• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Küçük Bozcamahmut şenlikleri 10. Yılında Köyvıvor ile coştu

Küçük Bozcamahmut şenlikleri 10. Yılında Köyvıvor ile coştu
Küçük Bozcamahmut şenliklerinin 10. Yılında renkli sahneler yaşandı.

         Konu ile ilgili ayrıntılı açıklama yapan Matematik Öğretmeni İbrahim TÜRKER şunları dile getirdi.

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü geleneksel hale gelen Küçük Bozcamahmut Hıdrellez Şenliklerimiz bu yıl 10. yaşına girdi. 10 yıldır düzenli olarak devam edegelen şenliklerimiz geçen yıl cenazemiz nedeniyle yapılmamıştır. Şenliklerimizin asıl amacı; Sıla-i Rahim yaparak eş dost ve akrabaların birbiri ile kaynaşması, büyüklerimizi ziyaret ederek onların hal ve hatırlarının sorulması, mezarlık ziyaretlerinin yapılmasıdır. Elhamdülillah her yıl yaptığımız şenliklerimizde bir önceki yıla nazaran kişi sayısı gittikçe artmaktadır. Çünkü, hemen hemen her yıl yeni eniştelerimiz ve yeni gelinlerimizin sayısı giderek çoğalmaktadır.

Her yıl farklı etkinliklere imza atan köy halkı bu yılda Konya’dan ve Aksaray’dan gelen akrabaların bir araya gelmesiyle çeşitli faaliyetlerde bulundu. Sabahın erken saatlerinde şenlik alanına gelen gençlerden Recep TÜRKER ve Adem TÜRKER survivor platformları kurarak herkesi şaşkına çevirirken bir o kadar da sevindirdi. Adını KÖYVİVOR koyarak çocuklar gençler ve veteranlar olmak üzere farklı kategorilerde yarışmalar düzenlendi. Bir taraftan KÖYVIVOR devam ederken diğer taraftan gençler futbol maçı, orta yaşlılar voleybol maçı, orta yaş üstü abilerimizde çelik oyunu oynadılar. Oldukça hareketli geçen şenliklerimiz akşam geç saatlere kadar devam etti. 

Şenlik alanımızda bulunan ağaçlık bölgede kuruyan ağaçların yerine yenileri dikilirken, bütün ağaçların dipleri açılarak ağaçların nefes alması sağlandı. İlerleyen yıllarda ağaçlık bölge genişletilerek ağaç sayısını daha da artırmayı planlamaktayız.

Böyle faaliyetlerin Eskil’in her yerinde olması oldukça güzel olacağına inanıyorum. Bu tür bir faaliyetin Büyük Bozcamahmut’ta “Akrabalar Buluşuyor” biçiminde yapıldığına bizzat şahit oldum. Çeşitli etkinliklerin orada yapıldığını görmek beni daha da sevindirdi. Bu sebeple etkinlikte koordinatörlük yapan Bilgisayar Öğretmeni Mustafa BOZDAĞ’ı yürekten kutluyorum.

Bu tür etkinliklerde, o çocukların gözlerindeki sevinci gördüğünüzde, yaşlıların ağızlarındaki duayı duydukça ne kadar anlamlı bir iş yaptığınızı daha iyi anlıyorsunuz.

Selam ve dua ile kalın, Sıla-i Rahim yapmayı asla unutmayın.

Haberin Videosunu İzlemek İçin tıklayın

1-002.jpg2-001.jpg3-001.jpg4-001.jpg5-002.jpg6-001.jpg7-001.jpg8-001.jpg9.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00