• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

KüçükBozcamahmut Türkmen Şenliğinde Buluştu

KüçükBozcamahmut Türkmen Şenliğinde Buluştu
KüçükBozcamahmut Türkmen Şenliğinde Buluştu

Bu şenlik ve festivaller hiç şüphesiz yıllar içerisinde daha da gelişmekte siyasî ve sosyal çevre tarafından desteklenmektedir.

Eskil'in Küçük Bozcamahmut Yaylası'nda geleneksel hale getirilen Türkmen Şenliği'nin bu yıl 7'incisi yapıldı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Program Koordinatörü İbrahim Türker, Eskil'in Küçük Bozcamahmut köyünde 2006 yılından bu yana yapılmakta olan ve her geçen yıl ilginin arttığı şenliklerde Bozcamahmutlular 'ın birbirlerine bağlılığı tüm bölge insanı tarafından bilinmekte ve imrenilerek bakılmaktadır. Yıllardır dostluk, kardeşlik ve akrabalık ilişkilerinin bozulmadan korunması adına birbirine sıkı sıkıya bağlı insanımız şenliklerle bu bağları daha da kuvvetlendirmektedir. Senede bir sefer de olsa bir araya gelerek hasbihal edip, senenin vermiş olduğu stresten kurtulmak köy insanının sosyal açıdan daha da gelişmesine vesile olmaktadır. Köyümüz kültürel değerlerine bağlı kalınarak 6 yıldır süregelen şenlikler, geçmiş ile gelecek kuşağın aynı değerlerde birleşmesine ve gelecek nesillerin geçmişini bizzat atasından öğrenmesine neden olmaktadır.

Halis niyet ve düşüncelerle başlatılan şenliklerin ikinci yılında köy halkının katkılarıyla bir dönümlük arazi üzerine 50 civarında ağaç dikilmiş, şenlik alanının gelecek nesiller tarafından da kullanılmasının alt yapısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Alan olarak Gocaaş bölgesinin seçilmesi köy halkının geneli tarafından uygun görülmesi üzerine tercih edilmiştir. Gocaaş bölgesinin aynı zamanda köyümüz mezarlığı yanında olması şenliklerimizin yapılmasına ayrı bir anlam katmaktadır.

Şenlikler her yılın Hıdırellez tarihi olan 6 Mayısa en yakın Pazar günü yapılması kararlaştırılmıştır. Ülke çapındaki bütün Küçük Bozcamahmutlular bu tarihe göre programlarını yapmakta ve şenlik tarihi yaklaştıkça herkesi ayrı bir heyecan sarmaktadır.

Şenlikler sabahın ilk saatlerinde başlayıp gün sonuna kadar değişik aktivitelerle devam etmektedir. Şenliklerde çeşitli dallarda oyunlar ve yarışmalar sergilendi. Yöresel yemeklerinde yapıldığı şenlik gün boyu devam etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00