• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

​ Küçük Bozcamahmut Türkmen şenlikleri 14. sü büyük coşku ile gerçekleşti

​ Küçük Bozcamahmut Türkmen şenlikleri 14. sü büyük coşku ile gerçekleşti
Eskil Küçük Bozcamahmut Türkmen şenliklerinin 14. Yılında da güzel sahneler yaşandı.

FOTO GALERİ

14 Yıl önce Türkmen Şenliklerinin İlkini düzenleyerek bu alanda Eskilde Öncü Olan Matematik Öğretmeni İbrahim Türker bu geleneği Eskil Sınırları içerisinde 14. Yıla taşıdı.

Türkmen Şenlikleri hakkında Eskil Gazetesine açıklama yapan Matematik Öğretmeni İbrahim TÜRKER şunları dile getirdi.

Her yıl Mayıs ayının Hıdırellez’i takip edin ilk  Pazar günü geleneksel hale gelen Küçük Bozcamahmut Hıdrellez Şenliklerimiz bu yılda 14. Yılını akrabalarımız ile kutladık. 14 yıldır düzenli olarak devam edegelen Şenliklerimizin asıl amacı; Sıla-i Rahim yaparak eş dost ve akrabaların birbiri ile kaynaşması, büyüklerimizi ziyaret ederek onların hal ve hatırlarının sorulması, mezarlık ziyaretlerinin yapılmasıdır. Elhamdülillah her yıl yaptığımız şenliklerimizde bir önceki yıla nazaran kişi sayısı gittikçe artmaktadır. Çünkü, hemen hemen her yıl yeni eniştelerimiz ve yeni gelinlerimizin sayısı giderek çoğalmaktadır.

Her yıl farklı etkinliklere imza atan köy halkı bu yılda Konya’dan ve Aksaray’dan gelen akrabaların bir araya gelmesiyle çeşitli faaliyetlerde bulundu. Bu yıl mezarlık ziyareti ile başladığımız etkinliğimiz sonra şenlik alanına gençler futbol maçı, orta yaşlılar voleybol maçı, orta yaş üstü abilerimizde çelik oyunu oynadılar. Oldukça hareketli geçen şenliklerimiz akşam geç saatlere kadar devam etti.

Bu tür etkinliklerde, o çocukların gözlerindeki sevinci gördüğünüzde, yaşlıların ağızlarındaki duayı duydukça ne kadar anlamlı bir iş yaptığınızı daha iyi anlıyorsunuz. Bizim Etkinliklerimizin Eskilimizin Diğer Köy ve Sülalelerine de Örnek teşkil etmesini istiyoruz.

Selam ve dua ile kalın, Sıla-i Rahim yapmayı asla unutmayın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00