• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Konya'nın İkinci Taziye Evi Ve Düğün Salonu Açıldı

Konya'nın İkinci Taziye Evi Ve Düğün Salonu Açıldı
Konya'nın İkinci Taziye Evi Ve Düğün Salonu Açıldı
 Karatay’ın merkeze en uzak semtlerinden biri olan Başak Mahallesine içerisinde KARMEK Kursu ile Muhtar Ofisi de bulunan Başak Mahallesi Taziye Evi ve Düğün Salonu yapılan törenle hizmete girdi. Törene Karatay Belde Belediye Başkanları, Karatay Belediye Meclis Üyeleri  Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Bestami İnan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Akış ve Mustafa Kabakçı, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Başkanı Soner Cesur ve yönetim kurulu , Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ve yönetim kurulunun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Törende ilk olarak Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli söz aldı. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi tarafından Orta Mescit Mahallesi’nde yapılan Taziye Evi ve Düğün Salonu’nun ardından Konya’nın ikinci Taziye Evi ve Düğün Salonu’nun Başak Mahallesi’nde yapılmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Başkan Hançerli Erler Mahallesi ve Saraçoğlu Mahallesi’nin birleştiği yerde üçüncü Taziye Evi ve Düğün Salonu’nun yapılacağı müjdesini de verdi. Başak Mahallesi’nde yeni yapılan Taziye Evi ve Düğün Salonu’nun da üzerinde bulunduğu Açma Caddesi’nin çok yakın bir zamana kadar stabilize bir yol olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, şehrin merkezine en uzak mahallelerden biri olmasına rağmen Başak Mahallesi Açma Caddesi’nin beton asfalt ile kaplanarak çift şeritli bir yol haline getirildiğini belirtti. Başkan Hançerli, Şems-i Tebrizi Mahallesinde hangi sosyal donatı, altyapı ve hizmet varsa, Karatay’ın 55 mahallesine de aynı imkanların sunulmasını amaç edindiklerini vurguladı.  Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 24 derslikli Karatay Belediyesi İlköğretim Okulu’nun açılışa hazır olduğunu belirten Başkan Hançerli, 1 Haziran 2012 Cuma Günü Karatay Meslek Edindirme Kursları (KARMEK)  sergisi açılışına ve yaklaşık maliyeti 23 Milyon TL olan Şems-i Tebrizi Katlı Otoparkı’ nın 11 Haziran 2012 Pazartesi Günü Saat 11.00’de gerçekleşecek açılış törenine bütün Konyalıları davet etti. Başkan Hançerli’ nin ardından söz alan AK Parti Konya İl Başkan Vekili Bestami İnan Karatay’da hizmetin “yağmur gibi yağdığını” dile getirerek Karatay Belediyesi’nin gelenekselleşen Pazartesi Saat 11.00 törenlerinin Karatay’ın her köşesine hizmet taşıdığını belirtti. Yerel yönetimlerde hizmetin yaygınlaşmasının önemine vurgu yapan Başkan Vekili İnan, Karatay’ın her semtinde aynı hizmeti görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış ise hiçbir anakent ilçesinde yapılan hizmetin Karatay’da olduğu kadar yoğun olmadığını belirterek Başkan Hançerli’ ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı milletin değerlerine saygılı ve bu değerleri göz önünde bulunduran bir yönetim anlayışının eseri olan Başak Mahallesi 
 
Taziye ve Düğün Evi’nin, göçmen kuşlar için vakıf kuran Osmanlı, Selçuklu gibi Türk Devletleri’nin anlayışı ile aynı doğrultuda yapılmış bir hizmet olduğunu dile getirdi. Milletvekili Kabakçı’nın ardından söz alan Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş yapılan tesisin birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını besleyen bir dayanışmanın merkezi olacağını dile getirdi. Kaymakam Altuntaş’ın ardından söz alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Karatay’ın 45 km çapında büyük bir alana sahip olduğunu bu nedenle kalkınmanın eşit olarak dağıtılmasının zor olduğunu dile getirdi. Başkan Akyürek, Karatay Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla hizmetin eşit bir şekilde dağıtılması yolunda büyük adımlar attığını dile getirerek merkeze uzaklığı nedeniyle sosyal anlamda yatırımların ulaşmadığı Başak Mahallesi’ne kazandırdığı Taziye Evi ve Düğün Salonu için Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ ye teşekkür etti. Protokol konuşmalarının ardından Başak Mahallesi Taziye Evi ve Düğün Salonu törenle açıldı. Açılışın ardından tesiste ilk nikah Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından kıyıldı. Tahir ve Hülya Kılıç çiftine hediye takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00