• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Karatay'dan Yeşil Hamle

Karatay'dan Yeşil Hamle
Yeşil bir çevre için yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Karatay Belediyesi, ağaçlandırma çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Yeşil alan, park ve ağaçlandırma çalışmalarıyla bugüne dek ilçenin her bir mahallesini yeşille buluşturan Karatay Belediyesi, yapılan çalışmalarla Karatay’ı daha yeşil bir görünüme kavuşturmayı amaçlıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ağaçlandırma çalışmalarının Karatay Belediyesi’nin yeşile verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirterek ağaçlandırmaya her yıl olduğu gibi 2017 yılında da ağırlık verdiklerini söyledi.

İğde kokusu Konya’yı saracak

Yeşil alan çalışmalarına aralıksız devam edildiğini kaydeden Başkan Hançerli, yeşilin çok önem arz ettiği şu günlerde özellikle Konya’nın akciğeri konumuna gelen Aslım bölgesinde ki ağaçlandırma çalışmalarına dikkat çekti.  İğde, Dut, Çınar, Akasya ve Ihlamur türü ağaçların dikilerek önemli bir ağaçlandırma alanı oluşturduklarını dile getiren Başkan Hançerli, özellikle dikilen iğde ağaçlarından tüm şehri iğde kokusu saracağını belirtti. Karatay Belediye Başkanı Hançerli; 2004-2016 yılları arasında toplamda 3 milyon 239 bin 707 m² lik bir alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyledi. 2017 yılında ise 141 bin m² lik bir alanda binlerce ağaç dikeceklerini vurgulayan Başkan Mehmet Hançerli; “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz Karatayımız'da yeşillendirme çalışmalarını hız kesmeden sürdürecek. İlkbaharın gelmesiyle birlikte yeşil hamle başlattık. Çimlendirme, ağaç dikimi ve çiçeklendirme çalışmalarıyla iklimimize uygun, ender ve güzel ağaçlar dikiyoruz” dedi.  Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçe genelinde fiziki ve sosyal alanlardaki çalışmaların yanında yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile daha da güzel ortamlar oluşturmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00