• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

"Necati Belgemen sözü veriyorum "Eskil daha güzel olacak"

"Necati Belgemen sözü veriyorum "Eskil daha güzel olacak"
Eskil eski Belediye Başkanı Necati Belgemen bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında Eskil Belediye Başkan Adaylığı'nı duyururken, AK Parti'den aday adaylık başvurusunda bulunacağını kaydetti.

İşte Belgemen'in açıklamaları...

İki ay önce bir öneri ve teklif sunduk hiç bir haber gelmedi anlaşılıyor ki dikkate alınmamış bu durumda bizde devam kararı aldık.

Askerlikte bir deyim var askerlik nedir? diye “Her ihtiyacı devlet tarafından karşılanana denir.” Diye.

1984 yılına kadar her ihtiyacı dışarıdaki il-ilçelerden, kasabalardan karşılanan yere Eskil denirdi. O yıldan sonra her ihtiyacı yerinde ve Eskil’de karşılanan yere Eskil denir. 1984 yılından sonra Eskil âdeta bir şantiyeye döndü. Dışarıdaki muhtaç olduğumuz resmi daireler bir bir alınmaya başlandı ilçe olmamızla bütün ihtiyaçlar Eskil’de görülmeye başlandı oralarda olan hizmetlerde bize bağlandı, artık Eskil’in önü açılmıştı onlar bize muhtaç olmaya başlamıştı bütün daireler hastane hizmete başlamış halk derin bir oh çekmiş artık her hizmeti dışarıda değil kendi ilçesinde görüyordu.

Bu bir milattı Eskil artık cağ atlamıştı okullar gelmiş 80 yaylaya elektrik telefon pancar kantarları, şeflik, okullar minibüslerle ulaşım camilere imam kadroları gelemeye başlamış ilçeye iş yerleri resmi daire binaları, lojmanlar, dükkanlar, un fabrikası, petrol istasyonu, asfalt şantiyesi merkez dâhil içme suyu 1993’te ihale edilmiş Eskil’e içeriden ve dışarıdan esnaflar gelmeye başlamış hiç bir şey olmayan ilçede her şey satılmaya ve bulunmaya başlamış muhtaç olduğumuz köy ve kasabalar pazarını ve ihtiyacını görmek için bizim ilçemize gelmeye başlamış ne mutlu bize şunu size söz veriyorum bizi göreve layık görürseniz Eskili yine şantiyeye çevireceğiz, devamlı halkın içinde olduğumda halkta ve seçmende şunu gördüm güven olmazsa olmazı halkı kandırmayacak yalan söylemeyen sözünü tutan güvenip bir işi olduğunda bulabileceği telefonuna cevap vereceği vardığında görüşe bileceği aday ve belediye başkanı içlerinde birisi olanı istiyor aşağıdaki projelerimizi sizlere arz ediyorum eksik ve yanlışlarımız varsa yardımcı olursanız memnun olurum. Allah'a emanet olun.

Yaptıklarım yapacaklarımın teminatı bize güvenmeye devam edin pişman olmayacaksınız. bu size Necati BELGEMEN sözü Eskil daha güzel olacak Eskil’i ve sizi düşünen biri var.

İŞTE BELGEMEN’İN VAADETTİĞİ MEGA HİZMET VE PROJELERİ
1. Basta ilçemizin en büyük yarası olan sulama suyunun Eskil’e getirilmesi için her türlü girişimi ve çabayı harcayacağız.
2. Eskil’den Akan’a direkt yol yapılması için son gayretimizi göstereceğiz.
3. Karatepe’den bir makas verip Yenikent-Yesiltepe-Yeşilova’ya yol verip ilçeye ulaşımlarını sağlayacağız.
4. Tuzgölü’ne direkt asfalt yapıp Çevre Koruma ile görüşülerek dinlenme yeri bay ve bayanlar için duş kabinleri ve kamelyalar piknik alanları yapılacak
5. İlçemizin önemli ihtiyaçlarından olan bir huzur evi yapılması için çalışma yapılacak, bu olmazsa hayırsever vatandaşlarla belediye işbirliği ile yapılacak.
6. İmarla ilgili çalışma yapıp kat adetini yükseltmeye genişletmeye çaba harcayacağız.

7. Hayvancılığı geliştirmek için Karatepe istikametine asfalt yol ve su hattı çekilecek
8.Modern hayvan pazarı en kısa zamanda yapılacak.
9. Perşembe pazarının üstü kapalı hale getirilecek modern duş ve WC yapılacak.
10. Kalkınma kooparatifleri ile anlaşılıp süt ve yem fabrikası faaliyete geçirilmeye çalışılacak özel sektör yapmak isterse her türlü destek sağlanacak.
11. Sanayi bölgesine gerekli önem verilip genişletme çalışmaları yapılacak.
12. Ulu Camii üzerindeki parkın yarısı iş merkezi olarak yapılacak.
13. İki adet emekli konağı yapılarak halkın hizmetine sunulacak.
14. Merkezde 2 veya 4 noktaya tatlı su çeşmesi konacak.
15. Petrolün yanındaki belediye lojmanları 30 yılı doldurduğu için yerine modern iş merkezi olarak yapılacak içerisinde misafirhane büro dükkanlar yapılacak.
16. İşyeri ve dükkan ihtiyacı giderilecek.
17. İlçeye içerden dışarıdan yatırımcılar teşvik edilecek gerçekli yardımlar yapılacak.
18. İlçemizde küçük ve büyük baş hayvancılığı geliştirmek için her yolu deneyeceğiz Aksaray’a giden Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’li ilçeye kazandırmaya çalışacağız.
19. Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile koordineli çalışılacak iş yeri kuracak Sivil Toplum Kuruluşlarına yardımcı olunacak.
20. Dışarıdaki vatandaşlarımızın ilçemize göç etmesi için yardımcı olunacak.

21. İlçemize otogar mutlaka yapılacak.
22. İlçemizde turizmin gelişmesi için Tuzgölü, tarihi Ulu Camii ve höyüklerin tanıtımı için gerekli çalışmalar yapılacak.
23. Çarşı merkezine bazı kavşaklara trafik lambaları konulacak.
24. İlçemize modern bir Adalet Sarayı yapılması için programa aldırılmaya çalışılacak, mümkün olmazsa vatandaş belediye iş birliği ile yapılacak.
25. Tarih-i Ulu Camii’ye gerekli önem verilip çevre düzenlemesi yapılacak bir görevli tahsis edilecek.
26. İlçenin kaldırım ve yolları gözden geçirilip daha modern ilçeye yakışan kaldırımlar yapılacak.
27.Eğitime gerekli destek sağlanacak başta iki adet ilkokul şart, İlçemizin bir doğu bir de batısına liselerin çoğaltılması için çalışılacak.
28. İşsiz gençlere iş imkanı sağlanmaya çalışılacak.
29. Mezarlara gerekli destek sağlanacak merkez mezarlığa görevli verilip bütün mezarlar kayıt altına alınacak, cenaze sahibi görevliye bildirecek hiç bir şeye karışmayacak bütün işlemleri belediye yapacak.
30. Belediyemizin modern hamamı mevcut çalışır hâle getirilecek, otel, mevcut öğretmen evi kullanıyor halde faaliyete geçirilecek.
31. Belediyede yeni bir birim oluşturulacak bu birim istekleri ve şikayetleri not alıp dinlemeyecek o anda çözülmezse en geç bir hafta içinde o kişiye bildirecek
32. İlçede ayrı bir ekip oluşturularak sadece yeşil Eskil için çalışacak.
33. Memur amir ve vatandaşlar için lokal yapılacak.
34. İlçemize bağlı kasaba ve köylere gerekli yardımlaşmalar yapılacak.
35. Mahalle ve yaylalara her mahalleye bir tatlı su çeşmesi büyüklüğüne göre iki ve üç de konabilecek.
36. Yollarımızın sıcak asfalt yapılmasına başlanacak.
37.  Mahallelere çocuk parkı normal park yapılacak mahallenin ihtiyacını görmesi için ufak kına toplantılar için normal bir bina yapılacak (Bunlar daha öncede söz verildi yapılmadı dileyeceksiniz ama bu Necati BELGEMEN Sözü).
38. Yol ekibi kurulacak onların tek işi bozu tamir edilecek yolları yapmak olacak.
39. Bir kaç noktaya itfaiye, grayder (kış için) konacak.
40. Benim ve belediyedeki yetkililerin telefonları 24 saat açık olacak.
 Bunları Allah’ın iziyle biz ve ekibimiz yapacağız, örnekleri var ilkleri biz yaparız Eskil’de ilk fabrikayı, ilk çok katlı binayı, ilk asansörü, ilk asfaltı, ilk asfalt şantiyesini, ilk lise ve İmam-Hatibi, ilk 8 yıllık okul binalarını biz yaptık.

Bunlar birkaç örnek
İnşallah Allah’ın izniyle Allah başkanlığı bize nasip eder sizlerle birlikte başarırız.

 ALLAH UTANDIRMASIN
YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR....

  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00