• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kesmez, "Meral'e Zamanında Dedim"

Kesmez, "Meral'e Zamanında Dedim"
Kesmez, "Meral'e Zamanında Dedim"

      Mustafa YOL : Ak Parti Hükümetinin yönetimini nasıl buluyorsunuz?

 

 

Özkan KESMEZ : Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir zaman başbakanın konuşmalarını, tavırlarını gerek ana muhalefet, gerekse muhalefet partileriyle iletişimlerine onay vermedik. Ben bilirim, ben yaparım, siz yapmazsanız ben yaparım havasıyla hareket ediyor. Özellikle tarım politikalarıyla çiftçimizi oldukça mağdur ettiler. Çiftçimiz borç batağına sürüklendi. Dış politikada ise yanlış politikalar var. Suriye politikası öylesine. Daha düne kadar dostumuz olan Süriye ile düşman olduk. Oysaki Suriye ile tarım yönünde iyi bir ticaret hacmimiz vardı. Bazı güçler Suriye ile iyi olmamızı istemedikleri için buna engel oldular. Dış politikada dökülmüş durumdayız.

 

Mustafa YOL : Ak Parti İlçe Teşkilatının yönetimini nasıl buluyorsunuz?

 

 Özkan KESMEZ :Ak Partinin yönetimi konusunda CHP ilçe teşkilatı olarak yorum yapmamız yanlış. O bir partinin iç işlerine karışma gibi bir şey. Fakat ilçe yönetimi Eskil için bir şeyler yapıyorlardır.

 

 

Mustafa YOL : CHP olarak Yerel Seçimlere Hazırlığını Ne aşamadadır?

 

Özkan KESMEZ :Şimdi olayı geçmişe götüreyim. 1994 yılında Eskilde ki mevcut olan ilçe yöneticileri karar alıyorlar. O dönemde Şerafettin Meral ile beraber seçime gitme kararı alıyorlar. O karardan sonra Şerafettin Meral ittifak sonrasında belediye başkanı oluyor. O tarihten 2004 yılına kadar ilçede hiçbir aday çıkarılamamış. Tabi aday çıkarılmaması sonucunda parti sürekli taban yapmıştır ve sürekli kan kaybetmiştir. Gürsel Keskin’le partimiz ciddi bir çaba sarfetti , fakat kazanamadı. Ben yaklaşık dört yıldır ilçe başkanlığı yürütüyorum. Bu süreçte bunu hep dile getirdim. Bu dönem CHP olarak Eskil’de belediye başkanı adayımızı çıkaracağımızı, partimizin güçlü olduğunu söyledim. Adaylık sürecinde çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzde ki günler içerisinde adayımızı açıklayacağız. Bizim partimizde aday adayı usulü değil, aday olarak çalışma yapıyoruz. Aday adaylığı çalışmasının partimizde ciddi sıkıntılar olduğunu düşündüğümüzden, biz ağırlıklı olarak aday sistemiyle çalışmayı planlıyoruz.

 

Mustafa YOL : Şerafettin Meral’in Partinizden Aday olacağı konusunda bir haber çıkmış, Siz buna itiraz etmiştiniz. Öyle bir adaylık söz konusu mu?

 

Özkan KESMEZ :Şerafettin Meral’in partimizden aday olması olabilirdi, olmaz diye bir şey yok. Zamanında ben bunu çok dile getirdim. Hatta kendisine bile söyledim. Yaklaşık bir yıl önce Ak Partiden aday adayı olduğunu beyan etti. O zaman kendisine yanlış yaptığını söyledim. Niyazi Alçay’a  karşı Ak Partiden çıktığını ve seçimi kaybettiğini söyledim. 1994 seçimlerinde CHP’nin destek vermesiyle kendisinin kazandığını sözlerime ekledim. Eğer Ak Partinin aday adayıyım yerine, CHP’ye vefa borcum var, CHP’nin adayıyım demesinin daha faydalı olacağını söylemiştim. Bu süreçten sonra açıkça söyleyeyim, Ak Parti’den umduğunu bulamayanın partimize gelmesine kesinlikle beklemeyeceğiz. Biz adayımızı önümüzde ki günlerde resmi olarak açıklayacağız. Şu anda adayımız hazır durumda. En geç on gün içerisinde hem il genel meclis üyesi adaylarımızı, hemde belediye başkanı adayımızı resmi olarak açıklayacağız. Yani diğer partilerin süreçlerini kesinlikle beklemeyeceğiz..

 

Mustafa YOL : Peki Şerafettin Meral ve Necati Belgemen hakkında ne diyeceksiniz? 30 yıldır siyasetin içerisinde olan kişiler hakkında, Sokakta ki vatandaş, “Eskil’de siyaseti Şerafettin Meral ve Necati Belgemen belirler” diyorlar, Bu konuda ne diyeceksiniz?

 

Özkan KESMEZ :Şimdi bu düzenin ben bitmesinden yanayım. Çünkü bu iki isim bir birleriyle hizipleşerek halkın oyunu aldılar. Halkı birbirine düşürdüler. Bu düzenin Eskil’e zarar verdiğini düşünüyorum. Şerafettin Meral ve Necati Belgemen isimlerinden dolayı halk birbirine zaman zaman hoş bakmadılar. Bu konuda Eskil zarar görmüştür. İşte bizde bu düşünceyle CGP’den pırıl pırıl, dinamik bir adayla yola çıkarsak, bu iki ismin Eskil’de biteceğini düşünerekten böyle bir aday üzerinde çalışıyoruz.

 

Mustafa YOL : Necati Belgemen’e destek konusunda bir teklifiniz oldu mu?

 

Özkan KESMEZ :Hayır. Ama toplum şöyle algılıyor. Bizim Ziraat Odasında yönetimde bir beraberliğimiz var. Toplum bundan yola çıkarak, Necati Belgemen’i bizi istediği gibi yönlendirdiği dedikodularını yayıyorlar. Kesinlikle öyle bir algı olmasın. Bizim Ziraat Odası yönetiminde olmamızın partimizle hiçbir alakası yoktur. Ne biz Necati Belgemen’e “senin adayını destekleyelim” dedik, nede Necati Belgemen’e “bir isim ver aday gösterelim” dedik. Bu kesinlikle ön yargıdan ibarettir. Bu süreçte bir birleşme olsaydı CHP çatısı altında olabilirdi. Bu Şerafettin Meral ilede Necati Belgemen ilede olabilirdi. Biz her zaman diyoruz. CHP’nin adayı olacak, dışarıdan gelecek desteklerede her zaman kapımız açıktır. Kimse kapıyı kapatamaz.

 

Mustafa YOL : Basında CHP’nin bazı bölgelerde MHP ile birleşeceği haberleri basında çıktı. Böyle bir durum Eskil’de söz konusu olabilir mi?

 

Özkan KESMEZ :Öyle bir söylentiyi ben tasvip etmiyorum. Çünkü sonuçta bu ülkenin Cumhuriyet Halk PArtiside büyük partisi, MHP’de büyük partisi. Bu partilerin biri muhalefet, biri ana muhalafet. Bu partiler birleşelimde AKP’ye karşı bir tavır takınalım, o düşünceyi düşünmezler, o düşünce içerisine girmezler. Ben öyle bir düşünceyi hiç tasvip etmiyorum. Ha şöyle olabilir. Bakarsın ilede CHP’nin adayı çok güçlüdür, veya bir ilçede CHP’nin adayı çok güçlüdür, MHP’ninde tabanı orda zayıftır veya bu terside olabilir, orada halk kendi tercihiyle “ ya ben AKP’ye oy vermeyeyimde, güçlü olan MHP yada CHP’nin adayına vereyim diyebilir. Bu halkın tercihidir. Kesinlikle partiler bazında bu tür çalışmaların olması mümkün değildir. Bu tür çalışmalar partileri bitirme noktasına getirir. Biz kesinlikle aday sürecini beklemeyeceğiz. Partimizin adayı hazır, sadece resmi açıklamayı yapmadık. Toplumda şöyle bir algı oluşuyor. CHP bu zamana kadar hiçbir aday çıkartmadı. Bu dönem her ne kadar ilçe başkanı aday çıkaracağız dediyysede, toplum buna pek inandırıcı gözle bakmadı kanaatindeyim. Ama her zaman söylüyorum. Bizim çalışmalarımız sürüyor. Aday ismini belirledik. Önümüzdeki kısa bir zamanda parti aracılığıyla isim açıklanacaktır. O isimle Eskil CHP teşkilatı olarak sahneye ineceğiz.

 

Mustafa YOL : Başkanım ilçemizde kamu kuruluşlarında memur açığı oldukça fazla. En basitinden hastanemizde dişçi sıkıntısı. Siz Ak Parti ilçe başkanıyla görüştüğünüzde bu sıkıntıları dile getirmiyormusunuz?

 

Özkan KESMEZ :Biz zaten o sıkıntıları ilçe başkanıyla bir araya geldiğimizde konuşuruz. Eskil’de tek devlet hastanesinde sorun yok. Bugün bir Ziraat Bankasına gidin, şu anda tarım bölümünde tek kişiyle işlem yapılıyor. Eleman olmadığı için dosyalar bekletilmek zorunda kalınıyor. Diğer kurumlarda bun benzeri. Biz isteriz ki mevcut iktidar partisi Eskil’i daha içten kucaklasın. Üvey evlat muamelesi yapmasın. Bütün kurumlarda ki eksikliklerin giderilmesini biz iktidar partisinden bekleriz. Biz söyler dile getiririz , ama muhalefet, ana muhalefet ne kadar etkili olabilir. Eskil üvey evlat gibi görülmesin . Geçen seçimde on bin üzerinde oy aldılar. Oy alınırken iyi, hizmete gelince yok. Bu mevcut iktidar partisinin Eskil’e bakış açısının neticesi. Ben Eskil’e iyi bakılmadığını düşünüyorum. Memur nereye görev verildiyse gidip yapmak zorundadır.

 

Mustafa YOL : Mevcut Belediye başkanımızın hizmetleri konusunda ne gibi bir düşünceleriniz vardır?

 

Özkan KESMEZ :Bana göre hizmet npktasında yeterli hızı sağlayamadı. Ama, şöyle düşünürüm. Önceki Eskil’in halini biliyorsunuz. Sokaklar gidilmez haldeydi. Kışın kenar mahalleden çıkan bir aracın merkeze getirdiği çamurları biliyoruz. Geçmiş dönemlerde ki belediye başkanları bir tuğla koydu, şimdiki başkanımızda üzerine ekleme yaptı. Merkez için söyleyeyim,kanalizasyon konusunda söyleyeyim. İmar planında her ne kadar bazı kesimler rahatsız oldu, rahatlıyanda oldu, memnun olanda oldu, olmayanda. İnşallah imar planı kişilere değilde Eskil’e hizmet için yapılmıştır. Ben bu düşüncedeyim. Eskil’e hizmet için yapıldığını düşünüyorum.

 

Mustafa YOL : Başkanım çarşı merkezinde bazı arsaların kat sayısı iki.

 

Özkan KESMEZ :O konuda bizde muzdaripiz. Ben şöyle söyleyeyim. Şehit Recep Bozdağ caddesi ile, BİM ile Konya caddesi arasında ki alanın imar düzeninin yeniden düzenlenmesini beklerdim. Neden. Çünkü ana caddeyi geçiyorsun. Çarpık yapılaşma. Kent merkezinde beş katlı binanın yanında bir katlı bir bina. Dört yol üzerinde, ana cadde üzerinde kentleşme olmaz. Eğer ilçemiz gelişecekse, 5 katlı imar planına dönüştürülmesi gerekir. Çarşı merkezinde 50 metre uzaklıkta ki arsanın 2 kat olması kentleşmenin önüne geçen bir engeldir. Çarşıdan yeni yapılan SGK binasına kadar olan bölgenin yapılaşması çok şey ifade etmez. O zaman şehri sadece bu cadde üzerine yoğunlaştırmış oluruz. Bu ilçenin geleceği 5 yada 10 yıl değil. Mevcut belediye başkanıda, gelecek olan belediye başkanıda bunu düşünmesi gerekir. Hatta çok geç kalınmış bir çalışma. Zamanında belediye başkanına bir görüş sundum. Fakat ÖÇK’dan dolayı yapılmadığını beyan etti. ÖÇK var diye burada çalışma yapılaşma yapılmayacakmı? Mevcut belediye başkanı başarısız diyemem. Bunun yanında çokta başarılı olduğunu söyleyemem. Elinden geleni yaptı. Eskil’e tuğla üzerine tuğla koymaya çalıştı. Her gelen yeni başkanın bir acemilik dönemi olur.

 

Mustafa YOL : başkanım Son kez ne söylemek istersiniz?

 

Özkan KESMEZ :Şimdi partililerimize açıkca söyleyeyim. Geçmiş dönemler geçmişte kaldı. Özellikle içe örgütü çalışmıyormuş, gibi söylemleri bir tarafa bırakıp, partimize sahip çıkıp, adayımız kim olursa olsun, onu destekleyelim. Adayımız Eskilli birisi. Eskile hizmet edeceğine inandığım bir kişi. Geçmiş dönemde insanlara faydası olan birisi. Partili birisi. Kazandığımız takdirde ilçemize sonuna kadar hizmet edeceği inancındayım. Partililerim partimize sahip çıksınlar. İkilik olayını ortadan kaldırmak için CHP rol alacaktır. Sizlerede bu röportaj hakkını tanıdığınız için teşekkür ederim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00