• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kuşları mumyalayarak saklıyor

Kuşları mumyalayarak saklıyor
Kuşları mumyalayarak saklıyor
Cihanbeyli ilçesine bağlı Ağabeyli Köyünde yaşayan Muammer Bodur, avcıların vurup getirdiği hayvanları mumyalayarak koleksiyon oluşturdu. Çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan 76 yaşındaki kuş meraklısı Muammer Bodur, 22 yaşından beri hobi olarak tahnit sanatı ile ilgilendiğini söyledi. Evinde hayvan koleksiyonculuğu yapan Bodur, Cihanbeyli bölgesinde kendisinden başka tahnit sanatına ilgi gösterilmediğini söyledi. Bodur, ''50 yıldır nesli tükenen veya tükenmekte olan hayvanları mumyalayarak, hayvan sevgisini aşılamaya ve canlı tutmaya çalışıyorum'' dedi.


Cihanbeyli ve çevresinde halen yaşayan ve daha önce yaşamış keklik, bıldırcın, ördek, kızıl şahin gibi yaklaşık 45 kuş tahnitinden oluşan koleksiyon ile evinde adeta bir müze oluşturan Bodur, “Zirai mücadelede kullanılan ilaçlar nedeniyle bazı hayvanların nesli tükeniyor, pek çok hayvanın tarım ilaçlarından zehirlendiğini gördüm. Derelerde kurbağa, gökyüzünde turna, kaz, sığırcık, kırlangıç, bıldırcın sesi duyamaz olduk. Hiç olmazsa bundan sonrasını koruyalım. İnsanımızın çoğu hayvanları, kuşları sevdiğini söylüyor ama buradan bir kuş gösterseniz adını bile söyleyemez. İnsanımız, hayvanların cinslerini unuttu. Koleksiyonuma değer veren ve ilgilerini benden esirgemeyen Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi yetkililerine teşekkür ediyorum'' dedi.

-EVİNİN BAHÇESİ VE İÇİ MÜZE GİBİ-
Kuş koleksiyonunun yanı sıra evinin içinde oluşturduğu kağıt ve madeni para ve evinin dışında oluşturduğu eski tarım aletlerinden oluşan koleksiyonu 50 yıllık birikimle bugüne getirebildiğini ifade eden Bodur, 'Bu benim bir hobim. Bunların her gün temizliğini ve bakımını eşimle birlikte yapıyorum. Bu koleksiyonlarımı çocuklarıma iyi bir hatıra olarak bırakacağım, onlarında bunu koruyarak daha da geliştireceğine inanıyorum' diye konuştu.

20140124aw000643_01.jpg

20140124aw000643_02.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00