• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Recep Konuk Bakan mı oluyor...

Recep Konuk Bakan mı oluyor...
Recep Konuk Bakan mı oluyor...

7 Haziran2015 Pazar günü yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri öncesi partilerin adayadayları da şekillenmeye başladı.

Yaklaşanseçimlerde aday olmak isteyen ve aday olabilmek için kanun gereği 10 Şubat 2015mesai bitimine kadar bulundukları görevlerden istifa etmesi gereken adayadayları görevlerinden çekilirken bir istifa haberi de Pankobirlik BaşkanıRecep Konuk'tan  geldi.

Konuk, 2000 yılından beri ülkemizdeki 31 Pancar Ekicileri Kooperatifinin MerkezBirliği olan Pankobirlik’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

 
Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan AK Parti’den aday adayı olmak içinistifa eden Konuk, istifası sonrası kısa bir yazılı açıklama yaptı.

 Yaptığıaçıklamada Yeni Türkiye inşasında 7 Haziran Seçimlerinin önemli bir eşikolduğunu ve Türkiye bu eşiği geçerken bu ülkeye ve millete hizmet gayesi olanherkes için siyasete talip olmanın hem bir görev hem de mesuliyet olduğunu dile getirerek istifasını sunarak aday adaylık sürecini başlattı.

 

KONUK, İSTİFAKARARI İSTİŞARE İLE ALINDI

“Bu istifakararı bizim tek başımıza aldığımız bir karar değildir” diyen Konuk, “Sağolsunlar hem Sayın İl Başkanımız ile hem Sayın Milletvekilimiz Kerim Özkul ilehem de teşkilatımız ile istişare ve değerlendirmelerde bulunduk. Konya’mıza,ülkemize, milletimize daha çok hizmet için yapılabilecekleri ve bunlarınyollarını istişare ettik. Sayın Başbakanımız ’da lütfettiler, Ankara’da kabulbuyurdular, tavsiye ve değerlendirmeleri ile istikametimizi aydınlattılar. Tümistişarelerimiz sonucunda Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifaetme kararı aldım. Bu hizmet kervanında makam ve mevkilerden önce hizmetinbizatihi kendisi önemlidir ve Yeni Türkiye yolunda bu yola revan olmak hermakam ve mevkiden kıymetlidir. Bu büyük ailede biz aile büyüklerimizleistişarelerimizi yaptık ve aile meclisinin önüne bir kez daha aday adayı olarakçıkma şerefine nail olduk. Aile meclisimiz yani yerel parti örgütünden GenelMerkezimize kadar teşkilatlarımız bize bu ailede hangi görevi layık görürse bizo görevi onların güvene layık olarak yapmakla mesulüz. Bizim niyetimiz halisaneve sarihtir, inşallah sonuçta hayırlı olur.”

SOSYAL MEDYA'DA HALK KONUK'U TARIM BAKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYOR

Konuk'un İstifasında yaptığı basın açıklamasında Karar istişare ile alındıdemesi,

Başbakan Davutoğllu ile yaptığı görüşmeden sonra istifasını açıklaması,Konuk’un Ekonomiden ve Tarımdan  iyi anlaması, Başbakan Davutoğlu’nun Konyalı olması,Tarım Bakanlığını için 7 hazirandan sonra Tarım Bakanı Mehdi Eker'in 3 dönem kuralına takılması kuvvetli bir ihtimal  Recep Konuk’un bu görevi başarı ileyapabileceği ifade ediliyor. Nitekim Konuk’un bu alanda oldukça  Bilgi birikim ve becerisi ile Konya veTürkiyede yaptığı yatırım faaliyetleri  ile gündemden Düşmeyen  birisidir. Halk Konuk'un bu görevi başarı ileyapacağına inanıyor.

 

İşte sosyal Medya'ya Yansıyan Bir Kare

YENİ TARIM VE KÖY IŞLERI BAKANİMİZ KONYAMİZIN GURURU RECEP KONUK DEVLETIMIZE MILLETIMIZE HAYİRLİ UĞURLU OLSUN.

Recep Konuk, Pancar Kooperatifi Üst Birliği olan Pankobirlik’ten istifa Etti, Ak Parti’den Aday Adaylığını AçıkladıYeni Türkiye yolunda önemli bir eşik teşkil eden önümüzdeki seçimler öncesinde siyasi partiler kadar bu ülkenin her evladının da milletimize karşı mesuliyeti vardır. Siyaset yoluyla milletine hizmet edebileceğini düşünen hiç kimsenin bu mesuliyetten imtina etme hakkı yoktur. Sayın Başbakanımız Yeni Türkiye diyor ve daha güçlü, daha müreffeh, daha zengin, daha itibarlı, demokrasi standartları daha yüksek bir Türkiye hedefi için gecesini gündüzüne katıyor. Bu gayrete omuz vermek, bu gayrete destek olmak, bu gayrette yük almak, bu hizmet kervanında yer almak herkes gibi şahsımın da vazifesidir. Bu çerçevede 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti’den aday adayı olmak için 2000’den bu yana Başkanlık mesuliyetini taşıma şerefine nail olduğum Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden Cumartesi günü  itibarıyla istifa ediyorum. Bu istifa kararı bizim tek başımıza aldığımız bir karar değildir. Sağolsunlar hem Sayın İl Başkanımız ile hem Sayın Milletvekilimiz Kerim Özkul ile hem de teşkilatımız ile istişare ve değerlendirmelerde bulunduk. Konya’mıza, ülkemize, milletimize daha çok hizmet için yapılabilecekleri ve bunların yollarını istişare ettik. Sayın Başbakanımız ’da lütfettiler, Ankara’da kabul buyurdular, tavsiye ve değerlendirmeleri ile istikametimizi aydınlattılar. Tüm istişarelerimiz sonucunda Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etme kararı aldım.Haberin devamı için: http://bit.ly/1C4U2h5

Recep Konuk, Pancar Kooperatifi Üst Birliği olan Pankobirlik’ten istifa Etti, Ak Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı

Yeni Türkiye yolunda önemli bir eşik teşkil ...

haberbolge.net

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00