• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Konya SGK taşınıyor

Konya SGK taşınıyor
Yıllardır Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan binada hizmet veren SGK İl Müdürlüğü, Büsan Organize Sanayi'nin girişinde Selçuklu mimarisine uygun yaptırılacak yeni binaya taşınacak...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü Ankara Yolu'na taşınıyor. SGK, ülke genelinde ve Konya ile ilçelerinde hizmet binalarını hızla yeniliyor. Bu kapsamda uzun süredir İhsaniye Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde hizmet veren SGK İl Müdürlüğü, artık yeni yerinde hizmet verecek. Mevcut binanın 5 katı büyüklüğünde yapılacak Konya SGK'nın yeni binası, Selçuklu mimarisine göre inşa edilecek. 14 bin metrekarelik alana sahip arsa SGK'ya Hazine'den devredildi. Mevcut binanın etrafında araç parkı bulunmuyordu. Park sıkıntısı yaşanıyor. Yeni hizmet binasında park sıkıntısı yaşanmayacak. Konya SGK, yeni yerinde rahat bir ortamda vatandaşa hizmet sunacak.

BİNA YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Yeni binanın Ankara Yolu üzerinde inşa edileceğini söyleyen SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, "Yeni binanın tapusunu aldık. 14 bin metrekarelik bir alan. 2016 yatırım programına alındı. Binanın yapılacağı boş arazide eskiden trafik tescil istasyonu bulunuyordu. Arsamız Ankara Yolu üzerinde, Hündai ve Skoda bayisinin hemen yanında, Hekimoğlu Un Fabrikası'nın çarprazında bulunuyor. Büsan Organize Sanayi'ye girmeden hemen sağda yer alıyor. Mevcut binamız 3 bin metrekare. 3 bin personelimiz yer sıkıntısı nedeniyle sanayinin içinde bulunan binada çalışıyor. Yeni binamız bu binanın 5 katı büyüklüğünde olacak. Selçuklu mimarisine uygun olarak gösterişli bir bina inşa edeceğiz. Arazi bize Milli Emlak'tan yani Hazine'den devredildi. İl müdürlüğü binasının yanı sıra 2016 yatırım programına Bozkır, Kadınhanı ve Seydişehir hizmet binaları da alındı. Karapınar SGK'nın yeni hizmet binası da bitmek üzere. Merkez 3 ilçe yine SGK'nin yeni hizmet binasının içerisinde hizmet verecek. Metro hattı da yeni hizmet binamızın önünden geçecek" sözlerini kullandı.

RAHAT NEFES ALDIRACAKTIR

Yavuz, yeni hizmet binasıyla vatandaşlara daha iyi hizmet imkanı sunacaklarını vurguladı. Yavuz, "Yeni binamızda vatandaşlar için gerekli olan herşey olacak.  Özellikle de engelli ve yaşlı vatandaşlarımız daha rahat ve kaliteli hizmet alabilecekler. Rahat ve ferah bir ortamda vatandaşa hizmet sunacağız. Mevcut binamızda otopark sıkıntısı yaşanıyor. Vatandaş park bulamıyor. Yeni yerimizde park sıkıntısı yaşanmayacak. SGK İl Müdürlüğü, Alaaddin'e 8 kilometre uzaklıkta olacak. Ulaşım sıkıntısı olmayacak. Kamu kurumlarının şehir dışına alınması gerekiyor. Şehir merkezinde ciddi bir trafik yoğunluğu oluşuyor. Kamu kurumlarının şehir dışına taşınması trafiğe de rahat bir nefes aldıracaktır. Yeni hizmet binasının Konya'ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI 

haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00