• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Şehir Parkı'nda Nilüferler Görsel Şölen Yaşatıyor

Şehir Parkı'nda Nilüferler Görsel Şölen Yaşatıyor
Karatay Şehir Parkı’nda bulunan Türkiye’nin en büyük biyolojik göletinde açan nilüferler büyülüyor. Kendi kendini temizleyebilme özelliğine sahip 12 Bin 500 m2’lik biyolojik gölet nilüfer çiçeklerine ev sahipliği yapıyor

Konya'nın göz bebeği Şehir Parkı vatandaşların en uğrak mekanları arasında yerini en ön sırada almaya devam ederken; Şehir Parkı'nın içerisinde yer alan Biyolojik Gölet üzerinde bulunan nilüferler görenleri kendilerine hayran bırakıyor. Göletin farklı noktalarındaki nilüferleri fotoğraflayan vatandaşlar yeşilin güzelliğinin keyfini Şehir Parkı'nda çıkarıyor.

Nilüferler ilgi odağı oldu

Şehrin gözdesi olan Karatay Şehir Parkı'nı binlerce kişinin ziyaret ettiğini hatırlatan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaşanan şehirleşme hamleleri ile yeşil alanlara duyulan ihtiyacın gitgide arttığını vurguladı. 343.300 m2 alan içerisinde 418 kamelya, 46 adet beşli grup mangal yeri, yürüme yolları ve lunaparkı ile Karatay Şehir Parkı’nın büyük bir ihtiyacı karşıladığını söyleyen Başkan Hançerli, nilüfer çiçeklerinin biyolojik gölete muhteşem bir görüntü kattığını belirtti. Başkan Hançerli kökleri suyun tabanında olan nilüfer çiçeklerinin suyun yüzeyine kadar uzayarak çiçek açmasının ortaya çıkarttığı ilginç görüntünün ziyaretçilere görsel bir şölen sunduğu söyledi.

 

Doğal güzellikler şehir ile iç içe büyüyor

Karatay’ın yaşadığı büyük değişime dikkat çeken Başkan Hançerli; her geçen gün modern yapılara, sosyal ve kültürel imkanlara daha fazla ev sahipliği yapan Karatay’ın; yaşanan gelişime bağlı olarak nüfusunun sürekli artış yönünde ivme kazandığını söyleyerek; artan nüfusun sağlıklı bir hayat sürmesi ve stres kaynaklı sorunlardan uzak kalabilmesi için yeşil alanların, doğal güzelliklerin şehir ile iç içe büyümesinin önemini vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00