• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Karatay’da Yabani Ot Temizliği

Karatay’da Yabani Ot Temizliği
Karatay Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, muhtelif mahalle ve caddelerde bulunan yürüyüş alanları, oturma alanları ve yol kenarlarında uzayan yabani otları temizliyor

Daha yaşanılabilir bir çevre için çalışmalarını aralıksız devam ettiren Karatay Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Karatay’ın muhtelif mahalle ve caddelerde bulunan yürüyüş alanları, oturma alanları ve yol kenarlarında uzayan yabani otları keserek temizliyor.

Bahar ayları ile birlikte boyları uzayarak görüntü kirliliği oluşturan yabani otların temizliği için ekiplerin mahallelerde özellikle taşıt ve yaya yollarına kadar uzanan yabani bitkileri gerek ulaşım için sorun teşkil etmeleri gerekse kötü görüntü oluşturmaları sebebiyle kosa ve ot biçme makineleri ile biçerek çalıştığını belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli “Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemiz genelinde yol kenarlarında, bordür diplerinde ve boş arsalardaki görsel kirlilik yaratan yabani otlar sırt tırpanları ile biçilerek temizlenirken çoğu bölgede ikinci tur yabani ot temizliğine başlandı. Bu yıl bol yağış alan ilçemizde yabani ot temizliğine ağırlık verildi. Birkaç ekip tarafından farklı bölgelerde yoğun olarak temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Bir grup sırt tırpanları ile ot biçimi yaparken diğer grupta biçilen otların temizliğini yapıyor.” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Program içerisinde caddelerin ve sokakların ot biçme ve temizleme çalışmalarını da gerçekleştirirken, havaların ısınmasıyla birlikte piknik alanlarında da kontrol ve temizlik çalışmaları yürütüldüğünü belirterek “Mahallelerimizde çalışmalarımızı ihtiyaç duyulan bölgelerde yaygınlaştırarak temizlik çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00