dedi . Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ten Övgü ile bahsederek böyle bir binayı ve tesisi Aksaray’a kazandırdığı için kendisine teşekkür etti.

Serdengeçti “ Aksaray Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Hamit Özkök oldukça donanımlı ve vizyonu çok geniş bir başkanımız. Kendisinden burada oldukça önemli bilgiler aldık. Aksaray’ın en önemli sorunu aslında su sorunudur. Biz bu sorunu biliyorduk ama bu kadar derinlemesine ve detaylı bir bilgimiz yoktu. Ankara da ki bürokratlar bize “ bu işin çok maliyetli ve zor olacağını” söylüyorlardı. Başkanım kolay yoldan gösterdi. Bundan dolayı da çok mutlu olduk. Bu projeyi başta cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, bakanlarımıza ve herkese anlatacağız. Bunun gerçekleşmesi için çalışacağız. Aksaray’ımız profesyonel anlamda tarım ve hayvancılık yapıyor. Türkiye de olmayan araç parkına sahip, yonca gibi ürünlerde Türkiye’de piyasayı belirleyen aktörler var. Kent’in arasında Aksaraylılar da var. Yani ufuklarının ne kadar geniş olduğunu gösteriyor. Böyle bir

kendin de susuzluktan dolayı çöle dönüşmesine izin vermememiz lazım. Aksaray Tarım ve hayvancılık ile geçiniyor. Bizde Aksaray konusunda yapılabilecek her projeye destek olacak yapılması için var gücümüzle çalışacağız. Vatandaşlarımızdan bizlere destek ve dua etmelerini istiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum “dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00