• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Konya'da Hayırsever iş adamı toprağa verildi

Konya'da Hayırsever iş adamı  toprağa verildi
Konya'da Hayırsever iş adamı toprağa verildi
Geçtiğimiz günlerde vefat eden hayırsever iş adamı merhum Ahmet Keleşoğlu için cenaze namazı öncesinde kendi adının verildiği Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde bir anma programı düzenlendi. Anma programına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Selçuk Ecza Deposu Genel Müdürü Sonay Gürgen, çok sayıda akademisyen, öğrenci, Keleşoğlu'nun yakınları ve sevenleri katıldı.
 
2-1.20150117092341.jpg
 
Anma programında konuşan Selçuk Ecza Deposu Genel Müdürü Sonay Gürgen, Keleşoğlu'nun hayatı boyunca çalışmayı kendine prensip ettiğini belirterek, "Ahmet Keleşoğlu Türkiye'ye önder olmuş bir insandı. Kendine göre prensipleri olan vizyon sahibi bir insandı. Çalışmayı çok severdi. Çalışan, gayret gösteren insanları çok severdi. Her şeyden önemlisi başarıyı çok severdi. Başarılı olmak için herkese çok yardım ederdi. O, yaptığı kalıcı eserlerle insanlığa hizmet ederdi. Kişilik olarak çok düzgün bir insandı. Çalışkan, centilmen, adil ve yardımsever bir insandı. Güvene çok önem verirdi. Güven, onun için her şey demekti. O ölmedi, bıraktığı kalıcı eserlerle hala sevap kazanmaya devam ediyor" dedi. 
Anma programında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de konuştu. Erdem şu ifadeleri kullandı: "Üzüntülüyüz. Ahmet Keleşoğlu, yaptığı hizmetler ile Türkiye'ye örnek olacak bir  büyüğümüzdü. O her şeyden önce  Anadolu aşığı bir insandı. Hayırsever bir insandı. Hayatını hayra adamış bir insandı. Dünyada yapıp ebedi hayata bırakılan Sadaka-ı Cariyeler ile kalıcı eserler bıraktı. Kalıcı eser bırakan insanların amel defteri öldükten sonrada kapanmaz. Allah, ondan razı olsun. Onu herkes kendine hayır konusunda örnek almalıdır."
 
KELEŞOĞLU ULU BİR ÇINARDI
Vali Muammer Erol ise, Keleşoğlu gibi bir insanın herkesin hayatına örnek olması gerektiğini söyleyerek, "Böylesi bir hayat hepimize örnek olmalıdır.  Keleşoğlu, yaşadığı zaman dilimi içerisinde iyiliklere, güzelliklere ve hayırlı işlere yöneldi.  O ulu bir çınardı. O ulu çınar buradaki fidanlar arasında dualarla son yolculuğuna uğurlanıyor. Öte tarafta inşallah Allah'ın rahmetine muhatap olarak cennetin en güzel yerinde ikramlara tabi olur. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" cümlelerini kaydetti. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Ahmet Keleşoğlu’nun hayırsever kimliği ve çalışkanlığını anlatarak yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi. Törenin sonunda merhum Keleşoğlu için dua edildi ve helallik alındı. Keleşoğlu’nun tabutu cenaze namazının kılınacağı Mürşitpınar Camii’ne götürüldü.
 
BİNLER UĞURLAMAK İÇİN GELDİ
Binlerce kişi Ahmet Keleşoğlu’nu son yolculuğuna uğurlamak için Mürşitpinar Camii'ne akın etti. Protokol üyeleri de anma töreni sonrası Cenaze törenine katıldı. Cenazeye ayrıca İstanbul ve Karaman'dan çok sayıda kişi katıldı. Selçuklu Müftüsü Ali Okudan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından merhum, Musalla Mezarlığı'na dualarla defnedildi. Merhum Akkanat'ın mezarına Ermenek'ten getirilen toprak da döküldü.  
EMRE ÖZGÜL-HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com
 

aa_picture_20150116_4304716_high.jpg

 

aa_picture_20150116_4304715_high.jpg

 

 

- Ahmet Keleşoğlu kimdir?

1924 yılında Ermenek’te doğan Keleşoğlu, babasının teşvikleriyle küçük yaşta ticarete girdi. Daha sonra kayınbiraderi Nevzat Karpuzcu ile Konya'da Selçuk Ecza Deposu adında ilaç dağıtım firması kurdu.

Keleşoğlu 1980 yılına kadar sadece ecza depoculuğu alanında faaliyet gösterirken 1980'de İbrahim Ethem Ulagay İlaç Sanayi T.A.Ş'e ortak olduktan sonra Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenerek sanayici sıfatı ile de çalışmalarını sürdürdü.

Keleşoğlu'nun eğitim alanındaki bağış ve destekleriyle Üsküdar'da Anadolu Lisesi ve Spor Salonu, Hafize Özal İlköğretim Okulu'nun 40 derslikli ek binası, spor salonu, Ahmet-Nezahat Keleşoğlu İlköğretim Okulları faaliyete geçti. Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlı eğitim fakültesinin yeniden tüm binalarını yaptırdı ve fakülteye ismi verildi. Eğitim, sağlık ve kültür alanlarında hizmet verecek Nezahat-Ahmet Keleşoğlu Vakfı'nı kurdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00