• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mevlana Camii ve Kız Kur'an Kursunun Temeli Törenle Atıldı

Mevlana Camii ve Kız Kur'an Kursunun Temeli Törenle Atıldı
Karakulak mahallesi Boncuklu sokakta yapımına başlanılan Mevlana Camii ve Kız Kur'an Kursunun temeli okunan dualarla atıldı.

        Cami İnşaat sahasında yapılan törene Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Karatay ve Tüm İlçeler Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uzun, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Mevlana Camii ve Kız Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Süleyman Eser, cami ve kurs alanının 325 m² olduğunu belirterek hayırseverlerin ve Karatay Belediyesi'nin desteğiyle caminin yapımına başladıklarını söyledi.

        Karakulak Mahalle Muhtarı Mevlüt Yavuz'un selamlama konuşmasının ardından söz alan Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Karatay'a hayırseverlerin desteğiyle emek verilerek çok güzel camilerin kazandırıldığını belirtti. Kur'an kurslarının camilere cemaat yetiştirmede önemli bir yer teşkil ettiğini sözlerine ekleyen Arslantürk, Mevlana Camii ve Kız Kuran Kursunun hayırlı olmasını diledi.

        Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kurumlar ve hayırseverler arasında oluşan birliktelik neticesinde Karatay Belediyesine ait arsanın meclis kararıyla Mevlana Camii ve Kız Kuran Kursu yaptırma ve yaşatma derneğine tahsis edildiğini söyledi. Karatay Belediyesince yapımı devam eden ve mimarisiyle dikkat çeken Çelebi Caminin hızla tamamlandığını belirten Başkan Hançerli, ilçe genelinde ki tüm camilerin ve kuran kurslarının çevre düzenlemesini de belediye olarak yaptıklarını kaydetti. Başkan Mehmet Hançerli Mevlana Camii ve Kız Kuran Kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

        Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından Mevlana Camii ve Kız Kuran Kursunun temeli okunan dualarla atıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00