• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Niyazi Alçay’dan Ses getirecek Röportaj?

Niyazi Alçay’dan Ses getirecek Röportaj?
Eskil Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilmi Yol sordu, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay cevapladı.

İşte merak edilen bütün soruların cevapları...

Soru : 2009 yılı öncesinde nasıl bir Eskil vardı?. Bu dönemde aday olmayı kendiniz mi istediniz, yoksa size talep mi geldi ?

Cevap : Öncelikle 2017’den 2018’e başladığımız bu günde  birlikteliğimizin sağladığı yeni bir umut var. Eskil halkımızın ve İslam coğrafyasında yaşayan tüm insanlığımızın yeni yılının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Aynı zamanda bu fırsatı verdiğiniz için Eskil Gazetesine teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi 2004 yılında Akparti’nin ilçe başkanlığını yürütürken, kuruyucu üyesi aynı zamanda da 2004 yılında Ak Parti belediye başkan aday adayı olmuştum. Tabii ki o süreci birlikte yaşadık. Ben kendimden çok bizzat il başkanımız Şaban Bostan da bu konuyu çok iyi biliyor. Kendisi bu ilçede özel idarede çalışan ve ilçemizin yetiştirdiği güzel insanlardan birisi olan Mustafa Bozdağ  aday olması durumunda, seçimi daha rahat kazanacağımızı, Ak Parti ilçe teşkilatımız gerek Genel Merkezimiz Ak Partimiz çeşitli nedenlerden dolayı bu seçimi kaybetti. Tabii ki bu adaylık sürecinde halkımız bizim seçimimizi kaybetmemizi istemiş, Doğru Yol Partisinden Şerafettin Meral belediye başkanı oldu. Ben o süreçten sonra tabii ki o siyaset içerisinde olmadım. Kendi ticaret işimiz için çalışmayı düşünmüştük. 2009 seçimleri geldiğinde bizim ilçemizde çok güzel hizmetleri olan, ilçemiz için çok gayretleri olan ve hepimizin değer verdiği Necati Belgemen  bizleri çağırdı toparladı ve  bize “ilçemiz için aday göstermek istiyoruz” dedi. Toplantıda Nazım Keskin’i aday olarak teskin etti. Ve bana da bir görev verilirse bende bu görevden kaçmayacağıma söyledim. Ve bir haftalık süreç sonunda Nazım Keskin’in ailesi ile ilişkisinden dolayı annesinin Nazım Keskin’nin aday olmasına karşı olmasından dolayı bana sen aday olacaksın dediler. Bende ilçemize gerekli hizmetlerden kaçmayacağımı beyan ettim. Bu şekilde de 2009 yılında devam ettik ve Ak Parti’nin tekrar aday adayı olduk. O dönem belediye başkanlığını yürüten Şerafettin Meral Ak Partiye geçiş yapmıştı. Adayımız Şerafettin Meral diye kararlar ve temkinlerde bulundular. Ve vatandaşımızın bize olan teveccühle aday olmamızda istenen arzu, çok sevdiğimiz Ak Partiden ayrılarak MHP’ den aday olduk. Hamd olsun rabbim nasip etti ve seçimi kazandık. Ardından ilçemize hizmet etmeye başladık.

SORU :  BAŞKANIM 2009 SEÇİMİNDE NASIL BİR ESKİL ALMIŞTINIZ.

CEVAP : 2009 Yılında eskil bir kimlik almıştı. Birleşim ve dönüşüme ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyorduk. İlçemizin gelişmesi, büyümesi, ekonomik olarak ve sosyal olarak kültürel yönünden farklı noktalara gelmesi düşüncesi bende dahil bu ilçede yaşayan herkes de vardı. Ama şu gerçekti sizde biliyorsunuz. Kanalizasyonu olmayan ve özellikle merkezde çamur ve çaylak içerisinde ilçemiz vardı. Hatta çok çok afedersiniz kullanılabilecek düzenli bir WC dahi yoktu. Tabii ki ilçemizi çamur ve çaylak içerisinden kurtarmak içinde Şerafettin Meral ciddi bir çalışma başlattı. Kanalizasyonumuzun %60’ını tamamladı. 75 bin m2 karelik kilitli parke taşı döşemesi yapmıştı. Biz ilçemizi devir aldığımızda ilçemizde bir hükümet konağımız yoktu. İlçemizde trafik tescil yoktu, güzel bir spor aktive yerimiz yoktu. Spor salonumuz yoktu ve yaylalarımızın büyük bir kısmında yol yoktu. Yaylalarımızdaki yollarda kumlu yollar vardı.

SORU : 2009 seçimlerinde verdiğiniz beyannamede vaatlerden gerçekleştirdiğiniz ve yapamadıklarınız nelerdir?

CEVAP : Belediye dışında bir istişare meclisi kuracağız demiştik. Biz ilk seçildiğimizde istişare meclisini kurduk. Fakat bunu işletemedik. Çünkü Eskil’de siyaset günlük gitmiyor. Eskil’de siyaset her gün var. ve ilçemizin enerjisini siyasetle tüketiyor. Biz siyaseti arka plana atalım. Kim seçilirse seçilsin bu ilçeye hizmet edipte tahhüt yüklenen kim olursa olsun. Onu 4 yıl bekleyelim hizmetleri ile beraber değerlendirelim, toplumdaki bütün ilişkisini değerlendirelim,  birbirimizi kırmadan, birbirimize rencide etmeden ve birbirimize hakaret etmeden  yaptığımız hizmetlerde o değerlendirmeyi yapalım. Ama Eskil’de ne yazık ki seçimin ertesi günü siyaset başlıyor. Buda Eskil’in enerjisini ciddi anlamda etkiliyor. Biz onu görmemiz için 9 yılda halkın kaynaşması sırasında belediyenin kapısını kimseye kapatmadık. İstişare meclisimizin bu yüzden işletemedik.  

İkincisi ilçemizde bir kapalı Pazar yeri yapalım dedik. Pazarımızın üzerini kapatamadık. Malum bir günlük pazarımız var. Oda saat 15:00 a kadar yani sabah 08:00-15:00 a kadar sürüyor. Pazar yerinin üstünün kapanması için o günün şartlarında ihtiyaç görmedik. Pazar yerinin üstünün kapanması için para harcanmamasına karar verdik. Gerek duymadık. Fakat Pazar yerini parke taşı ve çevre düzenlemesi yaparak, çamurdan kurtarıp, halkımızın temiz ortamda alışveriş yapmasını sağladık.

Üçüncü İlçemizin tarihini ve Tuz gölünü öne çıkartarak tanıtımını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Tuzgölü yolumuzun  projesini  geliştirmeye çalışıyoruz. Buda bizim düşünüp te hayal ettiğimiz bir projelerden biriydi. İlçemizde güzel bir düğün salonu kazandırabileceğimizi düşündük. Hamd olsun bu projemizi de hayata geçirmiş olduk. İlçemizde eşi ve ailesi ile birlikte düğün imkanını sağlayacak yerimiz yoktu. Ya çevre il yada kasabalara gidiyoruz, yada köy ve yaylalarımızda çamurun içerisinde düğün yapıyorduk. Hamd olsun bu söylediğimiz vaatleri de yerine getirdik.

Dördüncü, İlçemiz merkezi dışında  yerleşim birimlerinin yaylalarının  yollarının diğer hizmetlerinin bütün yaylalarımızda yapılarak, yaylalarımızı güzel yaşanabilecek bir hale yayla haline getirebileceğimizi sör vermiştik. İnşallah 2018 yılı içerisinde de bütün yaylarımızın içerisinde ki yolların projelerimizi tamamlamış olacağız. Bu projemizin %90 nı tamamlamış buluyoruz.

Beşinci Toplumsal hizmet anlayışını öne çıkartacağız dedik bunu yaptık. Biliyorsunuz 2009’dan önce burada belediye başkanı olmadan evlenme yapmak mümkün değildi. Bizzat belediye başkanının olması gerekiyor. Fen işleri, su işleri, istişarekler işleri, yazı işleri, malzeme işleri şeklinde belediyemizi kurumsallaştırdık. Vatandaşlarımız bizi görmeden bile halledip gidiyor.. Vatandaşlarımıza uygun bir şekilde işlerini yapmaları için kolaylaştırdık. Ha bu istediğimiz seviyede mi? değil : Ama biz olsak ta yada olmasak ta istenilen seviyeye çıkacaktır.

Altıncısı ise İlçemizde SGK, Trafik tescil ve Balküpü gibi kamu ve özel kuruluşların bürolarının açılmasını sağlayacağız demiştik. Bunları yaptık mı yaptık. SGK kuruldu mu kuruldu , SGK’nın nasıl kurulduğunu vatandaşımız biliyor mu bilmiyor. SGK nüfusu 30 bin altında ki ilçeye SGK ofis açmadı. Bizim ilçemizde şartlar itibariyle olmuyordu. Ama biz ilçemizin coğrafi yapısını ön planda tutarak Genel Müdürlük aşamasında olsun Vekillerimiz nezdinde olsun, sık sık telkinde bulunduk. Ali Rıza abi bu konuda bize çok destek oldu. İlçemizde İl Genel Meclis üyeliği yapan ve ciddi hizmetleri olan Rahmetli İbrahim Koyuncu farklı partiden olmasına rağmen bize çok destek verdi. Bu anlamda, Necip Çeçen destek verdi. Belediyemiz yerini tahsis etti ve ilçemizde gördüğünüz gibi hizmet veriyor . Üstelik ilçemizin girişinde ilçemize yakışır bir binası var. Trafik tescil konusunda çok ciddi bir çalışma yaptık. Merkez mahallesinde muhtarlık yapan Kemal Tura kardeşimize bizzat kendi aracımı verdim ve Kemal Tura ile ilçemizdeki araç sayısını tamamen tespit ettik. Gerek 42 plaka olsun gerek 68 yada plakasız olsun tespit ettik. Emniyet Genel Müdürlüğüne müracaat ettik. Trafik tescilin açılmasını istedik. Bize cevaplarında araç sayısının düşük olduğunu beyan ederek ilçeye uygun olmadığını beyan ettiler. Ve biz bu çalışmamızın üzerine tekrar düşerek biraz daha ilerlettik ve trafik tescil açılsın ve biz belediyemiz olarak gerekli malzemelerini alacağız  taahhüdünü verdik ve emniyet müdürümüz yerinde gördü sağ olsun trafik tescili açmış olduk. Vatandaşımızın Aksaray’a gitmeye gerek kalmadı. İlçemiz merkezinde yoğunluk kazanmaya baladı. SGK ve trafik tescilin ilçemizde olması ile vatandaşlarımız Aksaray’a gitmekten kurtuldular. İlçemizin gelişmesinde çok katkı sağladı. Biz bu vaatlerinde yerine getirmişiz.

Yedinci ise İlçemizde bulunan park ve belediye lojmanlarını ve değirmen çürümekten kurtarıp tadilata girip özelleştireceğiz demiştik. Değirmeni özelleştirdik. Raşit Oğuz ihaleye girdi ve süt üretim çalışmalarını yaptı. İşletme ruhsatını verilmiş ama imar kuralına aykırı olduğu için o değirmen hizmete getirilemedi. Parklarımızı özelleştirdik, belediyemize katkıları oldu. Eskilgücüspor’a sahip çıkacağız dedik sahip çıktık. Gerek araç konusunda, gerek malzeme konusunda sahip çıktık. Eskilgücüspor için desteklerimizden ayakkabısı olsun, forması olsun ve iyi bir ortamda oynansın diye sentetik saha için belediyemiz %60’nı kendi karşılayarak güzel bir ortamda oynansın diye sentetik saha çalışmamızı yaptık. Stadımızın eski tribünü vardı fakat kullanılmayacak halde idi. Biz belediyemiz olarak kendi imkânımız ile sahamıza güzel bir tribün yaptırdık. Hem dışarı kaynaklarından ve hem kendi kaynaklarımızdan karar alarak stadımıza türbin yaptık.

Sekizincisi İlçemizde ikiliği bitirip ayrımcılıktan uzak bir hoşgörücü anlayışı çerisinde kalarak ve ilçemizin kalkınması için çalışma sağlayacağız demişsiz.

Ben kendi adıma söylüyorum. Vatandaşlarımız belediyeye gelip te ben başkana derdimi anlatamadım diyen vatandaşımız varsa buyurun gelsin. Belediyemizde sıkıntımız yok. Belediyemizin kapısı 9 yıl boyunca açıktır. Vatandaşlarımızın dertlerini dinledik yaptıklarımızda oldu yapamadıklarımızda oldu. İlçemizde hizmetlerimizden yerine getirdiğimiz veya getiremediğimiz hizmetler vardır. Bu hizmetleri ha deyip de getirilemiyor. Yaylalarımızda stabilize yol yaptık yapalım ki yaylalarımıza gidip gelmek kolay olsun diye yaptık. Hedefimizde 2018 yılı bittiğinde hedefimiz bu. Yaylalarımızın hiçbir sıkıntıları kalmamıştır. İlçemize ulaşım için gerekli hizmeti getireceğiz.  İlçemizde kamu kurumları ile hep iç içe çalıştık. Özellikle Kaymakamımız Fatih Okumuş ile beraber 2 ay boyunca kafa kafaya verdik ve ilçemize yüksek okulu kazandırdık. Kurumların yardımı olmasaydı tabii ki ilçemizde bu tür sıkıntıları gideremezdik, kurumlarımız yardımcı oldular.

Dokuzuncu ise su içerisinde kaçak su kullanımını önleyeceğiz dedik. Vatandaşımızın taktirine bırakıyorum.  Bana oy verenlere kadar arabalarında bağlama geldi.  Hiç kimsenin  belediyeye su ücretlerinin ödememe niyetlerinin olduğunu düşünmüyorum.  Su çok önemli kamunun hakkı. Su bedelini insanların kendi gelip kamu kurumuna borçlarını ödemeleri gerekiyor. Büyük ölçüde kaçak kullanımı önledik, ama yinede yok diyemeyiz. Tabii ki 86 yaylamız var bu yerlere su veriyoruz. Kaçak kullanımda baya seviye aldığımızı biliyorum. Su konusuna gelince ilçemizde ki su ishale hatlarını yeniledik. Asbestli borulardan vatandaşımızı kurtardık. Hatta bunun içi belediye bütçemizden hiç para çıkmadı.  

Onuncusu ise Sivil toplum kuruluşları ve halkımızla beraber sosyal tesis ve okul binası alt yapısı hazırlanması için halkımızla bütünleşecek ve yüksek okulu kazandıracağız. Hamd olsun ilçemizde yüze yakın öğrencimiz ilçemiz merkezinde yaşıyor. Ve bununda ilçemize kazandırdığına inanıyorum. Vatandaşlarımız da bunu birebir görüyor. 2013 yılında YÖK’ün verdiği karar okulun ilçemizde yapılması konusundaydı. Sizinde içinde yeraldığınız bir komisyon vardı. YÖK’ün kararı tescil edildi. 2016 yılının sonunda da okulumuzun açılmasında eski belediye binamızı yenilemeye tabii tuttuk bütün bir okul halline getirdik. Belediye lojmanlarınıza tadilatta geçirerek yurt binasına cevirdik. Yüksek okulumuz ilerlemeye başladı önümüzdeki yıl lojistik bölümünde açılmasını dile getirdik. Ve 4 tane bölüm aldık. Lojistik, itfaiyecilik, otobüs kaptanlığı, veterinerlik teknikerliği. Veterinerlik teknikerliği en çok tercih edilen bir bölümdür. Öğrencilere burs verilme konusunda ilçemizdeki vatandaşlarımıza sesleniyorum. Yüksek okulla ne gerekiyorsa yapın elinizden geldiği kadar onlarda bizim evlatlarımız. Yüksek okulumuzda çocuklarımıza 2 yıl önce söyledik. “ Burs ücretleri halkımız tarafından ve iş adamlarımız tarafından burslarınızı biz karşılayacağız” diye. Sabah öğle yemeğini biz vereceğiz. Farklı konularda da  gerekli destekleri vereceğiz diye. İlçemizde Eskil Sosyal Yardımlaşma Derneğimiz var Hacı Veli Uzun başkanı. Vatandaşlarımız kendi imkanları ile oraya üniversite de okuyan coşkunlarımız için gerekli yardımlarını  yardımlaşma derneğine bulunsunlar. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Diğer illerden buraya okumaya gelen çocuklarımız geldikleri yerlere bizim ilçeyi anlatacaklar.

Bir diğer seçim beyannamemiz ise ağaçlandırma konusu: İlçemizde ağaca ilgisizlik duyarsızlık var. Vatandaşlarımız ağaç ekme konusunda duyarsız. Fakat biz belediye olarak mevcut olanları koruyoruz ve her geçen gün yenilerini dikiyoruz. İmar olan yerlerimizi ağaçlandırma konusunda yardımcı oluyoruz.  Böylelikle seçim beyannamemizde ki vaatlerimizin büyük çoğunluğunu gerçekleştirmiş olduk.

Soru :  Peki Başkanım Su ve Organize Hayvancılık İhtisas Sanayi Bölgesi Konusunda Ne Diyeceksiniz?

Cevap : Tatbikî su geleceğimizin en önemli sorunlarından. KOB projesi kapsamında, Eskil, Aksaray ovası Altınekin’den Çumra’ya kadar bu bölgenin Türkiye’nin tam bir tarım ambarı olacağını her yerde anlatıyoruz. Bu bölgeye Göksu ile beraber su gelmesi konusunda temkinlerde bulunuyoruz. Bununla ilgili gerek çalışmalarımızı bakanlarımıza iletiyoruz. Ama zamanla olur bu gibi işler. Ama tabiî ki biz bu yer altı sularını bu şekilde kullanırsak, 15 yıl içerisinde bu sorunu çözmemiz gerekir. 

Organize Hayvancılık İhtisas Sanayi için  organize ile şöyle bir düşüncemiz oldu. Ahmet beyde ciddi bir söz verdi. Biz toplulaştırma ile beraber yapılarak bütün işleri toplaştırma ile olabileceğini düşündük. Bununla ilgili bir çalışma yaptık ve Tarım Bakanlığına gittik. Bizim bölgemizde bir organize sanayisi kurulsun diye. Organize sanayinin kurulması için bizim önemli ihtiyacımız yer. Yinede biz Tarım Bakanlığına, “biz ilçemize organize sanayisi olmasını istiyoruz” dedik. Özellikle  Tosun makasını ile Sokarıklı’nın karşısını da içine alan bölgede

Soru : Yaklaşık 2 dönemdir belediye başkanı olarak görev yapıyorsunuz. Bir belediye başkanı için 2 dönem yeterli mi? Kafanızda ki projeler için size yetti mi?

Cevap: Benim projem şu idi. Seçim beyannamemde taahhüt ettiğim gibi, toplum kaynaşsın insanlar gruplaşma içerisinde olmasın, herkesin kalbi Eskil merkez için çalışsın. Bunu istedim. İlçe mezarlığımızın halini biliyorsunuz. 2 duvarı da yıkıktı içerisinde hayvanlar geziyordu. Pazarımızın güzelliğini biliyorsunuz. Kapalı sporumuzun güzelliğini biliyorsunuz. Eşmekaya yolu benim hayalimdi.  Eskil’in merkezinden Eşmekaya kasabasına 17 km idi. Yolun daha iyi olması ulamışımı daha kolay bir şekilde olur. Yolun genişlemesi ve araçların ulaşım yönünden iyi olması gerekti.  Eşmekaya belediye başkanı Gazi Eşmekaya ile çok çalışmalar yaptık. Hamd olsun hayalimiz gerçekleşti. Şimdi ise Eskilden Eşmekaya’ya 3 dakikada varıyoruz. Eğer Eşmekaya ile el eleverip Eskil ile Eşmekaya arasındaki yola ağaçlandırma çalışması yapıldığında Eskil ile Eşmekaya sanki birleşmiş olacaktır. Ve güzel bir görünüme sahip olacaktır .

Benim kafamda olmayan, sonradan hayal ettiğimiz iki projem vardı. İki projemden birisi Belediye binası. Diğer projemde ise çarşı merkezine güzel bir meydan yapacağız. Meydan projemiz hazır sadece Medaşın yer bulmasını bekliyoruz. Medaş yeni yerini bulunca o yeri kaldırıp güzel bir şehir meydanı yapacağız, inşallah. Allah’ın izniyle, toplu konut, kültür merkezi, yüzme havuzu, ve bir milyon m2 kilitli parke döşemesi, 300 km yaklaşık yol çalışması bütün bunlar busene içerisinde içme su ve ishale hattının % 90 yeniliyoruz. Bir Esb Keşan parkı, 15 Temmuz Parkımız , kendi kaynaklarımızla değil biz bu kaynakaları dışarıdan alarak yaptık. 15 Temmuz parkını biliyorsunuz, yazın ağaçların gölgesinde oturuyoruz. Bu gibi parklar ve ağaçlar yıl geçtikçe daha iyi bir görüntü sağlayacağını düşünüyorum.

Soru : Belediye Binasını Nereye Yapmayı Düşünüyorsunuz?

Selçuklu mimarisi şeklinde belediye binasını yapmak istiyoruz. Bununla imar çalışmalarını tamamladık. İmar çalışması derken kâğıt üzerinde iyi bir hizmet binasını oluşturduk. Özellikle Ulu caminin yanındaki depo 20 yıldır kullanılmıyor. Su deposunu kaldırarak o bulunduğu alana Selçuklu mimarisinden ve ulu camiini bütünleyecek bir proje hayata geçirmeyi istiyoruz. Ve şu anda kamulaştırma çalışmalarımız başladı. İçerisinde ufak tefek arsalar var, onlarıda kamulaştırdıktan sonrada projesini yapacağız. Oraya belediye binasını yapmamın bir kaç sebebi var. İlçemiz 2 alanda gelişiyor. Doğasıyla ulu camide ileriki bir zamanlarda mahsur kalacak. Belediye binasını koyduğumuzda çarşıyı daha iyi canlandıracaktır. Nüfusumuzu dağıtmadan çok iyi bir şekilde canlandıracağız. Ve Yunus Furkan kent parkı var. Ulu camimiz yalnız kalmayacak ve o tarafta canlanacaktır. Belediye binasını neden oraya yapıyoruz?  Bunun cevabı ulu camimiz cemaatsiz kalmasın diye oraya yapıyoruz. Belediye binası manevi bir kimlik kazanacak aynı zamanda. Sağ kolunun üzerine Ulu Cami’yi alacak, ayaklarının altına da maddeyi alacak( yani çarşıyı alacak). Maddenin kalıcı olamayacağını biliyoruz. Bugün sende yarın başkasında olacaktır. Orda belediye binasının olması manevi bir kimlik oluşacağını düşünüyoruz. Bu şekilde bir çalışma yapacağız, inşallah Rabbim  görmeyi nasip eder.

Soru : Necati Belgemen ile ilişkiniz nedir? Necati Belgemen ile ekibinin sosyal medya aracılığı ile sizin hakkınızda karalama kampanyaları başlattıkları söyleniyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?

Cevap : Hilmi bey  ben şunu söylüyorum. Dostu karalama şeklinde düşünmüyorum. Ben onu çok doğru bulmuyorum. Ben Necati abinin böyle bir şey içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Biz tabiî ki bu hizmet için birlikte yola çıktık. Ben var gücümüzle çalışmaya devam ediyorum. Belki yetersiz olduğumuz yerler vardır.  Değerlendirmesini vatandaşımız kendisi yapacak. Ben kendimin yeterli olduğumu görebiliyorum. Ama gücüm yettiği kadar hizmet etmeye çalışıyorum. Ha bunu vatandaş yetersiz görür, kararı sadece vatandaş verir bunu Necati belgemen bile veremez, bende veremem diğeri de vermez. Karalama kampanyası ben sadece şuna inanıyorum. Ben doğru bildiğimi yaparım. Arkadakinin kimin ne yaptığı önemli değil. Ben ne yaptığımı biliyorsam, gerisi hiç problem değil. Çünkü hayat bundan ibarettir. Hayat sadece birinden bir şey almak değil. Biriyle alakalı bir şey söylerken gerçekle alakası yoksa büyük bir iftira ediyorsunuz.

Soru :  Başkanlığınız Döneminde Bundan Önce ki Ak Parti Teşkilatıyla Aranızda ki Çekişmelerin Sebebi Nedir?

Cevap : Öncelikle Ak Parti  siyasal bir harekettir, ama siyasi bir parti değildir. Benim gözümde Ak Partiye hizmet etmek, Refah Partisinin bana bıraktığı bir partiye hizmet etmek gibidir. Siyasi bir partiye hizmet ettiğimiz inancında değiliz. Biz milli manevi tüm değerlerimize hizmet ettiğimizi biliyoruz. Ben Ak Partide ki şu andaki dünya liderimizin hem milli ve manevi değerlerimizin ve de ülkemizin fiziksel yapısının yenileyerek değiştirerek dünya ülkeleri içerisinde de zirveye taşıma gayreti içerisinde olduğunu çok iyi biliyor ve inanıyorum. O duygu ile Ak Partimizi  sahipleniyoruz. O duyguyla iyi bir Ak Partili olabiliriz. O düşünceyi taşıdığı sürece de o şekilde de devam edecek. Bundan önceki teşkilatta benim herhangi bir problemim yoktu, problemi kendileri yarattı. Sebebi şu “KOLTUK” var ya işte bu. İnsanlarla olan bağı koparamayız. Bu başkanla olan bağını koparamayız. Bu bağı hiç bir şekilde koparamayız. Bu KOLTUK var ya, “Biz Oturalım” sevdası, tek sorun.  Benim teşkilatla hiçbir sorunum olmadı. Ama onlar kendileri problem yarattılar. Bizi yok saydılar. Yok saydıkları gibi 2014 de de biliyorsunuz bunu gizlememin faydası yok, Ak Parti 2014 yerel seçimlerinde pek aktif olmadı. Bütün gün samimi olarak gayret eden arkadaşlarımızda var ama teşkilat başkanı dahil bir çoğu çalışmadı.

Soru :  Yeni Teşkilat Yönetimiyle Aranız Nasıl ?

Cevap : Yeni yönetimde gayretli bir ilçe başkanımız var. Vatandaşımızla birlikte elinden geldiği kadar çalışma çabası var. İlçe başkanımız her hangi bir şekilde olsun beni sürekli arar kendisi bir çalışma yapacağında sürekli arıyor. Bana sorunları dile getiriyor. Başkanım sorun var, bunları nasıl çözeriz, diyerekten beni arar sürekli. Allah razı olsun başkanımızdan organize sanayisini nasıl kuracağız diyerekten sorunlar sorar, iyi bir gayreti var, yönetimde de gayret gördüm. Bunu samimi duygularımla söyluyorum. Ben yönetimde şunu gördüm. Yönetimde görev alan arkadaşlarının kendimizi bir yere getirelim sevdasında değil. Şuanda millet için umut olmuş, ben Allaha şükür yönetimden hiçbir sıkıntım yoktur.

Soru :  Sultanhanı İlçeside Bizim İlimizin Bir İlçesi. Komşu Bir İlçe. Aramızda Tatlı Rekabetten Başka Bir Şey Yok. Sultanhanı İlçesinin İlçe Oluşunda Etkiniz Oldu mu? Bu Süreci Nasıl Değerlendireceksiniz?

Cevap : Öncelikle şunu söyleyeyim. Birde Sultanhanı halkına soymak lazım, süreçte Eskil belediye başkanı ne yapmış diye. Çünkü onlar cevabını vereceklerdir. Şimdi ise onlarda bize kızıyorlardır. Bizim beldelerimizi ve köylerimizi bizim geri almamız için  bir çalışma yapmıştık.  Sultanhanı ilçesinin ilçe olma duyumunu ben daha önceden almıştım. Fakat çok gizli tutulduğu için içeriğini öğrenememiştik. Bu süreçte 5 günü Aksaray'da kaldık. Yani ilçeye gelmedik. Biz vekillere yaptığımız baskıları vekillerimiz buraya geldiklerinde kesinlikle anlatacaktır. Bakanımıza yaptığımız baskılara vekillerimiz bizzat şahit oldular. Bu konu hakkında zamanı geldiğinde anlatacaklardır. Hakkımızda o söylenenler sosyal medyada 4 sene önce İstanbul'da yaptığımız sizin de içinde bulunduğunuz bir programdaki, kültür oyunlarımızın sergilendiği oyunda oynadığımız oyunu, (hatta olayı o günü rahmetli Mevlüt kardeşimiz de oradaydı). Sultanhanı ilçesine lanse ettirmek oldukça üzücü bir olay bunu yapanlara çok şaşırıyorum. Yani ben ben olsam olmamış bu olayı yapmış gibi göstermeye utanırdım. O günü vali bey rica etti sizde vardınız, bütün belediye başkanları orada hep birlikte oynadık. Biz Fahri beyle düşman mıyız ki oynamayalım. Bunların hepsi bir iftiradır insanlar nasıl iftara ediyor, Bir türlü anlamıyorum .

Soru :  Peki Başkanım o süreçte Tatilde olduğunuz söylendi. Bu konuda ne diyeceksiniz?

İşte onu şimdi size aktaracağım. O süre içerisinde sürekli Aksaray'da buluyorduk. Tabii ki vekillerimiz bize Eskilin aleyhine olacak bir şey yanında yer almayacaklarını söylediler. Köylerin kesinlikle listede olmadığını söylediler. Fakat Eşmekaya konusunda net bir bilgileri olmadığını dile getirdiler. Bunun bize açıkça taahhüdünü verdiler. Özellikle İlknur Hanım dedi ki “Başkanım Eskil’in zararına olacak Hiçbir şey olmayacak. Eğer orada olursa biz sizinle hareket edeceğiz” dedi ve biz bu taahhüdü kaldık zaten. Almasını aldık ama bir türlü içimiz rahat etmiyordu. Bizim istediğimiz Bakanımıza derdimizi sıkıntımızı anlatabilmekti. Fakat bunun da sebebi farklı. Bunu açık açık burada söyleyemiyorum Çünkü Eşmekaya belediye başkanımızın bu konudaki kanaatleri bizim gibi değildi. Ondan dolayı sürecin mecburen kapalı tutmak zorundaydık. Ama vekilleri gerçekten çıkmaz ettik. Ali başkanımla birlikte.  Bu dönemde belediye başkanlarının bir semineri vardı Ben de çocuklarla beraber seminere gitmiştim. Biz İlknur hanımda her şeyin taahhüdünü almıştık . O bize Bakan Bey'den randevu alacaktık Biz bakan beyle görüşecektik. Biz o süreçte onu bekliyorduk. Buradan muhtarlarımız ve ilçe başkanımızla beraber bir toplantı yapılmış gece 12.01 sıraları. AK Parti Eskil lçe başkanı Ali Mutlu beni aradı saat 12 veya 1 sıralarında. Ben de dedim ki Başkanım gidelim ama Necati başkanımla gittiğimiz zaman siyasi açıdan bir  olumsuzluk oluşturabilir dedim. Ben de hemen yola çıktım. İlknur Hanımı aradım ve sabah Ankara'da olacağını söyledim Sabah 4 de Eskil’e geldim. İlk önce Ali başkanımla karşılaştım. Ben Necati başkanımla her yere gidebilirim onunla hiçbir yere gitmemezlik yapmam. Necati Başkan siyasi açıdan Eskilde çok kullanıldı. O yüzden Necati başkanla gittiğimiz zaman belki de bizim söylemlerimiz siyasi açıdan dikkate alınmayacaktır. Böyle bir korku vardı içimizde. Bu sebeple onlara ayrı bir kuruma gitmelerini ayrı hareket etmelerini, bizimde farklı yerde çabalamamız gerektiğini söyledim. Bu işi çözeceğimizi söyledik ve ayrıldık. Biz Ak Parti ilçe başkanımız ve İlknur hanımla gittik Bakan Bey ile bizzat görüşerek merakımızı giderdik. Biz durumu bakanımıza ilettik. Bakanımız da bizim taleplerimizi olumlu karşıladı ve bizzat yanımızda Genel Müdürü çağırarak kardeşim Eşmekaya Kasabasını çıkartın Eşmekaya Kasabası Eskilin en önemli kasabasıdır dedi ve böylelikle Eşmekaya Kasabası listeden çıkarılmış oldu. Buradan benim Eşmekaya Kasabası halkına bir mesajım olacak. Kendilerini bu işin menfaati olduğunu söyleyeceğim ve ayrıca muhtarlarına da buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlar bizim için gerekli her şeyi yaptılar. Bundan sonra Eşmekaya, Güneşli ve Başaran köyleride bizim vazgeçilmez bir parçamızdır.  Onlar bizim için artık bir değerdir. Eşmekaya gelecekte  bu ilçenin merkezi konumuna dönüşecektir. Onların bu konuda daha sağlıklı düşünmelerini arzu ediyorum. Eşmekaya’nın pazarını ve esnafını ayakta tutan Eskil’dir. Eşmekaya bizim mücavir alanlarımızı merkezi olacaktır yakın gelecekte. Buna herkes şahit olacak. Bunu neden değerlendirmeyorlar bir türlü anlamıyorum. Bizim ilçemizin en büyük Mahallesi olacak ve bizim merkezimiz konumuna düşecek. Çünkü ilçemizi ortadan ikiye bölen yerdedir. Fakat Sultanhanı ilçesine bağlansalardı, Sultanhanı Kasabası kendisi çekim merkezi olduğu için kusura bakmasınlar da Eşmekaya bir şey olmaz.  Ama coğrafi ve fiziki şartlar nedeniyle Eşmekaya Eskil’in vazgeçilmezidir. Bir de biz kültürel olarak da birbirimize bağlıyız birbirimizle iç içeyiz. Bu zamana kadar hiçbir Eşmekayalı, Güneşlili ve Başaranlı vatandaş Eskilde ki kurumlardan veya esnaflardan hiçbir olumsuzluk görmemiştir. Ama Sultanhanı konusunda orasını bilemeyeceğim. O konuda herhangi bir şey söyleyemeyeceğim. Herkes zamanında yaşadı ve gördü.

Soru : Başkanım bir 18. madde uygulanmıştı bu 18'de maddede haksızlığa uğradığını iddia edenler var bu konuda ne diyeceksiniz?

Cevap : Bu kesinlikle doğru değil. Orada şöyle bir durum var. Biz bir ilçeyiz. Bizim için imar yapılmış fakat imar hiçbir zaman uygulamaya geçirmemiş. İmar sadece kâğıt üstünde herkes tapusunu alıyor fakat kadastro tapusu üzerinde imar gözükmüyor. Vatandaş tapusuna baktığı zaman imarlı Tapu ve Kadastro tapusu ayrıydı. İkisi birbirinden farklı şeydir. Biz bu uygulamayı mecburiyetten yaptık. Biz bunu isteyerek yapmadık. Bakanlık bu konuda bizi zorladı. Biz bu 18 uygulamasını yaparken, bunun maliyetini bizzat çevre bakanlığı karşıladı. Belediyemiz kasasından hiçbir şey çıkmadı. Bu bir nevi emrivaki oldu. Bunu biz yaptık ve hiçbir kimseye de haksızlık yapmadık. Çünkü ben kimin  nerede arsası var bunu ayrıntılı bir şekilde bilmiyorum. Bunu en iyi Fen İşleri bilir ve bu konuda hiç kimseye haksızlık olsun da istemiyorum. Zaten haksızlık olması da mümkün değil. Ama şunu çok açık ve net bir şekilde söyleyeyim imar uygulaması yaparsak imar parselleri oluşacak ve ilçede İnşaat patlaması olacak. Bu sayede şu anda 1000 metrekare arsa bir trilyon 200 milyara satan şahıslar var, ilçemizde 60 metrekare dükkan 700 milyara 750 milyara satılıyor. Bütün bunlar nasıl oluyor. İşte bu uyguladığımız 18. madde sayesinde.. Vatandaş arsasının kaç katı olduğunu dahi bilmiyordu. İmar uygulaması yapıldıktan sonra vatandaş arsasının 5 katı olduğunu anladı ve bu şekilde ilçemizde ciddi İnşaat patlamaları oldu ve biz 18. Maddeyi Eskilin her yerinde yaptık. Daha önceden lokal lokal yapılmış. Buda sadece rant için yapılmış. Ama biz genel olarak yaptık. Keşke zamanında düzenli bir şekilde yapılsaydı. Zamanında yapılmadığı için şu anda vatandaşları mimarların da kaymalar oluyor. Örneğin Saadet Uzun geliyor diyor ki “benim arsamın köşesi gitmiş “diyor. Vallahi bununla benim hiçbir alakam yoktur. 95 yılında imar yapıldığında böyle yapılmış. Bu konuda şöyle bir açıklama getiriyorlar. Orada eskiden bir Çeşme varmış güya. O yüzden bu şekilde yapılmış. Öyle söyleniyor .

Soru :  Bir de Başkanım bazı kat sorunu olan arsalar vardır . Örneğin Cadde önü 5 kata imarlı hemen arkası 2 kata imarlı.

Cevap : Bu konuda bireysel talepler oldu. Yani benim arsam çarşıya çok yakın merkezde fakat sadece 2 kat diye benim arsam 2 kat 5 kat olsun veya ticari saha olsun diye. Bu tür bireysel taleplere bakanlık uygun bakmıyor. Zaten bakanlık bu durumda rant olacağı düşüncesini değerlendiriyor. Bana soracak olursanız benim düşüncem de şu. Ben bu sehiri sadece birkaç yıllık olarak düşünmüyorum. Bir 50 yıl sonrasını düşünüyorum. Bu şehir bu hızla giderse gerçekten büyüyecek ve değişecek. Benim düşüncem Kaymakamlığın önünde böyle çaşıdan sanayiye giden yol, eski Meyilin köşeden, Mezarlık önünden tekrar Kaymakamlığa kadar olan bölgede bir çarşı merkezi oluşsun. Yolları düzgün bahçe düzenlemeleri yapılmış, çevresindede konutların olduğu bir bedesten olsun. Bütün şehirlerde bu var. Evet birgün Eskilde de bu olacak. Ben bu düşüncedeydim ve bunu talep etmiştik. Fakat bakanlık buna müsaade etmiyor özellikle yatay yapılaşmanın dışına çıkamazsınız diyorlar.

Soru: Başkanım Yaylalarda Yol Çalışmaları Yapılıyor. Bir çok Vatandaş Taraf Tutulduğunu İddia Ediyor: Bu konuda ne diyeceksiniz?

Sevap : Tabii ki geçmişte yaylalarla ilgili ciddi bir çalışma olmadığı için bizim insanımız şöyle bakıyor. Belediyeye geldiğimiz günden beri bizim kamyonlarımız bir gün olsun durmadı. Sadece kalkış ve yolların çamur olduğu zaman da çalışmayı bıraktık. Onun dışında bizim kamyonlarımız sürekli çalıştı. Mutlaka olmuştur.  Fakat ben bilerek hiç kimseyi seçmedim. Yani şu benim seçmenim, şu benim seçmenim değil ona kum dökmeyin kesinlikle demedim. Ben Şerafettin abi kadar Necati abi kadar seçmenleri çok iyi tanıyamam. Evet tanırım ama onlar 100 kişiyi bilirsen ben 70 kişiyi bilirim. Bu nedenle ayırdım yapma imkanım yoktur. Kimi vatandaşımızın evi yolun üzerinde olduğu için şanslı oluyor, kimisi uzak. Ama herkes için dedim, yaylalarda her yer kumlanacak diye. Sadece Bakıma muhtaç, engelliler, yaşlıların, hastaların evlerinin bahçesine kadar kumlansın diye sadece bunu dedim. Buda benim yapmam gereken görevlerden birisi. Yaylalarda yol çalışması yaptık ama çektiğimi bir ben biliyorum birde Allah biliyor. O konuda her gün mü telefon alınır. Bir yaylaya bir kepçe yada kamyon girse hemen mi telefon gelir.  Peki yol hizmeti noktasında insanlar bu kadar mı aç bırakıldı?. Geçmişte birazcık yol yapılmış olsaydı benim yüküm bu kadar mı ağır olurdu?. Bazı köyleri var onları tenzih ediyorum, gerçekten hakkına razı olan yaylalar var.. Mesela Akgolde hiçbir sorun yaşamadım, Setikten herhangi bir sorun yaşamadım. Tabii Servet amca ve Eyüp amca hariç. Bu kişilerin gelip bana “yavrum şu yolumuzu köyümüzün yolunu yap” demesi bana gurur veriyor. Çünkü bu kişiler ben evimden çamurdan çıkamıyorum demiyorlar. Geliyor varsa hem köyler için geliyorlar Cami için geliyorlar Kur'an kursu için geliyorlar hamdolsun ki böyle kişilere ve öyle yerlere hizmet etme fırsatını Rabbim bana vermiş oldu.

Ayrıca Hem hayatta yaşayan hem de ahirette yaşayanı da düşünmek zorundayız. Ahirette yaşayanlar bizim geçmişimiz bir gün bizimde varacağımız yer orasıdır. Oralara kimler gitmedi ki. Belki yarın biz de gideceğiz. Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi belki yarın belki yarından da yakın. Bu bilinçle ilçemiz merkezindeki olsun yaylalarındaki olsun mezarlarımızın birçoğunu yaptık. Eksik kalanları ise önümüzdeki süreçte devam ettireceğiz. Ve öncesinde camilerimiz cennet bahçesi olsun diye bir proje başlatmıştık. Cami bahçelerinde düzenleme yaptık, kamelya falan koyduk insanlarımız daha çok vaktini Cami bahçelerinde gecirsin diye. Ve camilerimizin hepsini de düzenleme yaptık inşallah mezarlarımızda 2019 başına doğru tamamlanmış olacak.

Soru : Başkanım Taplulaştırma Sürecinde Koçlar Yaylasında Bazı Vatandaşlar Yıllardır Kullandıkları Hazine Arazilerinin Ellerinden Alındığını İfade Ediyorlar. Bu Konuda Ne Diyeceksiniz?

Cevap : Ben şöyle söyleyeyim. Bu ülkenin en büyük sorunu ne diye soracak olursanız bu ülkenin en büyük sorunu yaylaların Mera üzerinde oturmasıdır. Vatandaş imarla ilgili bir çalışma yürütemiyor, elektrik alamıyo,r suyunu alamıyor, mandırasına yasal hale getirip destek almak istese alamıyor. Bu çok büyük problem olan bir durumdu. Kamuyu oldukça oyalıyordu. Bu konuda vatandaş birbirini sık sık şikayet ediyordu. Bu ilçemizin en büyük sorun uyudu. Bu aynı zamanda sosyal dokuyu da bozuyordu. Neden biliyor musunuz?  Örmeyin ben belediye başkanıyım, sen bana sürekli borçlu kalmalısın. Sen şuradan 10 dönüm yer işgal et dediği zaman, vatandaş sen ne istersen sürekli senin yanında yer almak zorunda. Geçmişte bunların hepsini yaşadık. İşte bunu ortadan kaldırmak için Bakanlığa müracaat ettik defalarca gittiğimizde, bu ilçenin tapulaştırma ihtiyacı olduğu doğrultusunda müracaatlarımız var o doğrultuda toplulaştırma çalışmaları başladı. Bu konuyla ilgili Fen işlerinde ki  Ömer Bey ve Ali İhsan bey çok emekleri var çünkü yaylalarımız da ne kadar alan var  birbir çıkarttılar ve mahallelerimizde ki yaylalarımızla köylerimiz arasındaki sınırları belirledik.

Onun içerisindeki yol parasını karşılayacak belediyenin gücü yok ve bakanlık meralık vasfının değiştirilmesi konusunda son derece katı. Merayı korumakta. Bu sorun ancak bu yolla çözülebilir. Kusura bakmasın belki birkaç vatandaşımız böyle hazine seni kullanacak diye Eskil’in bütün yaylalarındaki oturan insanları meranın üzerinde oturtmaya hakları yoktur. Kabul ediyorum bir ki üç dört dönüm arazi gidiyordur bu bizim işimiz değildir. Bu toplulaştırmanın ve Bakanlığın işidir. Ve bu da çözülecek. Bu sadece Koçlardan mı gelecek değil, Cennetinhanı ile Kapıtaş’ın arasından da gelecek. Daha Koçlardan gelmedi ama gelecektirde. Bu ilçenin bu sorunu çözmesi lazım. Çünkü ilçenin  gelişimi üç dört kişinin hazine arasında kullanmasına bağlı olmaması gerekir. Bunu benim değil o vatandaşlarım demesi lazım. Şurada Organize Sanayi Bölgesi hayata geçmiş olsa Fabrikalar yapılmış olsa, tarıma dayalı fabrikalar o insanların hepsi iş bulacak. Vatandaşımız hangisini tercih eder.  Eğer biz merada oturmaya razıyız, eskilde imar değişmesin eskisi daha iyiydi, birkaç köylü hazine arazisini kullansın diyorlarsa bırakalım kalsın. Ama ilçemizin geleceği için bu şart.

Soru : Başkanım Neden Basına Az Çıkıyorsunuz ?

Cevap : Biz çok çalışıp az konuşuyoruz, çok fazla konuşmaya gerek yok. Bir Ambar buğdayın numunesi bir avuç buğday değil mi?  Biz sadece işimizi yapıyoruz. Basın konusunda Siz içindesiniz basın karşılıksız bir iş yapmaz. Ama muhakkak ki herkes yaptığının karşılığını almak zorunda. Aksaray basını konusunda iyimser değilim kusura bakmasınlar. Ama ne yazıkki maddi bir şey elde etmek için kullananlar var, İçinde çok iyiler var onları tenzih ediyorum. Özellikle sizi de tenzih ediyorum. Bu konuda sizinle böyle bir şey hiç karşılaşmadım. Hak ettiğini de alma çabası içerisindesiniz gördüm. Bak bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Sakın yanlış anlamayın. Bu nedenlerle biraz basından uzak durma istiyorum.  Bizim önümüzde yapacağımız yol çok fazla yaklaşık 101 kilometreye yakın yol yapmamız gerekiyor, Bunu bitirmek zorundayız. Burada ciddi bir kaynak gerektiriyor. Bu nedenle bazı yerlerden sıkmak zorundayız.

Soru : Başkanım Bir Okurumuzda Demiş ki, Ben başkanıma 1 kez oy verdim. İkiliği kaldırdığını düşünüyorum. Aday olmayacağı konusunda söylendiler var. Talep gelirse aday olur mu?

Cevap :  Yani arkadaşımızın kafasındaki şeyler çok da gerçek dışı değil. Onu vatandaş değerlendirsin. Benim tekrar belediye başkanı adayı olmak gibi şimdi bir iddiam yok. Öyle bir beklenti adına da çalışmıyorum. Tekrar seçilmek için çalışmıyorum. 2014’de tekrar seçildiğim gün yemekte bir konuşmada bir taahhütte bulunmuştum, onun arkasındayım . Vatandaşımız ona baksın ne söylediğime.  Ama şunu söylüyorum Eskilde kesinlikle iktidar seçim kaybetmemeli. Biz ilçemizin geleceğini halkımızın menfaatlerini bana feda etmeyelim. Yani ne demek istediğimi vatandaşımız çok iyi anlıyor. Yani bana dan kastım, kişiye feda etmeyelim. Yarın burada iktidar seçimi kaybederse iktidarla muhalefeti geçmişte insanlarımız yaşadı. Neler getirdi neler getiremedi. Konuyu biraz çok açmak istemiyorum ama, burada Ak Parti'nin seçimi kazanması ilçemizin menfaat açısından çok önemli adayın kazanması değil AK Parti'nin kazanması çok önemli. Bunu vatandaşımız çok çok iyi biliyor. Çünkü Ak Part milli manevi değerlere bağlı. Herkese kapısını açar, ama her şeyden önce Ak Parti anlamak lazım ne yaptığını anlamaya çalışmak lazım. Burada önemli olan iktidarın kazanması. Bana gelince benim daha önümde 1,5 yılım var ve bu bir buçuk yılımı nasıl dolu geçirdim Onun çabası içerisindeyiz buna halkımız kendisi karar verir.

Halkın ciddi anlamda vereceği karara da kayıtsız kalınmaz yani. Ben 10 yıl belediye başkanlığı yaptım artık bunu bırakıyorum diyeceğini zannetmiyorum, diyemez. Ha bana ciddi anlamda soracak olursanız, ben secimi kazandığım gün Bu halkla bir şey paylaştım ve ben onun arkasındayım.

Soru :  Dar Gelirli İçin Bir TOKİ Çalışmanız Olacak mı?

Cevap : Şimdi bizim yaptırdığımız Toki sosyal proje kapsamında bir TOKİ’dir. Aslında iki TOKİ'nin de yapılması bizim sayemizde oldu bize nasip oldu. ilk TOKİ'de de bizim etkimiz oldu. Biz belediye başkanı olmadan önce de ülkemiz için bir şeyler yapıyorduk. Özellikle Nazım Keskin ile ikimiz partinin toplantısı var. AK Parti'nin İlçe Başkanıyım. Ali Rıza abi ile Ahmet abi Eskil’i ziyarete gelmişler. Ortaköy’ TOKİ çıkmış. Biz bunu duyduk. Ve Eskil içinde bastırdık. Ve Ali Rıza abi TOKİ başkanlığını aradı ve Eskil içinde bir proje başlattıldı.  İkinci TOKİ'de, orası biliyorsunuz kamyon garajıydı. Oranın vasfını değiştirdik . Biz o TOKİ’yi zor şartlarda çıkarttık. Çünkü önceki TOKİ’ler satılmadığı için Eskil kırmızı çizgi yemişti. Sağolsun İskender Avaz’ın abisi yanı teyzemin oğlu Tahir abi TOKİ kurucularından, O Eskil’de ki durumu anlattı, Önceki TOKİ’nin ilçeye uzaklığı nedeniyle satılmadığını dile getirdi o şekilde  ön taleple TOKİ yapıldı.  Ya şu anda orada oturanlar çok rahat oturuyorlar ve işlerinde beni de eleştirenler var. Bireysel çıkarlar yerlerine gelmedi için onu burada da söyleyeyim yani kendilerini bilsinler, onlar zaten çok iyi biliyorlar. Hamdolsun ki gayet iyi bir şekilde sonuçlandı. Vatandaşlarımız güle güle huzur içinde otursunlar. Şimdi dar gelirliler için de böyle bir çalışma yapılabilir. Eğer ön talep olursa 100 kişiye tamamlarsak eski TOKİ'nin olduğu yere yeni bir TOKİ daha dar gelirliler için yapılabilir.

Soru :  Peki Başkanım Tekrar Aday Olacakmısınız ?

Cevap : O konuda şu anda bir şey söylersem çok erken olur diye düşünüyorum. Duruma göre bakacağız. Biz 2018'e dolu dolu geçirmenin çabası içerisindeyiz, duruma bakacağız şu anda bir şey söylemem çok erken olur.

 

Soru: Eğer Aday Olmazsanız Kimi Desteklersiniz?

Cevap : Bu da çok erken bir soru. Daha bir buçuk yıl var. İlçeyi  hemen seçim atmosferine sokmanın bir yarar getireceğini düşünmüyorum

Soru : Evet başkanım da, zaten şu anda ilçemiz seçim atmosferine girmiş durumda. Bunlar da halkımızın şu anda beklediği sorular. Herkesin bekleyip cevap almak istediği sorular.

Cevap :  Hilmi bey ben iktidarın kazanmasını istiyorum. İlçemize ilçemiz insanı için çok önemli. İlçemizin menfaatlerini düşünecek olursak, kesinlikle ilçemizde iktidarın kazanması gerekiyor. Herkes kendisini ona göre ayarlasın.

Soru :  Diyelim ki Aday Olmadınız, Veya Oldunuz, Seçildiniz veya Seçilemediniz. Siyasete Başka Alanda Devam Edecekmisiniz?

Cevap :  Siyasetten ölene kadar kaçamayız zaten. Yani Demirel demiş ya “siyasete giriş var çıkış yok” diye. Siyaset illa Milletvekili olarak değil veya İlla Belediye Başkanı olarak değil, bu ülkenin ümmetin geleceği için her alanda mücadele etmektir. Ben tabiki köşeme çekilip oturacak insan değilim. Çünkü ben bunun bir ibadet olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Siyasete giren herkesin ölene kadar siyasette olacağı düşüncesindeyim.

Alanları da bizim belirlememiz mümkün değil. Burası da çok önemli. Siyaset yapanlar bu sözümü özellikle kalplerinin bir köşesine yazsınlar. Allah birine bir şey nasip ederse olur Nerelerden geldiğimizi en iyi rahmetli abiniz Mevlüt kardeşim bilir. Biz çok aç kaldığımız günler yaşadık. Bize sorsalar, deselerdi ki! Sen Eskil’e gideceksin şartlar öyle şeyler getirecek ki Eskil'de Belediye Başkanı olacaksın ve bu mazlum insanlara hizmet edeceksin. Mümkün değil inanmazdım. Benim hep hayalimde şu vardı. Şöyle bir köşede bir kamuda iş yalayım, bir arabamız olsun, Bir de evimiz olsun işimize gidip gelelim. Bütün baktığımız buydu.

Ama biz nereye geldik. Şimdi ha bunun içinde bize katkı sağlayanları unutur muyuz, kesinlikle unutmayız bunu kimse merak etmesin.

Soru :  Başkanım Yeni Adaylara ve Seçmenlere Ne Söylemek İstersiniz?

Cevap : Ben şunu söylemek isterim Özellikle adaydan çok seçmene söylemek istiyorum. Seçmen olarak bize düşen görev ilçeyi nereye getirebiliriz halkımıza nasıl fayda sağlayabiliriz Bunun araştırması içinde olsunlar. Kişileri bir yere getirmenin çabası içinde olmamalıyız. Birbirimize kırılmadan darılmadan siyaset yapmalıyız. Sonuçta bir kişi belediye başkanı oluyor, kimseyle maaşını paylaşmıyor, veya başkanım havasını başkasıyla paylaşıyor mu değil. Allah'a çok şükür ki biz o havanın içine hiçbir zaman girmedik Bizim tek gayemiz vardı vatandaşın hizmetkârı olmak. Vatandaşımız efendi biz de onların hizmetçisiyiz. Çünkü vatandaşımız oyunu bize bana hizmet et diye veriyor. Bu nedenle hiçbir zaman vatandaştan kendimizi üstün görme gibi lüksümüz kesinlikle olamaz. Allah'a çok şükür ben hiçbir zaman böyle bir duyguya kapılmadım. Kapım herkese açıktı. Genç, ihtiyar, ister seçmenim olsun ister olmasın, herkes benim için aynı derecede. Sen hizmet  kervanına ne katabilirim onun derdin ol, vatandaşta kim ne katabilir onun derdinde olsun. Hiçbir zaman yani Niyazi Alçay 10 yıl bize belediye başkanlığı yaptı, yolumuzu yaptı, O nedenle oy verelim gayretinde olmasın. Biz onu yapmak zorundayız yapmayacaksak buraya niye geldik. Yaylanın yollarını yaptı, ilçemi çamurdan kurtardı, ilçemi geliştirdi diye değil,  ilcemizi bulunduğu yerden daha iyi bir noktaya taşıyacağını inandığı kim varsa ona oy versin. Önemli olan budur.

Soru :  Peki Adaylara Ne Söylemek İstersiniz?

Cevap : Şu anda net olarak kimler aday adayı bilmiyorum. Seçmek ve seçilmek herkesin en doğal hakkı. Necati Belgemen ilçe hizmet eder mi etmez diyemem, bizden daha iyi hizmet eder mi ,onu da etmez diyemem. Bunu açık ve net söyleyeyim Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Ben biliyorum vatandaş böyle biraz daha disiplinize olsa çalışanların üzerinden biraz daha baskı kursa böyle havalı olsa öyle bir başkan istiyor. Ama benim yapımda böyle bir şey yok. Ben Otoritenin sevgiyle oluşmasıyla daha etkili olacağını düşünüyorum.

Soru : Kıymetli Eskil Gazetesi okurları Biz Necati Belgemen derken sadece onu kast etmedik. Bu noktanın altını çizeyim. Başkanım kimler aday dediği esnada ben Necati Başkandan başladığımda başkanım söze başladığı için Necati Başkan konuda yeraldı. Bütün aday adaylarımız dan bahsettik. Aday adaylıkta bir çok arkadaşlarımız var. Gerek öğretmen arkadaşlardan olsun, gerek esnaf arkadaşlardan olsun, çeşitli sektörlerden aday adayı olmayı düşünen arkadaşlarımız var. Genelleme olarak söylüyoruz aday adaylarından kastımız

Cevap : Çok iyi olur Yeni heyecanlar yeni hizmetler getirir ilçeye. Bir yenilik katmış olur. Bak ben çıktım hamdolsun 9- 10 yıldır güzel şeyler yaptığımı düşünüyorum. Bizden sonraki gelen arkadaşlarımız da daha güzel şeyler yapacaktır. Bunun inancındayım yeni heyecanla yeni şeyler gelir geç isimlerin Siyasette yer alması oldukça sevindirici. Vatandaş bunu kendi değerlendir diye düşünüyorum.

Soru :  Başkanım Burada Vatandaşlarımızın da sorduğu Sorular Yer almıştır. Sizin Son Olarak Katmak İstediğiniz Bir Şey Varmı?

Cevap : Ben şunu isterdim. Vatandaşımızın ilçemiz nereden geliyor, nereye gidecek hangi projelerle ne yapılacak bunu sormalarını isterdim. Ama baktım ki sanki vatandaşın çok fazla problemi kalmamış gibi onu gördüm. Ama değişim her zaman insanların kafasında olması gereken şeydir. Hiçbir zaman tatminkâr olmayacağız. Bizim ilçemiz gelişti, iyi noktalara geldi diyemeyiz. Daha çok kat edeceğimiz mesafe var. Sanat okulunun 60 öğrencisi var. Bu ilcede Sanat Okulu kolay kurulmadı. Daha önce de anlattım. Bunu Sanat Okulu konusunda bizzat belediyenin çabası vardır. Müracaatımızı yaptık, dedik atölyesini biz kuracağız. Hani öğrencilerimiz orada yetiştiği zaman iyi bir üniversite kazanamaz eli boş kalırsa yapılan hiçbir şeye değmez diye düşündük. Bu gençlerin bir meslek kazanmasının bir sanat okuluna açılması ile olacağını düşündük. Bunada devletimiz yönetim inandı ve şu anda bizim lisemiz Çok Programlı Lise değil teknik meslek lisesi oldu. Bunu kazandırdı. İnşallah bunun bütün bölümleri açılsın. Üniversite şu anda tek bölüm var 11 bölüm olsun. Yollarımız çok daha düzenli hale gelsin. Eğer İmkan varsa bu ilçeye bir hapishane bir askeri birlik gelsin. Onun farklı bir teknik yönleri var. Bir ilçe gelişsin diye hapishane kurulmaz. Bunun şartları var. Eğer o şartlara uyuyorsa o tür çalışmalarımız yapılsın. Bizim 4 tane lisemiz var, şu anda sistemde değişti. Bir fen lisesi açılması konusunda çaba sarf edilmeli. Yani eğitime önem verelim. Eleştiriden korkmayalım eleştiri aslında insana bir kamçıdır. En önemlisi de şudur Yandım Mevlam Su diyecek bu ilçe. Başbakana su, Cumhurbaşkanımıza su, herkesin kafasında suyla ilgili bir algı oluşturmalıyız. Bu ilçenin nereden nasıl su taşınır onun çabası içinde olacağız. Hayvancılığın gelişmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Özellikle sermaye sahibi insanlara sesleniyorum. Bırakalım her gün yeni yeni son model arabaları almayı. Onun yerine biraz daha yatırıma yönelik çalışmalar yapalım daima üretici olalım. Buraya bir Et Entegre tesisi kurulması konusunda ciddi sermaye gerekiyorsa onu ortaya koyalım. Biz bunları yapmanın çabası içerisinde olalım ilçemiz O zaman çok daha farklı noktalara gelecektir. Ben buradan ilçemiz halkının, özellikle yeni yılını yeni yıl demeyelim de benim için normal sıradan bir yıl. Hani hep söylediğimiz sözler. 2018 yılının geleceğimizin umut, huzur ve sağlık dolu olmasını temenni ediyorum. İnşallah 2018 biraz hareketli geçecek gibi gözüküyor inşallah. Rabbim Eskil ve halkına huzurlu bir ömür nasip etsin diyorum.

Kaynak:eskilgazetesi.com

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00