• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Karatay'da Kinoa Bitkisinin İlk Hasadı Yapıldı

Karatay'da Kinoa Bitkisinin İlk Hasadı Yapıldı
Karatay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Karatay Ziraat Odası Başkanlığınca ürün çeşitliliğinin artırılması projesi kapsamında ortaklaşa düzenlenen Kinoa bitkisi hasat programı Saraçoğlu Mahallesinde gerçekleştirildi.

Programa Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş , Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, çiftçiler ve üreticiler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Rıfat Kavuneker, Kinoa bitkisinin Türkiye'de üretimine yeni başlanan bir bitki olduğunu belirterek Karataylı çiftçiler için bu bitkinin ileriki zamanlarda tarım alanında alternatif bir ürün olacağını söyledi.

Ardından söz alan Karatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Esat Altuntaş, Karatay ilçesinin tarım alanında bölgesinde lider olduğunu ifade ederek ilçenin 170 Bin hektar tarım arazisine sahip olduğunu, bunun 100 Bin hektarlık alanın sulanabilir 70 Bin hektarlık alanda ise kuru tarım yapılabildiğini söyledi. Kinoa bitkisinin Türkiye'nin değişik yerlerinde ekildiğini belirten Altuntaş, Karatay'da da çiftçiler tarafından kabul gören ve ekiminin hızla artacak bir bitki olduğunu kaydetti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında çiftçilerin farklı ürünlere yönelmesinin önemine değindi. Belediyelerin tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırım yapabileceğini dile getiren Hançerli, çiftçi ve üreticilere gereken desteği verdiklerinin altını çizdi. Karatay'da merkeze uzak mahallelerin asfaltını tamamladıklarını dile getiren Başkan Hançerli, yayla yollarının kumlanmasıyla çiftçilerin tarlalarına ulaşımını kolaylaştırdıklarını ifade ederek ilk kez üretimi yapılan Kinoa bitkisinin Karatay'a hayırlı olmasını diledi.

Son olarak söz alan Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz ise konuşmasında ülkemiz tarımında Konya'nın önemli bir il olduğunu kaydederek bir çok ürünün üretiminde ilk sıralarda yer aldığını vurguladı. Güney Afrika bitkisi olan Kinoa bitkisinin az su kullanımıyla özel bir bitki olduğunu belirten Yılmaz, "İnşaallah güzel bir üretim olur ve çiftçilerimize bol kazançlar sağlar" diyerek hayırlı olmasını diledi.

Protokol konuşmalarının ardından 2 dönümlük alanda ekili olan Kinoa bitkisinin ilk hasadı yapıldı.

eee.pnguntitled-002.pngerere.pngqaqaq.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00